Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2090
0

Динамо втрачає очки на останніх хвилинах

Матч туру: Карпати - Динамо - 1:1. Огляд матчу

Цього разу в складі „Карпат” після чергової корекції щодо Регламенту Вищої Ліги   (новий облік жовтих карток) знову з’явився бразилець Батиста, який, забігаючи наперед, відновив інтригу в українському Чемпіонаті, скоротивши відрив лідера від шахтарів.

Але про все спочатку. Що стосується розстановки кадрів, то на вістрі атаки гостей діяли Щацьких та Ребров, у півзахисті Каддурі (зліва), Юссуф, Михалик та Гусєв (справа), і в захисті – Несмачний, два бразильця – Родріго та Родольфо та Маркович.

На вістрі атак „Карпат” вийшов один номінальний форвард Батиста, якому цього разу активно допомагав Худоб’як, якого вболівальники звикли бачити на правому  фланзі півзахисту. А ось на правій бровці діяв Кобін, на лівій – Сучков і  в центрі поля – Шмаков та  нігерієць Годвін. У захисті „Карпат” замість травмованого Федоріва місце на правому фланзі оборони зайняв універсал Лапко, а на лівому після травми  - Пшеничних.

На початку гри запам’ятались небезпечні удари у виконанні Сучкова, Батисти та Родриго, яким  проте бракувало влучності. Натомість після чергового розіграшу кутового удару у в виконанні Реброва, м’яч знову потрапив до капітана киян, який навісив до штрафного майданчику „Карпат”, де Шацьких, випередивши захисників красиво пробив головою у дальню „дев’ятку”, провівши свій вже 83-й гол у Вищій Лізі і до четвертої позиції (наразі належить одеситу Тімерлану Гусейнову) у списку найкращих голеадорів в історії чемпіонатів узбеку залишилось лише два кроки. Проте на відміну від попереднього матчу киян проти „Шахтаря” цей гол не приніс перемогу киянам. Капатівці могли встановити рівновагу ще до перерви, проте після удару Худоб’яка під поперечину у красивому стрибку досвідчений Шовковський ліквідував небезпеку.

 Початок другого таму запам’ятався серією жовтих карток, які арбітр матчу виймав з кишені без роздумів. Атаки обох суперників, особливо гостей часто завершувалась кутовими ударами, проте захисні редути господарів діяли впевнено. Слід віддати належне підопічним Олександра Іщенка, які не змирились з таким розвитком подій і намагались вирівняти рахунок. В одному з епізодів після пасу Сучкова Батиста, опинившись віч-на-віч з Шовковським, влучив у стійку воріт киян, яка здригнулась від удару бразильця, проте за мить до цього асистент арбітра Антимійчук з Чернівців зафіксував положення поза грою. І все ж, у другому матчі поспіль „Карпат” проти грандів українського футболу,  м’яч після безпосередньої участі Батисти таки влітає у воротах суперників львів’ян.

Після навісної діагональної передачі з правого флангу  у штрафний "Динамо", Ідахор поборовся з Шовковським, який не дістав м'яч. Білорус Сучков тут же прострілив у штрафний, і Батіста головою пробив під поперечину, спричинившу неабияку ейфорію серед чисельних вболівальників „Карпат”. Після пропущеного голу динамівці активізувались і спромоглися лише на один небезпечний удар у виконанні Михалика, проте капітан „Карпат” Тлумак у цій грі зіграв досить надійно. А ось з емоціями не справились ні Шацьких, який вдарив по м’ячу після свистку, ні Сучков який порушив правила на своєму фланзі і за друге попередження побачив „червоне світло”.

Тож „Динамо” втратило на останніх хвилинах матчу у Львові два очки, проте збільшило свій клубний рекорд у Чемпіонатах України. Відтепер безпрограшна гостьова серія динамівців, яка розпочалась ще  17 липня 2005 року в  матчі з „Арсеналом”, становить 22 матчі ( в тому числі лише 4 нічиї) і до повторення рекорду Вищої ліги, який належить „Шахтарю”, підопічним Анатолія Дем’яненка залишилось ще  шість гостьових кроків.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова спеціально для www.sport.com.uа

Карпати – Динамо – 1:1.
Лвів. Стадіон «Україна». 15.00
Суддя: В. Годулян (Одеса).
Карпати: Тлумак, Распопов, Лапко, Іщенко, Годвін, Шмаков (Ідахор, 85), Пшеничних, Худобяк (Фещук, 73), Сучков, Батиста (Тимчишин, 92), Кобин.
Динамо: Шовковський, Родольфо, Несмачний, Ель-Каддурі, Родріго, Маркович, Гусев (Белькевич, 54), Михалик, Юссуф, Ребров (Фаркаш, 73), Шацьких.
 Батиста, 87 - Шацьких, 32.
 Кобин, 13. Сучков, 53. 88 -  Батиста, 58 – Родольфо, 48. Родриго, 81. Шацьких, 91.
 Сучков, 88.

Онлайн-трансляцію матчу можна подивитись тут

 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.