Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 23 февраля 2016, 16:26
1555
1

День рождения сборной Украины среди ветеранов

23 февраля в Украине на одну сборную по футболу стало больше

| Обновлено 23 февраля 2016, 16:26
1555
1
День рождения сборной Украины среди ветеранов
ffu.org.ua
У Будинку футболу відбулася презентація національної команди ветеранів, яка збиратиме під своїми прапорами зірок футболу різних років.
 
Домівка ФФУ давно не бачила такої кількості футбольних легенд. На урочистий захід завітали такі легендарні постаті радянського та українського футболу як Василь Рац, Олег Саленко, Іван Яремчук, Едуард Цихмейструк, Геннадій Зубов, Володимир Трошкін, Володимир Мунтян. Плеяду видатних спортсменів привітав президент Федерації футболу України Андрій Павелко, який зазначив, що окрім спортивно-змагальної складової цей проект нестиме важливу соціальну місію. «Сьогодні стартує команда легенд, які прославляли наш футбол на вітчизняному та міжнародному рівнях. На наших зірках лежить відповідальна місія. Мова, звичайно ж, йде про підтримку наших героїв, які захищають країну в зоні проведення АТО. Ми плануємо організацію виїздів збірної ветеранів для підтримки наших воїнів. Це дуже важливо для підняття морального духу хлопців. До того ж, ця команда просуватиме спорт №1 в маси, а її гравці зможуть поділитися своєю майстерністю і знаннями як з молодим поколінням футболістів, так і з уболівальниками».
 
Команда зірок отримала офіційний статус та врешті зайняла почесне місце в ієрархії українського футболу. Вирішальну роль у народженні нової збірної відіграли організаторські здібності Олега Собуцького, який багато працює над популяризацією футболу в Україні та активно допомагає у розбудові гри мільйонів. Під гучні оплески куратор збірної ветеранів вручив очільнику ФФУ коровай, після чого вони символічно обмінялися футболками. Також до музею ФФУ вирушила золота нагорода Європейських Ігор Майстрів 2015 року, яку команда ветеранів виборола ну минулорічних континентальних змаганнях у Ніцці.
 
Вже найближчого літа ця команда зможе продемонструвати свою силу. Через місяць після закінчення Євро-2016 у Катарі відбудеться світова першість, куди українських зірок повезе колишній гравець та тренер київського «Динамо», а нині – керманич збірної ветеранів Анатолій Дем’яненко. Вибір виконавців у тренера – чималий: вже зараз «на олівці» у Дем’яненка знаходяться близько 40 гравців, які завершили спортивну кар’єру, але продовжують на високому рівні грати у футбол. «Конкуренція у цій збірній – шалена. Чи витримає її Андрій Шевченко? Тільки якщо буде у хорошій формі!», - віджартувався Дем’яненко, відповівши на питання журналістів відносно присутності у колективі новоспеченого тренера національної збірної.
 
Залишається додати, що матчі ветеранської збірної проходитимуть у ті ж дні, коли гратиме національна команда. Тому українські вболівальники матимуть можливість отримати подвійну насолоду від футболу найвищого ґатунку.
 
А вже сьогодні національна команда ветеранів відкриє лік футбольним протистоянням. На столичному стадіоні «Локомотив» відбудеться товариська гра новоствореної збірної майстрів із командою представників журналістів.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве
Футбол | 28 марта 2024, 13:56 19
Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве

Кевин Келси занимается вопросом трудоустройства в MLS

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
DKTheBest
Саленко самый ветеранный ветеран сб.Украины. Леона даже сюда не берут, а без Мили считаю сборную не полноценной,особенно в день рождения.