Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 26 апреля 2015, 12:29
2157
0

Сборная Украины U-18 стала победителем Турнира развития УЕФА

Украинские футболистки всухую разгромили команду Фарерских островов

| Обновлено 26 апреля 2015, 12:29
2157
0
Сборная Украины U-18 стала победителем Турнира развития УЕФА
ffu.org.ua

 

Молодіжна жіноча збірна України WU-18 здобула перемогу на Турнірі розвитку УЄФА, що проходив цього тижня у Литві. У матчі третього грального дня команда Наталії Зінченко розгромила однолітків із Фарерських островів з рахунком 4:0 та зайняла підсумкове перше місце.

Українська збірна дуже ретельно готувалася до вирішальної гри із командою Фарерських островів. До цього зобов’язувало турнірне положення: «синьо-жовті» після двох турів із шістьма очками займали лідируючу позицію на турнірі. Фарерська збірна відставала від команди Наталії Зінченко лише на один пункт після нічиєї у другому турі із дівчатами з Литви.

Керманич збірної України обрала на цю гру найоптимальніший на сьогоднішній день склад. До основи повернулися Полюхович, яка відновилася після пошкодження, а також Кислова, Матвіїшин та Назаренко.

Вже з перших хвилин «синьо-жовті» організували навалу на ворота суперниць. На 4-й хвилині Перевізник віддала передачу у бік штрафного на хід Рубан, а Софія з гострого кута влучила у воротаря. За хвилину Дам довелося демонструвати свою реакцію. Голкіпер у карколомному стрибку відбила удар Кравчук, перевівши м’яч на кутовий.

У подальшому фарерська команда зуміла прилаштуватися до флангових атак української збірної, а також позбавити вільного простору Кравчук, завдяки якій українкам вдавалося створювати левову частку небезпечних моментів у двох перших матчах. Але команда Зінченко продовжувала шукати шляхи до воріт суперниць і дочекалася своїх шансів.

На 22-й хвилині провал у захисті фарерської збірної дозволив нашим футболісткам провести результативну контратаку. Полюхович розрізною передачею вивела Рубан сам-на-сам із голкіпером, і капітан команди холоднокровно відкрила рахунок у зустрічі. Не встигли гравці у синіх футболках відійти психологічно від пропущеного голу, як Перевізник забила свій другий м’яч на турнірі. Левицька виконала діагональ на дальню стійку, Христина ударом у дотик влучила у стійку, а з другої спроби не залишила жодних шансів воротарю.

Чергова хвиля атак збірної України наприкінці першої 45-хвилинки призвела до третього голу. До цього м’яч встиг перевірити на міцність поперечину після подачі зі штрафного Полюхович та удару Рубан. За дві хвилини швидкісний прорив нашої «дев’ятки» до володінь фарерської команди завершився влучним ударом Перевізник, яка оформила дубль.

Підопічні Зінченко не збиралися зупинятися на досягнутому і продовжили побиття суперників у другому таймі. На 48-й хвилині Рубан вдруге покарала суперників за неуважність у захисті, завершивши взяттям воріт чергову атаку лівим флангом. На 69-й хвилині наш бомбардир вивела на ударну позицію Головач, але Вікторії не вистачило лічених сантиметрів, аби перетворити задум партнера у гол.

Насамкінець, рейд Головач через півполя призвів до порушення правил у штрафному майданчику суперників, але Левицькій не вдалося реалізувати вирок з 11-метрової позначки.

Таким чином, збірна України завершила Турнір розвитку УЄФА на феєричній ноті, відзначившись у воротах команд-суперниць дев’ять разів та лише одного разу пропустивши гол у відповідь. Нападник команди Софія Рубан із п’ятьма влучними ударами заслужено стала кращим бомбардиром змагань.

Турнір розвитку УЄФА

Фарерські острови U-18 – Україна U-18 – 0:4
Голи: Рубан (22, 48), Перевізник (26, 43)

Фарерські о-ви: Дам – Хуммеланд (Расмусдоттір, 57), Томсен (Хольм, 59), Ванг, Сімонсен, Йоханнесен, Рейнатугву, Ольсен, Фаградаль (Дьюрхуус, 59, Міккельсен, 72), Арге (Хентце, 46), Лервіг (к)
Україна: Кислова (Борщ, 80) – Левицька, Полюхович (Барановська, 85), Матвіїшин (Клепацька, 57), Рубан (к) (Бура, 85), Головач, Петрик, Перевізник, Команда, Назаренко, Кравчук
Попередження: Кислова (74)

На 90+3 хвилині Левицька не реалізувала пенальті (воротар)

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.