Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 21 декабря 2015, 23:53
3806
0

Михайло ГРИЦИНА: «Збулась моя мрія!»

Кращий бомбардир чемпіонату Екстра-ліги про враження від дебюту в офіційних матчах відбору до ЧС-16

| Обновлено 21 декабря 2015, 23:53
3806
0
Михайло ГРИЦИНА: «Збулась моя мрія!»
Фото Игоря Супкарева

Бомбардирські якості найкращого голеадора чемпіонату Екстра-ліги, гравця львівської «Енергії» Михайла Грицини, не могли пройти повз увагу головного тренера збірної України з футзалу Олександра Косенко. Як показали відбіркові матчі чемпіонату світу, які 10-13 грудня пройшли в угорському місті Дьйорі, Михайло Грицина може демонструвати свої навички голеадора і в міжнародних матчах. По разу Михайло розписався в воротах збірних Бельгії та Угорщини, і обидва голи були надважливими у цих поєдинках.  

- Які емоції у гравця, який вперше одягнув футболку національної збірної?
- Можна сказати, що збулась моя мрія! Для кожного футболіста виступати за свою збірну – це головна мета в кар’єрі, і я цієї мети досяг. За цей період, який я провів у збірній, я багато чого для себе почерпнув, граючи на одному майданчику з найкращими футзалістами своїх країн. Звичайно, після того, як ми повернулись до Львова, знадобилось трохи часу, щоб повернути свій організм до нормального стану, адаптуватись до звичного ритму життя. Була і втома, чого приховувати... Але це приємна втома, втома щасливої людини!

- Що можете розказати про Дьйор, порівнюючи його зі Львовом?
- Дьйор – не таке велике місто, центр тут взагалі крихітний. Але багато в чому наші міста схожі – дається взнаки, що колись ці два міста були частиною однієї держави. Схожі архітектурні рішення у старовинних будівлях, планування вулиць.

- До Угорщини наша делегація прибула разом з вболівальниками...
- Так, ми знали, що без підтримки не залишимось, але ніхто навіть і не сподівався, що ця підтримка буде такою шаленою! Фактично наші вболівальники створили таку атмосферу, яка є на домашніх матчах «Енергії», в останньому матчі місцеву «торсиду» взагалі не було чути.

- Коротко охарактеризуйте три матчі, які Ви провели у Дьйорі.
- Перша гра, з Англією, була моїм дебютом. Відповідно був деякий мандраж, не було тієї сміливості, яка мала б бути. Але після кількох перших змін стало легше, плюс віддав гольову передачу, це додало впевненості. Гра з Бельгією дуже сподобалась, адже мені вдалось відзначитись. У цьому матчі вже не було ніякого мандражу, грали впевнено.

- Матч з Угорщиною видався найбільш тяжким і відповідальним...
- Так, дійсно, це була вирішальна гра. Угорські гравці фізично дуже сильні, але в той же час грають грубо, провокують, «малюють» фоли, просять у арбітрів жовті картки. Дуже відчувалась симпатія арбітрів до місцевої команди, але всупереч усім цим факторам ми довели, що сильніші, і справедливо зайняли в групі перше місце.

- Матчам у Дьйорі передував підготовичий збір у Харкові та Києві. Як був організований збір? В яких умовах мешкали, тренувались?
- В плані умов для підготовки усе було організовано на найвищому рівні. І в Харкові, і в Києві у збірної було усе, щоб якісно підготуватись до матчів відбору. Хочеться подякувати Асоціації футзалу України за таку увагу до збірної. Ми розуміємо, що для організації і збору, і виїзду команди, потрібні чималі ресурси, у тому числі і фінансові, тому наша вдячність реалізована у тому результаті, якого ми досягли на даний момент.

- До речі, щодо фінансової складової. Є інформація, що гравці провідних збірних Європи, які вийшли зі своїх груп з першого місця, отримали за це солідні суми винагород від ферерацій. Що отримали гравці збірної України?
- Перед збірною стояло лише одне завдання – вихід до плей-офф з першого місця. За виконання цього завдання Сергій Васильович Владико пообіцяв гравцям хороші преміальні, що стало додатковим стимулом для кожного з нас. Приємно, що у цей складний час Асоціація футзалу України знаходить ресурси, щоб не лише забезпечувати збірну усим необхідним, а й «дякувати» гравцям за виконання поставленого завдання.

- Яку з шести команд хотілося б отримати в суперники по плей-офф?
- В принципі, все одно. Ми зайняли у своїй групі перше місце, тому ми маємо бути сильнішими усіх шести команд, які фінішували другими!

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно условие, при котором тренер Мудрика будет уволен из Челси
Футбол | 25 апреля 2024, 05:00 2
Стало известно условие, при котором тренер Мудрика будет уволен из Челси

Маурисио Почеттино должен вывести «пенсионеров» в еврокубки, иначе покинет пост коуча

Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»
Футзал | 18 апреля 2024, 12:54 0
Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»

Вратарь сборной Бразилии по футзалу отметил игру Андрея Лунина против «Манчестер Сити»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.