Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
1927
0

Гандбол. Українські єврокубкові звершення

Sport.ua проводить паралельний огляд виступу українських клубів у єврокубках

Вівторок, 25 листопада. 
«Галичанка» отримала суперника в 1/8 фіналу Кубку Виклику

25 листопада відбулося жеребкування 1/8 фіналу розіграшу жіночого Кубку Виклику з гандболу сезону 2014/15. Свого суперника отримав і єдиний український клуб – «Галичанка».

За вихід у чвертьфінал львівська команда позмагається з грецьким клубом «Амінтас Амінтау». Перший матч відбудеться в Греції 7 або 8 лютого наступного року, за тиждень команди зіграють матч-відповідь у Львові.

Варто зазначити, що у попередньому раунді гандболістки з Греції двічі перемогли ізраїльський клуб «Холон» - 28:21 та 25:21. Після п’яти турів «Адмінтас» займає 5 місце у чемпіонаті Греції, маючи в своєму активі 4 очки (2 перемоги та 3 поразки). Для грецького клубу цей виступ в Європіх – дебютний, ніколи раніше вони не здобували права грати в єврокубках.

Що стосується «Галичанка», то вона в 1/16 фіналу двічі перемогла нідерландський клуб «Вірто Квінтус» з загальним рахунком 51:41. В попередньому сезоні у Кубку Виклику львівський клуб дійшов аж до півфіналу.

Середа, 26 листопада.
«Мотор» зазнає п’ятої поразки в груповому етапі Ліги Чемпіонів.

«Мотор» (Україна) – «Пік Сегед» (Угорщина) 25:29 (12:16)

Після двох перемог над швейцарцями «Мотор» піднявся на прохідну четверту сходинку. У випадку перемоги над угорцями, український чемпіон міг навіть замахнутися на третю, а то й другу сходинку у турнірній таблиці. У випадку перемоги гостей, вони достроково здобували путівку в наступний раунд змагань. У першому колі, в Угорщині, перемогу святкували саме господарі того поєдинку.

Матч в Києві краще розпочав «Пік Сегед», він намагався тиснути з перших хвилин і це давало свої плоди. «Мотор» нервував і не зміг реалізувати декілька атак, тоді як угорці доводили все до логічного завершення. На перерву команди пішли за рахунку 12:16 на користь гостей. У другій половині гри «Мотор» трішки підрівняв становище, став грати компактніше, та все одно не зміг нівелювати чотири м’ячі різниці. Та добре й те, що не програли більше. Матч завершився з рахунком 25:29 на користь гостей.

А це означає, що «Пік Сегед» уже в наступному раунді змагань, тоді як у «Мотора» найважливіший матч ще попереду: в наступну суботу запоріжці зіграють проти французького «Дюнкерну», який займає останню позицію. У випадку перемоги шанси «Мотора» на продовження боротьби у Лізі Чемпіонів покращаться, якщо ж запоріжці програють – шансів на вихід із групи практично не залишиться.

Субота, 29 листопада.
«ЗТР» впевнено перемагає турків і проходить далі

«ЗТР» (Україна) – «Анкараспор» (Туреччина) 31:24 (17:14)

Після перемоги у першому матчі, запорожці у статусі фаворита протистояння приїхали в Ужгород. Приємно те, що багато місцевих жителів прийшли на цей поєдинок – таки в Ужгороді люблять гандбол і готові підтримувати будь-який український клуб, якщо в цьому виникне потреба.

Початок матчу залишився за гостями. Після перших 15 хвилин виникало чимало запитань до господарів, не було зрозуміло за рахунок чого вони перемогли в Туреччині. Гості грали агресивніше, впевненіше, одним словом, краще. Коли діло стало пахнути смаженим, а рахунок на табло став 9:13, головний тренер «ЗТР» взяв тайм-аут. Після цього ситуація на полі кардинально змінилася. До перерви турки змогли забити тільки один м’яч, тоді як українці – вісім. На відпочинок команди пішли за комфортної переваги господарів – 17:14.

У другому таймі «ЗТР» з кожною хвилиною грав все впевненіше, не даючи супернику жодних шансів. Запорожці плавно збільшували свою перевагу, при цьому не витрачаючи забагато енергії, а запальні турки «попливли» в психологічному плані. Остаточний рахунок матчу – 31:24 на користь «ЗТР», яке продовжує крокувати далі в Кубку Виклику. Уже на наступному тижні жеребкування 1/8 фіналу.

Олексій МАНДЗИЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тур Романдии. Двойной успех Годона
Другие виды | 24 апреля 2024, 18:36 0
Тур Романдии. Двойной успех Годона

Француз выиграл первый этап и возглавил общий зачет

Эвертон – Ливерпуль – 2:0. Как травмировался Миколенко. Видео голов и обзор
Футбол | 25 апреля 2024, 05:40 5
Эвертон – Ливерпуль – 2:0. Как травмировался Миколенко. Видео голов и обзор

Смотрите видеообзор перенесенного матча 29-го тура АПЛ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.