Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 03 сентября 2014, 13:26
3625
0

Митрофанов, Лазарев и Кислицын выступят на AIBA Pro Boxing

AIBA запускает новый полу-профессиональный проект

| Обновлено 03 сентября 2014, 13:26
3625
0
Митрофанов, Лазарев и Кислицын выступят на AIBA Pro Boxing
24 жовтня 2014 р. – саме ця дата знаменує старт масштабного проекту у світовому боксі – AIBA Pro Boxing (Професійний бокс AIBA), який створений під егідою Міжнародної боксерської Асоціації (AIBA).
 
Змагання APB проходитиму у форматі аналогічному професійному боксу та ще й при цьому стануть офіційним етапом розіграшу ліцензій на літні Олімпійські ігри у Ріо-де-Жанейро 2016 року. Участь у змаганнях прийматимуть 80 найсильніших боксерів світу, у десяти вагових категоріях.
 
Україну у дебютному сезоні APB представлятимуть трійка зірок вітчизняного боксу:
 
* Дмитро МИТРОФАНОВ (учасник трьох попередніх сезонів Всесвітньої серії боксу, чемпіон Всесвітньої універсіади 2013 року, багаторазовий чемпіон України, переможець найпрестижніших міжнародних турнірів найвищої категорії)
 
* Денис ЛАЗАРЄВ (учасник попереднього сезону Всесвітньої серії боксу у складі «Українських отаманів», переможець та призер чемпіонатів України, тріумфатор міжнародних турнірів класу «А»)
 
* В’ячеслав КІСЛІЦИН (переможець та призер чемпіонатів України, учасник двох попередніх сезонів Всесвітньої серії боксу у складі «Українських отаманів», переможець різноманітних міжнародних турнірів найвищої категорії)
 
Жеребкування дебютного сезону APB відбудеться 17 вересня під час інформаційного семінару учасників проекту, який пройде з 14 по 18 вересня у новоствореній Академії AIBA, що у Алматинській області (Казахстан).
 
Думками стосовно початку виступів українських боксерів у проекті APB поділився президент Федерації боксу України Володимир ПРОДИВУС: «Перед стартом Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро ми маємо підготувати конкурентну команду та здобути максимально можливу кількість ліцензій на Ігри до Бразилії. Так як у поточному передолімпійському циклі ліцензії розігруватимуться по трьох напрямках: APB, WSB та AOB (олімпійський бокс), я вважаю за необхідне, щоб українські боксери приймали участь в усіх проектах, що дасть нам додаткові шанси на здобуття Олімпійських «перепусток». Україна – боксерська держава і у нас є достатня кількість талановитих боксерів, аби приймати участь в усіх без виключення проектах AIBA. Окрім важливості боротьби за ліцензії, наші досвідчені боксери отримають можливість вийти на новий якісний рівень спортивної кар’єри боксуючи у професійному форматі проти найкращих боксерів світу, – зазначив Володимир Степанович. – Я повністю підтримую керівництво AIBA у старті даного проекту та максимально сприятиму його розвитку в нашій державі. Я впевнений, проект APB набере неабиякої популярності у спортивній спільноті та дозволить зберегти найкращих боксерів у сім`ї AIBA та у складі Національних Федерацій. Бокс від цього лише виграє».
 
***
 
Інформаційна довідка:
 
APB (AIBA Pro Boxing) – Міжнародні індивідуальні змагання з боксу у найстаршій віковій групі, які проходитимуть у форматі аналогічному професійному боксу. Ключовою відмінністю є те, що виступаючи у проекті APB боксери зберігатимуть за собою можливість боротися за Олімпійські ліцензії та залишать за собою право приймати участь у провідних Континентальних змаганнях.
 
Участь у змаганнях APB прийматимуть 80 найсильніших боксерів світу у десяти вагових категоріях: 49 кг, 52 кг, 56 кг, 60 кг, 64 кг, 69 кг, 75 кг, 81 кг, 91 кг та +91 кг, по вісім боксерів у кожні вазі.
 
Перший етап змагань APB пройде з 24 жовтня 2014 року і продовжиться до лютого 2015. За цей час боксери проведуть по чотири поєдинки, за результатами яких визначиться «перший Чемпіон» змагань APB та буде сформований загальний рейтинг боксерів у кожній з вагових категорій. Надалі боксери, які здобули звання чемпіонів проводитимуть по два захисти титулу на рік, інші ж боксери (у кожній ваговій категорії), які не стали чемпіонами, проведуть чергові чотири поєдинки для визначення «офіційного претендента» на бій з діючим чемпіоном змагань у кожній з вагових категорій.
 
У змаганнях застосовуватиметься професійна десятибальна система підрахунку очок. Боксери виступатимуть без майок та шоломів. Дозволено тейпування рук. На кону розіграшу проекту APB стоятимуть Олімпійські ліцензії на Ігри 2016 року у Ріо-де-Жанейро (Бразилія).
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.