Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок мира
| Обновлено 07 февраля 2016, 10:39
3525
2

Василь КАРЛЕНКО: «В одній з естафет медаль буде обов'язково»

Провідний тренер збірної України — про гонки сьомого етапу Кубку світу з біатлону

| Обновлено 07 февраля 2016, 10:39
3525
2
Василь КАРЛЕНКО: «В одній з естафет медаль буде обов'язково»
biathlon.com.ua
Колишній біатлоніст, а нині провідний тренер збірної України з біатлону (науково-методичний супровід підготовки) і віце-президент Федерації біатлону України Василь КАРЛЕНКО поділився зі Sport.ua своїми думками щодо виступів українських спортсменів на сьомому етапі Кубку світу з біатлону у Кенморі (Канада).
 
ПРО ЖІНОЧИЙ СПРИНТ
 
«У жіночому спринті за рахунок Підгрушної все нормально. Вона зробила те, у що ніхто не вірив — змогла виграти на останніх відрізках дистанції. Але інші спортсменки не показали ті результати, які мали б показати, перш за все — Джима. У Джими є на те причини, вона стартувала в Антхольці хворою і приїхала на американський континент з надією, що все буде гаразд. Як показала гонка, хвороба не прощає, особливо — коли спортсмен знаходиться в горах. Плюс, безумовно, метеорологічна обстановка для неї була не найкраща. Що це — тактична помилка тренерів чи випадковість — важко сказати. Це має сказати тренер. Якби я був тренером, я б її в першу групу все-таки не ставив, враховуючи її стан після хвороби.
 
Ірочка Варвинець взагалі молодець! Але поки що вона, на жаль, не готова витримати повністю таку гонку. Вона також зробила неможливе — два рубежі втрималася. Для того, щоб і надалі триматися, потрібно пройти цю школу. Ця гонка для неї, я думаю, буде переломним рубіконом. Вона витримала і прекрасне місце посіла.
 
Добре себе зарекомендувала Бондар. Хороша швидкість, програш невеликий, у разі хорошої стрільби вона може розраховувати на високі місця, в тому числі у спринті, в індивідуальній гонці».
 
ПРО ЧОЛОВІЧИЙ СПРИНТ
 
«Належно виступив і Прима, і Семенов. При більш вдалій стрільбі можна було б розраховувати на кращі місця. Але це їхній стан, тут іншого показати неможливо. Так, як вони готові на сьогодні — так вони і виступили.
 
Іншим спортсменам треба ще шліфуватися на цих змаганнях. Треба ще два-три роки і Жирному, і Кільчицькому, і особливо Тищенко. Тищенко на сьогодні взагалі проходив свій фізіологічний рубікон, він завершує своє особистісне панування, тому зараз це ніщо інше, як його перехідний період до майбутніх результатів».
 
ПРО ЧОЛОВІЧИЙ МАС-СТАРТ
 
«Гідно виступили наші чоловіки. Місця, які вони посіли, відображають їхній стан на сьогодні. Але цей стан не найкращий. Вони зараз тільки починають набирати свої найкращі кондиції. Розрахунок такий, щоб підійти у найкращій формі до чемпіонату світу. Тому я вважаю, що це гідні результати, хороша заявка. Вони сьогодні, як кажуть, зварилися у борщі разом з усіма — відчули, хто такі Фуркад, Гаранічев. Це дуже важливий момент, особливо для Прими. Якщо Сергій Семенов у цих питаннях більш досвідчений, то для Прими ця гонка дуже важлива, незважаючи на те, що він не зміг утриматися в стрілецькому плані. Але він отримав хороший заряд на майбутнє».
 
ПРО НЕДІЛЬНІ ГОНКИ
 
«Я думаю, що в одній із естафет медаль буде обов'язково. В якій — складно сказати. Я не хочу прогнозувати, що може бути в горах.
 
В змішану естафету я б поставив Джиму і Підгрушну, Семенова і Прийму, нормальна команда буде. Такий варіант треба пробувати».
 
Матеріал підготовлений на базі спортивно-інформаційного центру «Parimatch.ua» в рамках проекту «Експерти біатлону».
 
Дарія ОДАРЧЕНКО
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро
Футбол | 28 марта 2024, 13:58 4
Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро

Блогер Sport.ua Сергей Тищенко рассказывает о сборной Украины U-19

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Andrey Voinov
І де ж та медаль?
toli0808
В змішану естафету я б поставив Джиму і Підгрушну, Семенова і Прийму
---------------------------------------------------------------------------
--------------------------
В данный момент другого варианта и не вижу. Но тренерам видней.