Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 11 июня 2014, 11:16
1377
1

Президент ФИБА: Стремимся поддерживать украинский баскетбол

Премьер-министр Украины встретился с чиновниками ФИБА

| Обновлено 11 июня 2014, 11:16
1377
1
Президент ФИБА: Стремимся поддерживать украинский баскетбол

На запрошення Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка нашу країну відвідали президент ФІБА Європа  Тургай Демірель та генеральний секретар ФІБА Європа Каміл Новак. 9 червня керівники континентального баскетболу провели робочу нараду з президентом Федерації баскетболу України Олександром Волковим і генеральним секретарем ФБУ Олександром Ларіним, 10 червня відбулася їхня робоча зустріч з Арсенієм Яценюком.

Президент ФІБА Європа Тургай Демірель:

«У нас була зустріч з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком. Я ціную те, що він присвятив нам час, щоб обговорити ситуацію з ЄвроБаскетом 2015. Наближається перше засідання новообраного складу ФІБА Європа. Воно відбудеться вже цієї п’ятниці. Перед цим засіданням ми прагнули вивчити всі деталі, пов’язані з ЄвроБаскетом 2015 в Україні. Ми також хотіли отримати оновлену інформацію щодо ситуації в Україні і подивитися, що відбувається з будівництвом арен і чи стабілізується ситуація в країні. Ми обговорили всі ці питання на спільній нараді і були достатньо проінформовані. Зараз ми повертаємося, щоб взяти участь у засіданні Ради ФІБА Європа у п’ятницю. Ми високо цінуємо, те що зробила Федерація баскетболу України — за останні кілька років вони досягли великих успіхів — здобули право проведення ЄвроБаскету 2015, провели чемпіонат Європи U16, досить успішно виступили на ЄвроБаскеті 2013, потрапили на чемпіонат світу 2014 в Іспанії. Це основні пункти, в яких Волков та його команда досягли успіху. Ми прагнемо підтримувати український баскетбол і український народ, але, як ФІБА Європа, ми повинні зважати на рівень проведення наших топ-змагань. Є кілька моментів, які не сприяють найкращому проведенню ЄвроБаскету 2015, ми хотіли отримати найновішу інформацію з цього приводу, що і зробили в ході зустрічі з Прем’єр-міністром. Цієї п’ятниці ми повинні зробити презентацію для Ради ФІБА Європа, оскільки ЄвроБаскет означає змагання найвищого рівня в європейському баскетболі. Нам потрібні топ-гравці, зірки, фани, які підтримували б свої команди, нам потрібні медіа і спонсори. Зараз це делікатне питання, тому що деякі федерації, деякі гравці і спонсори дуже занепокоєні ситуацією в Україні, тому, щоб у підсумку виграв баскетбол, ми повинні прийняти деякі рішення. Я, як президент європейської федерації, і мої колеги повинні ставити баскетбол понад усе. Ми повинні прийняти найкраще рішення і, сподіваюся, зможемо оголосити його вам уже в суботу».

Генеральний секретар ФІБА Європа Каміл Новак:

«Головна мета нашого візиту, звісно, питання організації, будівництва, але це також і стурбованість з приводу загальної політичної ситуації в країні. Зустріч з Прем’єр-міністром України була дуже корисною, він повідомив нам про поточну політичну ситуацію в країні. Ми, звісно, цінуємо і поважаємо його позицію, але є ще інша сторона медалі — для нашої організації це подія найвищого рівня. Кожна зі сторін озвучила свої позиції.

З Олександром Волковим ми обговорили багато технічних питань. Він усе розуміє, оскільки і сам є членом Ради ФІБА Європа. Протягом останнього місяця ми підтримуємо з Сашею дуже тісний контакт. Часом мені здається, що я розмовляю з ним частіше, ніж з власною дружиною.

Ні для кого не секрет, що протягом останніх шести місяців я кілька разів намагався приїхати до України, проінспектувати об’єкти, але це було неможливо. Тож я дуже радий, що нарешті, вже з новим президентом ФІБА Європа, зміг приїхати до України і обговорити ситуацію з новою владою.

Ми прекрасно усвідомлюємо, що ситуація не з легких. Ще 6-7 місяців тому ніхто й уявити не міг такого повороту подій. Щодо ситуації з аренами, то тут ми не маємо детальної інформації, оскільки не маємо до них фізичного доступу. Ми вже кілька разів планували інспекцію з незалежними експертами, які б оцінили процес будівництва чи реконструкції, але це неможливо з політичних причин, зокрема через ситуацію на Сході України, тому це залишається болючим питанням… Зокрема, одне з приймаючих міст – Донецьк – у надзвичайно важкому становищі і це потрібно брати до уваги.

Рада ФІБА Європа два рази переносила ухвалення рішення, що демонструвало підтримку і розуміння непростої ситуації в Україні. Ми всі бачили, що було зроблено в українському баскетболі за останні роки. Федерація баскетболу України дуже важко працювала. Збірна України досягла великого успіху на ЄвроБаскеті 2013 у Словенії. Національна команда кваліфікувалася на чемпіонат світу 2014 року, тому що Федерація виконала величезну роботу. Існує велика солідарність з Федерацією баскетболу України з боку ФІБА Європа. Рада ФІБА Європа відбудеться через чотири дні, тож чекаємо, яке рішення буде нею ухвалено».

ФБУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 19
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов
Футбол | 19 апреля 2024, 10:17 0
Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов

Португалец выделил единственный клуб, который возглавлял в своей карьере

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
NLok
как можно поддерживать то,чего нет...