Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 30 сентября 2013, 01:41
5287
5

«Энергетическое» дерби осталось за Львовом + ВИДЕО

Львовская «Энергия» в родных стенах уверенно обыграла «Ураган»

| Обновлено 30 сентября 2013, 01:41
5287
5
«Энергетическое» дерби осталось за Львовом + ВИДЕО

Другий тур подарував нам зустріч принципових суперників – двох команд, які представляють Західний регіон і свої місцеві обленерго. Не зважаючи на паузу, викликану іграми збірних, як «дракони», так і «енергетики» провели по декілька товариських матчів, до того ж деякі гравці обох команд були викликані в збірну України, тому на брак ігрової практики в цей період поскаржитися не міг ніхто. Цікавим фактом перед матчем стало і повернення в «суддівську обойму» В’ячеслава Дарагана.

Стартова четвірка «Енергії» перегравала своїх опонентів, все ж таки перебування трьох гравців четвірки «Урагану» у збірній далося взнаки, але Євген Рогачов свої удари у результативні перетворити не зміг. А от коли у команд відбулися перші зміни, то «Ураган» повністю перехопив ініціативу. Особливо активно грали Сергій Якунін і Ільдар Макаєв, які явно збиралися довести своїй колишній команді свою профпридатність.

З 3-ї по 7-му хвилину Володимиру Кардашу довелося добряче попітніти, щоб зберегти свої ворота «сухими». Господарі лише відповіли ударом Павленка, який відбив Ципун. Хоч активністю і відзначалася друга четвірка гостей, але найреальнішу нагоду для взяття воріт «зелено-білих» створила саме перша: Шотурма витягнув на себе Кардаша і відкотив м’яч в центр, але Павел Будняк сходу пробив повз порожні ворота.

Починаючи з другої половини тайму гра вирівнялася, і хоч «енергетики» мали кращі моменти для взяття воріт, та все ж приціл у них сьогодні був дещо збитий. Особливо не щастило найкращому бомбардиру «енергетичних» дербі Максиму Павленко.

На 13-й хвилині Михайло Грицина пройшов лівим флангом і, вийшовши на побачення з Ципуном, м’яко підсік м’яч, але трохи не влучив у ворота. Коли у самих не виходить, то й суперник допоможе. Роман Кордоба як-то кажуть «привіз»: не дивлячись, віддавав п’ятою передачу за спину у межах штрафного майданчику, але Євген Рогачов з 4-х метрів запустив м’яч над воротами.

Тут вже не витримали нерви Сергія Гупаленка, і він взяв тайм-аут. І треба ж було такому статися, що саме після нього господарі і відкрили рахунок. Павленко віддав ліворуч Овсяннікову, а той в межах штрафної обіграв воротаря «драконів» і майже з нульового кута зробив передачу до воріт, а там Ільдар Макаєв намагався її перервати, натомість відправив м’яч під поперечину власних воріт – 1:0.

«Ураган» певний час перебував у легкому нокдауні, і «енергетики» швидко організували два наднебезпечних випади: Павленко з 8-ми метрів пробив над поперечиною, а Овсянніков не зміг використати вихід віч-на-віч. Кінцівку тайму команди провели спокійно, відклавши подальше з’ясовування стосунків на другий тайм.

У другому таймі було більше боротьби, ніж моментів. Намагався пристрілятися до воріт Роман Кордоба, але в площину не влучав, удари господарів точністю теж не відзначалися. Найкращий момент на початку тайму був у Макаєва, який мав непереборне бажання реабілітуватися, проте після рикошету м’яч опинився в руках Кардаша.

На 27-й хвилині Павленко помилився і, намагаючись виправити помилку, ледь не стягнув шорти з Якуніна, за що справедливо отримав жовту картку. Роніньо зі штрафного з 11-ти метрів пробив просто в руки воротарю.
Гра проходила розмірено, але вибух стався на 29-й хвилині. Сергій Коваль у складній ситуації прийняв м’яч і прострілив зліва, а Михайло Грицина з метра підставив ногу, забивши свій дебютний гол в Екстра-лізі – 2:0 Гості мали нагоду, щоб швидко відквитати один гол, коли Роніньо з 8-ми метрів пробив крізь частокіл ніг, але Фортуна в цьому епізоді була на боці «Енергії». Господарі відповіли небезпечним ударом Павленка з 8-ми метрів, але Ципун впорався з цим ударом.

Після цього «зелено-білі» вміло гасили атак своїх опонентів ще в центрі поля, а самі декілька разів небезпечно збігали в контратаку. Особливо небезпечною була швидка триходівка Коваль-Кузь-Струк, але останній пробив у стійку.

За 8 хвилин «Ураган» зміг створити лише дві нагоди для взяття воріт: Макаєву вдалося розвернутися на позиції «стовпа», але перший удар прийняв на себе Кардаш, а при повторному ударі м’яч зрізався з ноги Ільдара; Роман Кордоба з 12-ти метрів стріляв в «дев’ятку», але Кардаш перевів на кутовий.

Павел Будняк епізодично вийшов п’ятим польовим, але приреченість у діях гостей від цього не зникла. За три хвилини до кінця стався третій гол. Кардаш далеко вибив м’яч, Павлюк нахилився, а Ципун вже виставив кулаки щоб вибити м’яч, але наче «чортеня з табакерки» вискочив Дмитро Бондар і головою переправив м’яч в осиротілі ворота – 3:0 і це перемога. Схоже, що і Сергій Гупаленко викинув білий прапор, адже п’ятого польового не випустив, зате дав пограти в кінцівці Павлюку, Королишину і Боргуну. На останніх секундах Євген Валенко завдав удару з правого флангу, але замість голу престижу лише стійка.

«Суха» і дуже впевнена перемога команди Олександра Косенко, яка з кожним матчем додає обертів, і схоже, що в цьому сезоні шанси «енергетиків» на здобуття металу, ціннішого за бронзу, вищі, ніж у минулому році.

Андрій ГУЛІЙ, Sport.ua

«Энергия» (Львов) - «Ураган» (И.-Франковск) - 3:0

Денис Овсянников, 17, Михаил Грицына, 29, Дмитрий Бондарь, 37

«Энергия»: Владимир Кардаш, Александр Бондарь, Валерий Легчанов, Владислав Мазур, Денис Овсянников, Дмитрий Бондарь, Евгений Рогачев, Максим Павленко, Михаил Грицына, Николай Грицына, Сергей Коваль, Степан Струк, Тарас Кузь
«Ураган»: Кирилл Ципун, Андрей Симка, Евгений Валенко, Ильдар Макаев, Максим Павлюк, Орест Боргун, Павел Будняк, Петр Шотурма, Роман Киндратив, Роман Кордоба, Рониньо, Сергей Якунин, Тарас Королишин

Максим Павленко, 27.

Арбитры: Вячеслав Дараган (Киев), Дмитрий Беспорочный (Харьков)

Удары (в створ): 20 (9) – 20 (10).

ЭНЕРГИЯ - УРАГАН. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

События матча

37’
ГОЛ !
После длинной передачи Кардаша Дмитрий Бондарь(Энергия (Львов)) сыграл на опережение и переправил мяч в сетку.
29’
ГОЛ !
После поперечной передачи из аута Коваль в сложной ситуации сумел принять мяч на левом фланге, сделал прострел, и Михаил Грицына(Энергия (Львов)) расстрелял ворота.
17’
ГОЛ !
Гол Денис Овсянников(Энергия (Львов)). Атака левым флангом завершилась ударом Овсянникова и мяч от Макаева влетел в сетку. Гол записали на игрока Энергии.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
massimo2012
У львівській Енергії фошизд під 88 номер бігає. Куди FARE дивиться!
massimo2012
У львівській Енергії фошизд під 88
futsal_fan
Спасибо, за обзор матча.
Очень жаль, что обзор состоит только из забитых мячей, а не из всех опасных моментов.
Addix
Рывкин говорил что все лучшие были в сборной на матчах с венграми. Здесь говорят что Энергия лучшая. Кому же верить ?
Хрюн Моржов
Скоро от вполне нормального слова "дерби" будет тошнить, как и от слова "деклассировал". Уж слишком часто редакторы сайта из употребляют. И, к великому содалению, в каждом втором случае, не к месту.