Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 13 августа 2014, 18:57
1560
0

Святослав СИРОТА: «Самая интересная пара – Десна – Днепр»

Специалист поделился впечатлениями о жеребьевке матчей 1/16 финала Кубка Украины

| Обновлено 13 августа 2014, 18:57
1560
0
Святослав СИРОТА: «Самая интересная пара – Десна – Днепр»
Sport.ua

Відомий у минулому воротар та екс-президент ПФЛ Святослав Сирота пояснив переваги поділу учасників розіграшу Кубка України на сіяних і несіяних та прокоментував результати жеребкування 1/16 турніру.

- Жеребкування для усіх учасників пройшло більш-менш вдало, - каже Станіслав Анатолійович. – З усіх пар мені цікавим буде протистояння «Десна» (Чернігів) – «Дніпро» (Дніпропетровськ). Чернігівська команда є достатньо самобутньою, перспективною. Буде цікаво подивитися на те, як «Десна» себе проявить в грі із грандом. В інших парах я наразі не бачу якоїсь великої інтриги. Хоча це Кубок, усе може статися.

- Як гадаєте, поділ на сіяних – несіяних є виправданим?   
- Вважаю виправданим. Це неправильно, коли, скажімо, «Динамо» - «Шахтар» зустрінуться на стадії 1/16 турніру. Ця гра була би дуже цікавою на будь-якій стадії змагань. А протистояння «Чайки» із Київської області проти кіровоградської «Зірки» не було би особливим для уболівальників обох команд. В розіграші Кубка команди із еліти повинні їздити в регіони і там, своєю присутністю, піднімати футбол, популяризувати гру. Ось «Карпати» приїдуть на виїзд до «Чайки» в Києво-Святошинський район і там буде справжній футбольний бум. Те ж саме буде і в інших містах, куди приїдуть команди із Прем’єр-ліги. Так повинно бути.     

Ще б хотів додати, що в розіграш Кубка України потрібно включати не одну аматорську команду, а усіх охочих. Потрібно більше раундів проводити, от і все. У нас не так багато як професійних, так і аматорських клубів. Нехай усі змагаються.

- Через систему сіяних–несіяних клубів зменшуються шанси команд, які поступаються класом представникам Прем’єр-ліги. Раніше вони при вдалому жеребкуванні могли дійти і до півфіналу Кубка…
-  Так, є такий нюанс. Але це палка із двома кінцями. Для команд, звісно, краще завдяки збігу обставин пройти в Кубку якомога далі. Думаю, для популяризації футболу все-таки краще, щоби в 1/16 чи в 1/32 приїхало київське «Динамо» чи донецький «Шахтар». Весь район буде на вухах стояти. І це буде краще, ніж команда проходитиме далі, перемагаючи такі ж по класу команди. 

Гліб ВАКОЛЮК, «Футбол 24»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.