Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 12 января 2014, 12:07
4751
1

Энергетическое дерби: ничья во Львове

«Энергия» и «Ураган» поделили очки в очном противостоянии

| Обновлено 12 января 2014, 12:07
4751
1
Энергетическое дерби: ничья во Львове

Львівські уболівальники з деякими переживаннями чекали на цей матч, адже «Енергії» проти «Урагану» не доводилося розраховувати на двох своїх лідерів – Овсяннікова і Рогачова. Натомість в «Урагані» усі повернулися до лав і рвалися у бій, тож саме гостям можна було віддати невелику перевагу перед матчем.

Як одна, так й інша команда могли відкрити рахунок вже на 2-й хвилині. Спочатку помилкою суперника міг скористатися Дмитро Бондар, який виходив майже віч-на-віч, але з 9 метрів пробив повз ворота. На протилежній половині поля Сімка вивів Шотурму на ворота, але Кардаша просто так не переграєш.

Після таких гострих уколів «енергетики» почали методично обстрілювати ворота своїх опонентів здалеку, але Ципун спокійно відводив ці загрози. Особливо активно застосовував свою гармату Олександр Бондар. В «Урагану» забити міг Павлюк, коли зліва підсікав м’яч, але воротар розгадав цей намір.

Скільки «енергетики» не били здалеку, але відкрити рахунок допомогла помилка Сергія Якуніна, яку не пробачив Максим Павленко, дотепно перевівши м’яч у верхній кут воріт – 1:0. Після пропущеного м’яча прикарпатці активізувалися і справедливо зрівняли рахунок. Після класної триходівки Євген Валенко, скориставшись передачею Сімки, точно низом поклав м’яч у кут воріт.

Окрім небезпечних моментів і чудової гри голкіперів, команда також обмінювалися порушеннями. На 18-й хвилині «зелено-білі» вичерпали ліміт фолів. Сергій Якунін з дабл-пенальті не залишив шансів своєму екс-одноклубнику і реабілітувався за перший гол у матчі.

До кінця тайму господарі встигли влучити у каркас воріт після потужного пострілу Коваля, а за 15 секунд до сирени на перерву несподівано кинули в бій Легчанова 5-м польовим. Хід не спрацював, і на перерву команди пішли за рахунку 1:2.

У другому таймі перше ж порушення гостей було покаране голом. Олександр Бондар зі штрафного зробив передачу у штрафний майданчик, і, як не тримав Дмитра Бондаря Павлюк, але гол таки стався.

Господарі взагалі почали дуже жваво, і вийшли максимально зібраними на другий тайм. Було видно, що перерва більше пішла на користь саме їм. Активна гра велася на обох флангах, багато прострілів і небезпеки, але саме в ці хвилини так і не знайшлося людини, яка могла б замкнути чи добити ці потуги у ворота.

На 25-й хвилині «Ураган» заробив вже 4-те порушення. Легчанов зробив передачу у штрафний майданчик на Павленка, але той махнув ногою повз м’яч. Львів’яни продемонстрували, що заготовки зі стандартними положеннями у них відпрацьовані добре. Прикарпатці відповіли лише парою дальніх ударів, які не несли ніякої загрози володінням Володимира Кардаша. Треба було щось змінювати, і Сергій Гупаленко в середині другого тайму вперше випустив на майданчик у складі першої четвірки Павла Будняка, та змінити хід гри поляк не зумів.

32-га хвилина – і маємо 5 фол. Штрафний з правого флангу звично виконував Легчанов – передача в центр, і Коваль потужно стріляє, але Ципун зміг накрити м’яч з другої спроби. Михайло Грицина мав нагоду забити свій третій гол за «Енергію». Молодий гравець увійшов в штрафний майданчик, але перший удар в підкаті заблокував Павлюк, а повторний відбив воротар.

«Дракони» відповіли моментом  Морено. Бразилець чисто вибігав віч-на-віч з центру майданчика, але побачив, що його наздоганяє Олександр Бондар, тож і пробив метрів з 12-ти – Кардаш ногою відбив. За 5 хвилин до кінця Дмитро Бондар справа з-під Роніньо небезпечно закручував м’яч у ворота, але Ципун впорався і з цим ударом.

За 4.18 до кінця тренер івано-франківської команди взяв тайм-аут. І якщо до цього моменту «Енергія» мала забивати третій гол, то після цієї паузи саме «Ураган» мав виривати перемогу. Андрій Сімка на позиції стовпа зібрав навколо себе трьох суперників і відкинув на набігаю чого Валенка, а той з 8-ми метрів пробив над поперечиною. В наступному моменті Валенко програв дуель Кардашу, і на деяких час гра заспокоїлась, якраз до останньої хвилини.

Таке відчуття, що на 40-й хвилині «енергетики» увійшли в якийсь ступор. Інакше пояснити те, що відбувалося, не можна. Спочатку Морено міг ховати «Енергію», але Кардаш відбив його удар і не дозволив добити Роніньо. За мить сам Роніньо пробивав з місця з 7-ми метрів, але трохи не влучив у ворота. А «на десерт» після помилки Легчанова організувався вихід 2 в 1, удар Шотурми з 7-ми метрів – фантастичний Кардаш стелиться у підкаті та ногою відбиває цей удар.

Будь-яка нічия у матчі лідерів грає на руку «Єнакієвцю», який сьогодні вирвав перемогу і на всіх парах мчиться до того, щоб достроково завоювати перше місце у регулярному чемпіонаті. А от гравці «Енергії» мають подякувати своєму голкіперу. Безсумнівно Володимир Кардаш проводить свій найкращий сезон у кар’єрі, і його заслугу в очковому доробку львів’ян важко переоцінити.

Андрій ГУЛІЙ, Sport.ua

«Энергия» (Львов) - «Ураган» (Ивано-Франковск) - 2:2 (1:2)

Максим Павленко, 10, Дмитрий Бондарь, 22 - Евгений Валенко, 13, Сергей Якунин, 18

«Энергия»: Владимир Кардаш - Александр Бондарь, Валерий Легчанов, Дмитрий Бондарь, Максим Павленко - Сергей Коваль, Степан Струк, Тарас Кузь, Михаил Грицына - Николай Грицына
«Ураган»: Кирилл Ципун - Андрей Симка, Евгений Валенко, Максим Павлюк, Морено, Орест Боргун, Павел Будняк, Петр Шотурма, Роман Киндратив, Роман Кордоба, Рониньо, Сергей Якунин, Тарас Королишин

Степан Струк, 5. - Роман Кордоба, 5.

Арбитры: Сергей Дребужан (Мукачево), Алексей Фесенко (Харьков)

Удары (в створ): 25 (17) - 25 (16)

ЛОКОМОТИВ - УРАГАН. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ


Sport.ua

Видеообзор сайта www.energia.lviv.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ялен
Гора снова начудил...