Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 21 декабря 2015, 20:17
2348
0

Микола ГРИЦИНА: «Арбітри так вирішили – значить справедливо»

Дебютант національної збірної України про свої враження від відбіркового турніру ЧС-2016

| Обновлено 21 декабря 2015, 20:17
2348
0
Микола ГРИЦИНА: «Арбітри так вирішили – значить справедливо»

10-13 грудня гравець львівської «Енергії» Микола Грицина провів свої перші офіційні матчі у складі збірної Україні з футзалу. Це відбулося у рамках відбіркового турніру чемпіонату світу, що восени 2016 року відбудеться в Колумбії. Дебют в цілому виявися вдалим – у переможному для нашої збірної турнірі Миколі Грицині вдалось відмітитись забитих м’ячем у матчі проти збірної Англії. Проте, не обійшлося без ложки дьогтю – в матчі проти Угорщині Микола був вилучений вже на 6-й хвилині.  

- Ви вперше зіграли за національну команду на офіційному рівні? Що відчували по поверненні додому, які враження від виступу за збірну?
- Враження лише позитивні. Кожен футболіст мріє хоч би раз вийти на поле у формі національної збірної, тому можна сміливо говорити, що збулась одна з моїх мрій. Звичайно, трішки «змазало» загальне враження моє вилучення, але і у цьому можна знайти позитивні сторони! Головне – ми виконали поставлене перед нами завдання, а мені ще й вдалося відзначитись.

- Щодо вилучення – воно було справедливим?
- Вважаю, що першої жовтої картки не було. Так, єпізод вийшов досить грубим, але за аналогічні «атаки» з боку суперника арбітри попередженнями не реагували. Хоча, якщо арбітри прийняли таке рішення, можна вважати, що воно справедливе. Коли я пішов до роздягальні, дуже переживав, що підвів команду. Але коли повернувся на майданчик і побачив, що наші хлопці вистояли в меншості і зберегли рахунок, подумав «Слава Богу, обійшлося!». На якусь мить здалось, що вилучення «завело» команду, додало моїм колегам злості, завдяки чому ми змогли вийти впере і завершити матч перемогою.

- Що можете сказати про підтримку, яка була у збірної?
- Вболівальники виконали не менший об’єм роботи, ніж команда. Вони гнали нас вперед, своєю підтримкою заряджали хлопців на боротьбу. Ми дуже вдячні усім, хто вболівав за нас не лише на трибунах, а й біля телевізійних екранів!

- Перед поїздкою до Дьйору команда провела два етапи збору, у Харкові та Києві. Що можете розповісти про рівень підготовки зборів?
- У розпорядженні збірної було усе, щоб ретельно підготуватись до матчів у Дьйорі. Комфортабельний готель, харчування, необхідна кількість часу у залі, ретельно розписаний графік НТЗ. У цьому питання АФУ працює дуже добре, навіть старожили збірної казали, що такої уваги до збірної з боку Асоціації, як за останні роки, не було ніколи.

- Багато розмов точиться щодо фінансового стимулювання збірників. Якщо не секрет, чи отримали гравці преміальні за вдалий виступ?
- Такі питання не варто обговорювати публічно, особливо це стосується якихось цифр. Але можу сказати, що за виконане завдання усі гравці збірної отримали хороші преміальні від Асоціації футзалу України. Тому у цьому питанні ми теж наближаємось до провідних збірних світу.

- Яку з шести команд хотілося б отримати в суперники по плей-офф?
- Чесно кажучи, навіть не задумувався про це. Хто б не став нашим суперником, ми все одно маємо показувати свою силу. Я вже встиг зіграти зі збірною Словенії, Угорщини, тому можу зробити висновок про рівень збірних, які пройшли до плей-офф з другого місця. Висновок – усі команди дуже міцні, але ми маємо бути сильнішими!

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.