Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 12 января 2016, 17:58
2939
0

ПРОДИВУС: «Уверен, что олимпийские лицензии у нас будут»

Президент ФБУ подвел итоги сезона для украинских боксеров

| Обновлено 12 января 2016, 17:58
2939
0
ПРОДИВУС: «Уверен, что олимпийские лицензии у нас будут»

Президент Федерації боксу України підбив підсумки 2015 року, окреслив головні завдання ФБУ на поточний рік та розповів про подальше майбутнє клубу «Українські отамани».

- Володимир Степанович, яким для Федерації боксу України видався 2015 рік? Чи вдалося реалізувати всі поставлені задачі?
- Минулий рік можна по праву вважати бойовим. Для нас 2015 видався насиченим на різноманітні міжнародні старти, на яких усі без виключення збірні показали характер та здобули для України велику кількість нагород. Чого лише варті перемоги наших боксерів на перших в історії Європейських іграх, які пройшли в Баку та Чемпіонаті світу серед чоловіків у Катарі. Нам вдалося провести в Україні під кінець минулого року перші поєдинки проекту APB в рамках вечора боксу компанії K2 за участю Дмитра Митрофанова та В’ячеслава Кісліцина. Окрім того, у минулому році у Львові, за підтримки Львівської федерації боксу, ми успішно провели Чемпіонат Європи серед юнаків, який отримав багато схвальних відгуків від представників AIBA та членів Європейської конфедерації боксу. Більш того, наша команда на цих змаганнях стала кращою у Європі. Лише за цими досягненнями минулий рік вже можна вважати успішним. Тому висловлюю подяку тренерам, спортсменам та всім людям, які працювали на цей результат. Гадаю, що саме наша колективна робота принесла гарні результати і маю надію, що у нинішньому році ми також згуртуємо сили задля підтримки та покращення цих результатів. Головною метою для нас на поточний рік є здобуття Олімпійських ліцензій. Тому, знову ж таки, на початку нинішнього року ми повинні сконсолідувати свої зусилля саме на цьому. Ну і звичайно не маємо права забувати про інші збірні, у яких попереду виступи на Чемпіонатах світу та Європи.

- За пів року до старту Олімпійських ігор в Бразилії наша команда поки що без ліцензій. Попереду залишилось три кваліфікаційні старти. Як вважаєте, хлопцям під силу буде зачепитися за «перепустки» на Ігри 2016 року? 
- Дійсно, ситуація непроста, проте, я впевнений, що ліцензії у нас будуть. Не зважаючи на усі труднощі, які є в кожного з нас та загалом нашій державі, ми таки можемо та маємо виборювати Олімпійські перепустки. На сьогоднішній день український бокс зазнав суттєвих втрат. З команди пішли фактично усі лідери, саме ті боксери, які давали нам гарантований результат, саме ті спортсмени, на яких ми могли стовідсотково розраховувати. Для дорослої збірної України надзвичайно складний період, проте, вже зараз ми бачимо, що ще зовсім юні боксери прийняли гідно естафету та продовжують прославляти славні традиції своїх попередників. Головному тренеру збірної України вдалося зробити майже неможливе. Зібравши зовсім молоду команду ми вже сьогодні гідно боксуємо на найбільших світових боксерських форумах. Так, конкурувати з іншими країнами-лідерами стало важче, проте я бачу, що перспективи у цієї команди надзвичайно великі. Окрім величезної заслуги тренерського складу головної команди, не варто забувати і про інші збірні, які підготували для нас гідну заміну. Я хочу зазначити, що процес іде і усі колективи, доповнюючи увесь наш механізм, працюють як єдине ціле. Тому, відповідно, я і впевнений, що результати будуть. Попереду у нас залишається три ліцензійні старти, а саме: Європейський турнір, який пройде у Стамбулі, світовий турнір, який прийматиме Баку та сумісний турнір боксерів APB та WSB у Софії. Таким чином роботи ще багато тому і шанси відповідно є. Боротися будемо до останнього.

- Сьогодні ми фактично «воюємо» на три фронти: AOB (олімпійський бокс), APB та WSB. Як гадаєте, резерву наших боксерів вистачить аби і в подальшому гідно представляти Україну на цих змаганнях?
- Такі реалії сучасного боксу. Усі без виключення топові боксерські держави, до яких, безумовно, відносимося і ми, так само боксують по усім трьох напрямкам. А резерв боксерів у нас звичайно є. Як я вже сказав: це реалії сьогодення і ми до них маємо пристосовуватися. Загалом, я вважаю, що проекти APB та WSB дали суттєвий поштовх для розвитку боксу та, безмовно, надзвичайно якісно впливають на підготовку самих боксерів. Яскравим тому свідченням став останній Чемпіонат світу, на якому переважну більшість призових місць посіли саме учасники проектів WSB та APB.

- Не можу не запитати вашої думки та позиції відносно ситуації з ліцензією Дмитра Митрофанова, яку наш боксер здобув у проекті APB. Проте, вже зараз ми маємо інформацію, що у Дмитра її відібрали.

- Це дійсно так, проте в даній ситуації виникли певні обставини на які ми вплинути не могли. Дійсно, ще перед поєдинком Дмитра проти француза Мішеля Тавареза ми знали, що переможець даного двобою здобуде Олімпійську ліцензію. Це стало можливим після дискваліфікації турецького боксера Кілічі, який попередньо здобув ліцензію у поєдинку проти російського боксера. Проте, вже після поєдинку нам повідомили, що Кілічі подав апеляцію до спеціальної комісії AIBA, яка в свою чергу координувала дії з WADA, і за допомогою юристів домігся відміни своєї дискваліфікації. Тому, якимось чином вплинути на це рішення ми не могли. Дійсно, ситуація неприємна, проте, я більш ніж впевнений, що Дмитру Митрофанову під силу здобути ліцензію на Ігри в подальших турнірахрах і ми обов’язково побачимо Дмитра в Бразилії.

- В минулому році Ви очолили змагальну комісію Європейської Конфедерації боксу. Чи можна таким чином вважати, що в найближчому році Україна один з Європейських чи світових боксерських стартів?
- Я працюю над цим і зроблю усе можливе аби у подальшому ми продовжували наші традиції та проводили в Україні змагання найвищого ґатунку. Адже досвід у цьому в нас є. Чого лише варті такі змагання як: Кубок Європи 2010 року, який приймав Харків, Чемпіонат світу серед юніорів 2013 року, який пройшов у столиці та, звичайно ж Чемпіонат Європи серед юніорів, який пройшов у минулому році у Львові. Проте, давайте реально дивитися на речі. Нинішня надзвичайно складна економічна ситуація в Україні суттєво впливає і на всі види спорту. Тому, гарантувати, що у цьому році ми зазіхнемо на проведення Чемпіонатів Європи чи світу я би не хотів. Адже ви розумієте, що без підтримки держави, проводити такі змагання надзвичайно складно.

- Непроста ситуація склалася і з клубом «Українські отамани». Майбутнє клубу виглядає примарним враховуючи значні заборгованості перед боксерами та персоналом клубу.
- На сьогоднішній день для мене це, безумовно, пріоритетне питання. Зараз ми проводимо активну роботу з іншими інвесторами команди аби повністю покрити заборгованість перед боксерами, тренерами, менеджментом клубу та усіма підрядчиками. З себе відповідальності я не знімав і не збираюся цього робити. Найближчим часом усі питання мають бути закриті. Я хочу зауважити, що клуб «Українські отамани» я створив не як разовий проект і ні в якому разі не для особистого піару. В команду я вклав свою душу, зусилля та дійсно велику суму коштів. На сьогоднішній сума інвестицій у клуб складає близько чотирьох мільйонів доларів. А роблю я все це виключно для розвитку та популяризації боксу в Україні, для того, щоб глядач мав змогу дивитися якісний бокс світового рівня і саме за участю наших талановитих спортсменів та звичайно ж й для того, щоб боксери отримували суттєву матеріальну допомогу за свій труд та старання. Така сама ситуація і з моєю позицією по Федерації боксу України. На сьогоднішній день я президент ФБУ і з тим самим бажанням та натхненням, як і всі попередні роки, планую і далі працювати на благо розвитку боксу в нашій державі. Так, є труднощі, є проблеми, проте треба їх долати разом. Всі хто працював зі мною знають, що усі свої обіцянки я виконую. Також хочу зауважити, що саме завдяки «Отаманам» ми відкрили багатьох зірок і дали поштовх для боксерів у їх подальшій кар’єрі. Тому, проект «Українські отамани» має і буде існувати надалі і виключно в інтересах спорту та спортсменів.  

- Тобто є надія, що і в нинішньому сезоні ми побачимо виступи «Отаманів»?
- Вже за декілька днів ситуація буде остаточно вирішена. В планах у нас зібрати амбітну команду, до складу якої увійдуть молоді виключно українські боксери, а в деяких з поєдинків нам допоможуть досвідчені бійці, які вже мали досвід виступів у змаганнях WSB. Саме завдяки нинішньому сезону Всесвітньої серії боксу наші боксери, які боксували у попередньому сезоні та, відповідно, провівши матч у нинішньому зможуть кваліфікуватися на ліцензійний турнір за участю боксерів APB та WSB, який пройде в Болгарії. Тому, виступи «Отаманів» у цьому сезоні нам вкрай необхідні. Окрім того, що є також пріоритетним завданням для нас, ми підтягнемо нашу молодь та дамо боксерам безцінний досвід виступів на змаганнях такого рівня. Зараз ми працюємо з головним тренером Національної збірної України аби максимально якісно укомплектувати склад нашої команди. Це зробити непросто, адже, як я вже казав, окрім турніру WSB у нас попереду ліцензійний Європейський турнір та світовий кваліфікаційний старт. В будь-якому випадку проект «Українські отамани» має існувати і надалі на благо розвитку боксу в нашій державі.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.