Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1042
0

Маркиян ЛУБКИВСКИЙ: Нужно ускорить темпы строительства арен

В Украине ведется планомерная работа по подготовке к Евробаскету 2015

Директор турніру Маркіян Лубківський прокоментував поширену серед ЗМІ інформацію щодо підготовки та перспектив ЄвроБаскету 2015 і дав відповідні роз’яснення.
 
«Організація турніру відбувається планомірно і у відповідності до підготовленої оргкомітетом концепції. ФІБА-Європа, Національна федерація баскетболу та МОК «ЄвроБаскет 2015» планують та проводять усі заходи, передбачені підготовчим етапом до Турніру. Одним з них стало жеребкування 2-го кваліфікаційного раунду ЄвроБаскету 2015, яке відбулося 3 лютого ц.р. в Барселоні. Там же пройшло обговорення та затвердження концепції фінального жеребкування, яке відбудеться наприкінці цього року і збере в Києві всю баскетбольну еліту Європи», - розповів М.Лубківський.
 
Директор турніру також повідомив, що вже за кілька тижнів стартуватиме програма «Друзі ЄвроБаскету 2015»: «Серед друзів буде багато європейських та світових баскетбольних легенд. Навесні відбудеться презентація талісману турніру - ми завершуємо прийом пропозицій».
 
За словами М.Лубківського, завершено підготовку майже 50 операційних концепцій та програм, серед яких концепції організації матчів, безпеки, транспорту, програми залучення волонтерів, продажу квитків, співпраці з містами-господарями турніру, тощо. 
 
«Підписані угоди про проведення турніру зі Львовом та Дніпропетровськом, на черзі Донецьк, Харків, Одеса і Київ. Підписано договір з інвестором однієї з двох київських арен ТОВ «Devision Entertainment», в процесі завершення договори з аренами у Харкові та Донецьку, - повідомив він.
 
Разом з тим, М.Лубківський підтвердив, що «ФІБА-Європа спільно з МОК ЄвроБаскет 2015 ведуть прискіпливий моніторинг будівництва спортивних арен у всіх шести містах. Очевидним є й те, що в полі зору ФІБА Європа є і політична ситуація в Україні. Зрозуміло, що з точки зору підготовки і проведення турніру, колеги у ФІБА-Європа не можуть не бути зацікавленими в якнайшвидшій стабілізації ситуації в нашій країні».
 
«Отже, на порядку денному сьогодні питання номер один – прискорення темпів будівництва арен, а не позбавлення України права на проведення ЄвроБаскету. Принагідно хочу нагадати, скільки було розмов, що Україна не впорається, або її позбавлять проведення ЄВРО 2012. Ці та інші чутки не підтвердилися, а проведений нами футбольний турнір став кращим за всю історію УЄФА», - підсумував М.Лубківський.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 18:58 0
«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина

Джуд Беллингем отметил феноменальную игру украинского вратаря

Серия А обеспечила себе 5 мест в Лиге чемпионов на следующий сезон
Футбол | 19 апреля 2024, 07:23 7
Серия А обеспечила себе 5 мест в Лиге чемпионов на следующий сезон

Италия точно не опустится ниже второго места по итогам сезона

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.