Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
| Обновлено 20 мая 2014, 14:31
1851
0

Президент МОК: «Роль спорта – строить мосты, а не стены»

Томас Бах выразил обеспокоенность экономическими и социальными событиями в Украине

| Обновлено 20 мая 2014, 14:31
1851
0
Президент МОК: «Роль спорта – строить мосты, а не стены»
nextranks.com

Президент Міжнародного Олімпійського Комітету Томас Бах наголосив на ключовій ролі, яку спорт відіграє у суспільстві, поширюючи ідеали єдності, миру, чесної гри, толерантності та взаєморозуміння.

Він підкреслив позицію спорту як єдиного виду людської діяльності, де діють «універсальні закони» і «глобальна етика».

«Незалежно від того, де в світі займаються спортом, правила залишаються незмінними. Вони визнані у всьому світі та засновані на принципах чесної гри, терпимості і дружбі», - підкреслив президент МОК.

«Роль спорту - будувати мости. Спорт ніколи не будує стіни. Він за діалог і розуміння. Спорт і олімпійський рух особливо розкривають глобальну різноманітність культур, суспільств і життєвих конструкцій як джерела багатства», - додав він.

Томас Бах також наголосив, що спорт має потужну освітню роль: «По-перше, спорт вчить поважати правила, командну роботу та конкурентів як рівних тобі. До того ж, спорт є відмінним фактором інтеграції, об’єднуючи усіх незалежно від віку, статі, раси, політичних або релігійних уподобань», - наголосив Томас Бах.

Нагадаємо, що минулого тижня Міжнародний Олімпійський Комітет підтримав звернення президента НОК України Сергія Бубки щодо фінансової допомоги на забезпечення участі українських спортсменів в міжнародних змаганнях та тренувальних зборах, виділивши спеціальний фінансовий транш розміром у 3,5 млн. грн.

«МОК після політичних, економічних і соціальних подій в Україні висловлює свою стурбованість. Це також стосується українських спортсменів, які зараз потрапили в складну ситуацію. Я ще раз закликаю всіх політичних лідерів вступити в діалог, який передбачає взаємну повагу і мир», - заявив президент МОК Томас Бах.

НОК

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.