Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 15 ноября 2014, 21:40
4146
3

Кардинал-Ровно пятью голами остановил лидера Экстра-лиги

Команда Сергея Поддубного нанесла первое поражение в сезоне луганской «ЛТК»

| Обновлено 15 ноября 2014, 21:40
4146
3
Кардинал-Ровно пятью голами остановил лидера Экстра-лиги

Матч у Рівному між МФК «Кардинал-Рівне» можна цілком вважати центральним матчем туру, хоча б з огляду на турнірне становище команд: «ЛТК» – лідер, а МФК «Кардинал-Рівне» посідає п’яту сходинку. Різниця між командами в набраних очках складає 6 пунктів, але разом із тим, загалом за грою, навряд чи рівняни слабші за луганчан, просто в окремих матчах їм менше пощастило.

«Локомотив» свій матч туру вже зіграв і мав на очко менше від «телефоністів». А наздогнати луганчан за очками, звичайно, в разі їхньої поразки від рівнян, могли «енергетики», які приймали у Львові «Ураган». Виходячи з цього, Роман Ковальчик налаштовував свій колектив лише на перемогу, адже втрачати одноосібне лідерство ніхто не бажає.

Натомість, і рівнянам відступати нікуди, тому поразка аж ніяк не входила в їхні плани, адже на віддалі трьох очок за ними йдуть івано-франківці і тільки й чекають, коли «кардиналів ці» спіткнуться. А попереду лідируючий квартет, команди якого, в разі поразки рівнян, лише збільшать відрив. А наздоганяти – ой як складно.

Як і очікувалося, команди розпочали гру без розвідки і одразу ввімкнули швидкості. Уже на перших хвилинах Лазикін двічі перевірив реакцію Дєнюжкіна. Проте, першими забили все ж господарі. Уже на третій хвилині комбінація рівнян, і чи не перший удар по воротам Савенка завершилися точним пострілом Артема Фаренюка з меж воротарської між голкіпером гостей і правою стійкою – 1:0.

Але забитий гол не вплинув на гру. М’яч і надалі в центрі майданчика майже не затримувався, команди постійно обмінювалися гострими випадами. Проте потрібно віддати належне луганчанам, яким частіше за господарів вдавалося пробивати по воротам, хоча і певний час безрезультатно. Найбільше дошкуляли рівнянам Дзюба і Лазикін. І лише через десять хвилин «ЛТК» вдалося зрівняти рахунок. В’ячеслав Кожемяка отримав м’яч і, продовжуючи рух, майже з лінії штрафного майданчика сильно пробив повз Дєнюжкіна, який був прикритий своїми гравцями і, скоріш за все, не помітив моменту удару – 1:1.

А за хвилину рахунок уже був на користь гостей – 1:2. Рівняни сфолили по центру метрах в десяти від воріт, штрафний пробивати взявся капітан команди Віталій Дзюба, і, потрібно віддати йому належне, удар вийшов на славу прямісінько в лівий кут воріт. Віталій Дєнюжкін встиг лише поглядом провести м’яч, який затріпотів у сітці.

Повівши в рахунку, луганчани посміливішали і все частіше турбували Дєнюжкіна, проте голкіпер рівнян грав бездоганно. Майже за дві хвилини до закінчення тайму «кардиналів ці» отримали право на аут. Сергій Піддубний взяв хвилинну перерву. Коротка нарада, і після поновлення гри миттєва комбінація – Маринюк, отримавши м’яч в межах воротарської, короткою передачею вліво знайшов Піддубного і той, довго не роздумуючи, відправив м’яч повз Савенка – 2:2. Кінцівку тайму активніше провели господарі, але жодній з команд до перерви змінити рахунок так і не вдалося.

Після перерви картинка гри не змінилася, знову першими по воротам пробили футболісти «ЛТК», а забили, причому знову на третій хвилині, тільки вже другого тайму, господарі. Відзначився, як і в першому таймі, Фаренюк, правда цього разу Артем відгукнувся на довгу передачу, і головою переправив м’яч через Савенка в порожні ворота – 3:2.

Якщо до цього Юрій Савенко лише зрідка розпочинав атаки своєї команди і далі центрального кола не виходив, то після третього пропущеного голу він все частіше почав підключатися до атак і навіть пробивати по воротам. Проте на щастя для луганчан, такі виходи голкіпера не нашкодили команді і жодного разу рівнянам так і не вдалося покарати голкіпера за таку самовпевненість. Але активність господарів не надто часто дозволяла Юрію робити вилазки у тил ворога, все-таки частіше йому доводилося займатися звичною справою – парирувати удари Піддубного, Маринюка, Фаренюка.

Так тривало до середини тайму, але не реалізувавши численні моменти, рівняни дещо збавили оберти, чим одразу скористалися «телефоністи». І вже Дзюба, Литвинов і Рось раз-по-раз надокучають своїми ударами Дєнюжкіну, але м’яч вперто в ворота не йде.

Такий перебіг подій напевно приспав увагу гостей, і на 36-й хвилині гостру контратаку господарів Литвинову вдається перервати лише ціною третього фолу і жовтої картки. Штрафний майже по центру, до воріт метрів десять. До м’яча підходить Євген Ланко – передача у воротарську на Маринюка і Мар’ян не хитрим, але точним ударом по центру воріт застає зненацька Савенка – 4:2.

Роман Ковальчик одразу бере тайм-аут, до закінчення гри залишається майже 4,5 хвилини. Але хвилинна перерва не вплинула на гру гостей, рівнян вже було не зупинити. І за хвилину в ворота Савенка влітає п’ятий м’яч. До речі, до цієї гри в пасиві луганчан було стільки ж пропущених м’ячів. Швидка контратака, вихід два в один, зліва Маринюк, а правим флангом із м’ячем у володіння «ЛТК» проривається Ланко. Передача на протилежний фланг, Маринюк просувається ближче до воротарського майданчика, Юрій Савенко виходить на перехоплення, а Мар’ян точним пасом знаходить на правій стійці Євгена, якому нічого не залишається, як переправити м’яч у порожні ворота – 5:2.

Заключні хвилини луганчани провели в атаках, намагаючись виправити становище. Савенко вже відверто йшов в атаку, а роль останнього в цей час виконував Рось. Проте нічого суттєвого гостям створити так і не вдалося. Фінальна сирена застала «телефоністів» в атаці. В’ячеслав Кожемяка прорвався правим флангом і наніс удар по воротам, але на шляху м’яча до воріт опинився Ланко, від якого м’яч і вийшов за межі поля. Проте на введення м’яча з ауту часу не вистачило, у підсумку перша поразка лідера – «ЛТК», і п’ята перемога рівнян.

Три очки дозволили МФК «Кардинал-Рівне» скоротити до одного очка відставання від «Енергії», яка в свою чергу в рідних стінах зіграла внічию 3:3 з «Ураганом», зберегти двоочкове відставання від «Локомотива» і «Спортлідера+», разом із тим, скоротивши відставання від лідера «ЛТК» до трьох очок. Таким чином, ще більше загострилася боротьба за місце під сонцем.

До проміжного фінішу залишився лише один тур, який відбудеться 7 грудня. Цей тур і розставить команди по місцям після першого кола.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«Кардинал-Ровно» (Ровно) – «ЛТК» (Луганск) – 5:2 (2:2)

«Кардинал-Ровно»: Виталий Денюжкин -  Виталий Танский, Евгений Ланко, Сергей Поддубный, Марьян Маринюк - Виталий Кашуба, Владимир Кручок, Михаил Волянюк, Артем Фаренюк - Александр Басич, Владимир Сондак, Дмитрий Сытник
«ЛТК»: Юрий Савенко - Максим Мануйленко, Никита Лазыкин, Виталий Дзюба, Андрей Лысенко - Артем Рось, Вячеслав Кожемяка, Максим Литвинов, Роман Цапов - Денис Зеленкевич

Арбитры: Сергей Дребужан (Мукачево), Игорь Кравченко (Сумы)

 Артем Фаренюк, 3, 23. Сергей Поддубный, 19. Марьян Маринюк, 36. Евгений Ланко, 37 - Вячеслав Кожемяка, 13, Виталий Дзюба, 14
 Роман Цапов, 30. Максим Литвинов, 36..

Удары (в створ): 29 (18) – 26 (21).

КАРДИНАЛ-РОВНО – ЛТК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Видеообзор сайта www.cardinal-rivne.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
trancelife
Гол Ланко супер!!!
Alex Mrozowicz
на сайті Кардиналу вже відеоогляд є, а Ви тільки з компотом мучаєтесь... ))))