Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 17 августа 2014, 23:14
9841
15

Карпаты одержали победу в западноукраинском дерби

Подопечные Игора Йовичевича уверенно обыграли «Волынь» в Луцке

| Обновлено 17 августа 2014, 23:14
9841
15
Карпаты одержали победу в западноукраинском дерби

До Луцька підтримати «Карпати» у поєдинку з географічними і турнірними сусідами прибуло біля тисячі вболівальників львівського клубу. Після великої поразки у минулому турі від «Дніпра» керманич «зелено-білих» Ігор Йовічевч зробив деякі зміни. В центр захисту вперше у цьому чемпіонаті повернувся Пластун, а Гітченко змістився в центр поля, де потіснив Чачуа на лаву запасних. Повернувся в основу і Даушвілі, замінивши Мартинюка. В свою чергу Віталій Кварцяний вперше у сезоні включив до стартової одинадцятки Новака та Гуменюка. «Родзинкою» матчу було й те, що Федорчук донедавна виступав саме за «Карпати».

Обидві команди розпочали гру без розвідки, і небезпечні моменти не забарились. Після пасу Сергійчука увірвався до штрафного Кожанов, але Кичак дивом ногою зумів відреагувати на удар суперника. Згодом Дос Сантос майже з лінії воріт відкинув м’яч під удар Гуменюку, який потужним ударом зльоту «вистрілив» впритул з дальньою штангою. Гравці «Волині» часто завершали атакуючі дії дальніми ударами, але і їм бракувало влучності, зокрема Бікфалві двічі влучав у «молоко».

Небезпечними були і стандарти після виконання Матея, але і румунському легіонеру бракувало влучності. «Карпатівці», залишивши попереду одного Сергійчука, досить впевнено перекривали вільні зони і підопічним Кварцяного не вдавалось створювати гольові моменти. Згодом Костевич заробив штрафний, який виконав Голодюк, прострілючи вздовж штрафного, але Сергійчук не зумів підправити його у сітку. І все ж згодом «зелено-білі» таки змінили нулі на табло «Авангарду». Кожанов після націленої передачі з правого флангу Ксьонза випередив Сімініна і головою красиво пробив впритул з дальньою штангою.

Під час перерви ні Кварцяний, ні Йовічевіч замін вирішили не проводити. Другий тайм знову активніше розпочали господарі, які намагалися переламати хід поєдинку із принциповим суперником. Знову нагадав про вміння виконувати штрафні Матей, після удару якого м’яч опустився над поперечиною воріт. Не залишився у боргу і Голодюк, з підступним удармо якого не зумів впоратися Кичак, перевівши м’яч на кутовий. І після цього стандарту, який виконав Голодюк, захисник Балажіц головою зумів виграти повітряну дуель і пробити між воротарем та захисником. Так словенець забив вже п’ятий гол у Прем’єр-лізі, в тому числі другий з початку чемпіонату.

Після цього напруга на полі збільшилась, і арбітру Іванову довелось вгамовувати пристрасті з допомогою жовтих карток. В одному з епізодів рятує ворота Ільющенков, ногами парируючи удар Жуніча. «Підстрахувала» воротаря «Карпат» і поперечина після удару головою Гуменюка. Потім дочекалися уболівальники «зелено-білих» і першої у цьому сезоні появі на полі ветерана львівського клубу Кополовця. Саме Кополовець під завісу гри міг відзначитись, але на підступах до штрафного був збитий Сімініним, і капітан волинян за фол останньої надії був вилучений з поля, до речі, вже 5-й раз у чемпіонатах.

У підсумку «Волинь» збільшила свою безвиграшну домашню серію проти львівського клубу до 5-ти (!) ігор – дві нічиї та три поразки. Так, у «західному» дербі «Карпати» перервали свою безвиграшну серію, яка тягнулася ще з минулого чемпіонату і тривала п’ять ігор: дві нічиї та три поразки. Ця перемогла дозволила «зелено-білим» покинути підвалини турнірної таблиці, і стала чудовим подарунком усім вболівальникам і ветеранам «Карпат», адже саме в неділю, 17 серпня, виповнилося 45 років від часу історичного здобуття львівським клубом Кубку СРСР.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Видео матча


«Волынь» (Луцк) - «Карпаты» (Львов) - 0:2 (0:1)
 Денис Кожанов, 39, Грегор Балажиц, 56

«Волынь»: Артем Кичак, Руслан Бабенко, (Артем Шабанов, '60), Евгений Новак, Ивица Жунич, Сергей Воронин, Сергей Симинин, Олег Гуменюк, Эрик Бикфалви, Флорентин Матей, (Алессандро Селин, '77), Валерий Федорчук, (Дмитрий Козьбан, '66), Мариотто Дос Сантос Данило
«Карпаты»: Александр Ильющенков, Андрей Гитченко, Владимир Костевич, Грегор Балажиц, Денис Мирошниченко, Игорь Пластун, Олег Голодюк, (Игорь Я. Худобяк, '70), Муртаз Даушвили, Павел Ксенз, (Ярослав Мартынюк, '82), Денис Кожанов, (Михаил Кополовец, '76), Михаил Сергийчук

Евгений Новак, 54. Флорентин Матей, 63. - Андрей Гитченко, 18.

Сергей Симинин, 90 - фол последней надежды.

Арбитр: Александр Иванов (Макеевка)

Удары (в створ): 16 (2) - 6 (4)
Угловые: 8 - 5
Оффсайды: 1 - 4.

Зрителей: 7.000
Оценка поля: 5
Честная игра: 6,250 - 8,857

ВОЛЫНЬ - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

События матча

90’
Сергей Симинин(Волынь) получает красную карточку. Защитник Волыни завалил Кополовца, который убегал один на один с Кичаком.
56’
ГОЛ ! После навеса с углового Грегор Балажиц(Карпаты) нанес точный удар головой из 38-го сектора.
39’
ГОЛ ! После розыгрыша аута на правом фланге Ксенз раскачал Бабенко и сделал навес, а набежавший Денис Кожанов(Карпаты) из 45-го сектора головой расстрелял ворота.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ювентус отыграл два мяча и взял очко в матче с Кальяри
Футбол | 19 апреля 2024, 23:59 1
Ювентус отыграл два мяча и взял очко в матче с Кальяри

Отставание сократил Душан Влахович, автогол Альберто Доссены принес ничью

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 24
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Валерий Хоменко
Львы таки молодцы - с победой !
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Olezha74
А що там за історія з "непризначеним" пеналем? - помічник Кварцяного на післяматчевій заявив, що Волинь знову обкрадають - бо я у відеоогляді не знайшов, а сам матч подивитися не зміг... Щось дійсно було, чи знову "всесвітня змова" проти Волині?
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Lubart`s Castle
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Хрюн Моржов
Пр мнению спорт.юа, под термин "дерби" попадает 6 матчей из семи в каждом туре. Собственно, такими темпами очень скоро можно будет сказать "украинское дерби", и уж под него попадают все без исключения игры ЧУ.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
LembergWestUkraine
Нічого собі! Молодці!
airwolf77
Лемберг молодці ! Леви !
Bandera.Lviv
ЙОВІЧЕВІЧ- МОЛОДЕЦЬ! головне свої ворота на НОЛЬ, а потім голи !
FidanFCCO
что теперь тренер истеричка кварцяный будет говорить?)))что на это раз ему помешало?)))
Lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил