Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
3499
2

Дмитрий МИТРОФАНОВ: «Атаманам по силам выйти из группы»

Один из лидеров сборной Украины о выступлении в AIBA Pro Boxing и шансах нашей команды в WSB

Дмитрий МИТРОФАНОВ: «Атаманам по силам выйти из группы»

Лідер збірної України з боксу у вазі до 75 кг, Дмитро Митрофанов, який наразі представляє нашу країну у проекті AIBA Pro Boxing (Професійний бокс AIBA), поділився думками та враженнями від проведених поєдинків у першому колі змагань.

- В першу чергу хочу привітати тебе з доволі вдалим виступом у першому колі розіграшу APB. Не дивлячись на одну поразку від Чеботарьова, ти все ж таки зумів виграти заключний бій, що дозволило тобі закріпитися у ТОП-3 рейтингу та зберегти чудові шанси на продовження боротьби за Олімпійські ліцензії та чемпіонський пояс вже у наступному раунді змагань (загалом Дмитро Митрофанов виграв три поєдинки у проекті AIBA Pro Boxing – прим. авт.). В першу чергу хотілося б почути від тебе резюме перших проведених боїв та дізнатися враження від проекту загалом…

- Дякую, проте вважати нинішній результат позитивним для себе я не можу. Ну а взагалі проект AIBA Pro Boxing, як на мене, це приклад професіоналізму та новий якісний рівень проведення змагань під егідою Міжнародної боксерської асоціації (AIBA). Від себе скажу, що протягом сезону я не можу пригадати жодних зауважень. Починаючи від перельотів, закінчуючи рівнем організації вечорів боксу, усе проходило на найвищому рівні. Ну а про склад учасників змагань ви самі все бачили. Участь у проекті приймали, на мою думку, найкращі боксери з усіх країн світу… Протягом усього турніру не було жодного, так званого, прохідного бою.

- Чи суттєво відрізняється підготовка до змагань APB в порівнянні з проектами WSB чи AOB (олімпійський бокс AIBA)?

- В першу чергу я хочу подякувати Федерації боксу України та особисто президенту Володимиру Продивусу, що для боксерів APB були надані усі необхідні умови для максимально якісної підготовки до поєдинків. Ну а щодо безпосередньо відмінностей у підготовці у вищеперечислених тобою проектах, то різниця дійсно є. По-перше, більша кількість раундів, тому значну увагу приділяємо загальній фізичній підготовці та роботі над витривалістю. По-друге, у проекті APB ми проводимо один поєдинок в місяць, тому увесь час готуємося до конкретного опонента, розбираємо його бої та будуємо тактику. Тобто значну частину у підготовці ми приділяємо саме тактичні підготовці. По-третє, тренувальний графік може суттєво змінюватися в залежності від твого самопочуття. Наприклад, відчуваєш себе в цей день дещо дискомфортно, в такому випадку навантаження збавляємо, а якщо відчуваєш після тренування ще достатньо сил, то, відповідно, навантаження збільшуємо. В тій самій національній збірній уся команда працює по одній програмі і якщо корегування в програмі тренувань трапляються, то вони не такі відчутні.

- Що можеш сказати про новий для тебе формат проведення поєдинків: шість раундів по три хвилини. Чи одразу вдалося пристосуватися до значно довшої дистанції в рамках одного поєдинку?

- Так, безумовно. Багато раундів, хороші суперники, тому і боксувати цікавіше. Скажу відверто, мені дещо зручніше боксувати більшу кількість раундів, адже з моєю манерою бою протягом довшої дистанції зручніше показати усі свої вміння. А до шестираундових поєдинків мені особливо звикати не потрібно було, адже боксуючи у змаганнях Всесвітньої серії боксу я без жодних труднощів проводив по п’ять раундів і завжди відчував у собі сили боксувати далі.

- І окремо хотілося б поговорити, як ти сказав, про твою манеру ведення бою. Скажу відверто, в деяких поєдинках ти змушував усіх нас відчутно понервувати. Майже всі твої поєдинки в проекті APB запам’яталися тим, що стартові раунди закінчувалися не в твою користь… І лише з третього раунду ти починав додавати та «ламати» опонентів. Як вважаєш, чому так багато часу потрібно тобі аби увійти в поєдинок?

- Так, дійсно, майже в усіх поєдинках картина бою була більш менш такою як ти описав. Виключенням лише став бій проти росіянина Артема Чеботарьова, де я з перших секунд стартового раунду розпочав активні дії. Це принесло певний успіх і тоді перший раунд був за мною. Ти знаєш, я зараз пригадую свої бої на любительському ринзі, то в переважній більшості боїв в мене була схожа картина: перший раунд програю, у другому вирівнюю рахунок, в третьому вириваю перемогу. Не завжди, звичайно було так, проте в переважній більшості відбувалося саме за таким сценарієм… Не знаю… Напевно сплю на старті поєдинку (посміхається, - прим. автора). Треба щось з цим робити…

- Ну а на тренуваннях розбирали саме цей епізод?

- Так. З тренером робили акцент на цьому і будемо робити й надалі. Якщо ти бачив мій бій проти Чеботарьова, у третьому колі APB, то саме в цьому поєдинку ми обрали тактику форсувати події вже зі стартових секунд. Знову ж таки вдалося не все, проте, позитивні моменти ми побачили. Найголовніше, що аналізуючи усі мої поєдинки, а переглядаємо ми поєдинки дуже ретельно, робимо належні висновки та бачимо шлях по якому нам треба йти у тренуваннях надалі.

- Не сильно засмутився, що не вдалося зачепитися за чемпіонський пояс та Олімпійську ліцензію з першої спроби?

- Звичайно хотів з першої спроби спробувати свої сили у чемпіонському двобої. Проте, те що не вийшло зараз – обов’язково вийде з наступного разу. Головне – зробити належні висновки та якомога краще підготуватися до наступного кола змагань, яке, доречи, стартує приблизно у квітні поточного року.

- Що стосується переможця у твої вазі (до 75 кг), то чемпіоном став турецький боксер Онур Сіпал. Як вважаєш, він дійсно був кращий у нинішньому розіграші?

- Важко сказати, адже з ним особисто я не боксував, тому робити висновки буде недоречно. Проте, з того що я бачив, він дійсно виглядав досить таки непогано і як на мене був кращим від російського боксера у фінальному поєдинку.

- Що якщо не вийде добути ліцензію саме у проекті APB?

- Інших варіантів завоювання Олімпійської ліцензії, окрім проекту APB, я навіть не розглядаю. Усі думки зосередженні саме на проекті AIBA Pro Boxing. Головне, я відчуваю у собі сили досягти вагомих результатів у проекті, тому прикладу усіх зусиль задля реалізації поставлених цілей.

- Як плануєш готуватися до нового кола розіграшу змагань?

- Попереду з тренером у нас заплановано збір з загальної фізичної підготовки. Окрім того багато уваги будемо приділяти тактичним діям, а також працювати над постановкою удару. Одним словом – роботи ще багато.

- Декількома місяцями раніше ти боксував у складі «Українських отаманів» у командних змаганнях WSB. Тепер ти виступаєш у проекті APB, де результат залежить лише від тебе. Скажи, аналізуючи попередній досвід, в якому з проектів тобі комфортніше виступати?

- З психологічної точки зору ці проекти абсолютно нічим не відрізняються. Адже в APB, WSB та AOB все одно ти маєш перемагати. Проте у проекті Всесвітньої серії боксу одна особиста перемога в підсумку може нічого абсолютно не значити. Тому, після проведеного поєдинку ти біжиш в зал і підтримуєш своїх одноклубників, адже загальнокомандний результат у WSB має більш вагоме значення. Тому, це додає додаткових нервів. Особисто мені комфортніше боксувати наразі у проекті AIBA Pro Boxing. Саме тому на початку сезону я й підписав контракт на виступи у цьому проекті.

- Чи слідкуєш за виступами «Українських отаманів» у п’ятому сезоні Всесвітньої серії боксу?

- Звичайно. Намагаюся переглядати усі матчі нашої команди, а коли випадає така можливість то з радістю підтримую на трибунах нашу команду у домашніх матчах. Переживаю за наших хлопців, адже усі вони мої друзі. Декількома тижнями раніше боксери APB проводили збір на базі у Конча-Заспі, де ми постійно пересікалися з боксерами клубу «Українські отамани». Спілкувалися, аналізували попередні поєдинки, ділилися думками… Буле таке враження, що я досі в команді. А одного разу заходжу в зал, а там якраз усі «Отамани» тренуються… Так і захотілось знову приєднатися до команди (посміхається – прим. авт.).

- Що можеш сказати про стартові поєдинки «Українських отаманів» у Всесвітній серії боксу?

- Хлопці демонструють чудові результати. Чотири перемоги у стартових п’яти турах – результат дуже хороший дивлячись на склад нашої групи. По тим боям, які я бачив, можу сказати, що нашій команді під силу вийти з підгрупи та на рівних конкурувати з іншими учасниками чвертьфіналів.

- Кого з нинішніх команд можеш віднести до фаворитів нинішнього розіграшу Всесвітньої серії боксу?

- Команди усі сильні, прохідних суперників точно немає. Фаворитами змагань, на мою думку, будуть команди: Куби, Казахстану, Росії, Азербайджану, Італії та України.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bokser2
Димка классный боксёр, но проект этот, лично мне не нравиться совсем, не вижу смысла в нём, особенно завоевания олимпийских лицензий. Ведь через два месяца после АРБ будет олимпиада и после 10 раундовых поединков в профи, будет сложновато перестроится на 3 любительских раунда
ternopilska_nr
Да, вот кого однозначно не хватает Атаманам. Дима - настоящий боец, один из лидеров прошлого сезона.