Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1035
1

Михаил ФИЛИМА: «Со шведами сыграем в Днепропетровске»

Сборная Украины по теннису проведет матч Кубка Дэвиса против сборной Швеции в Днепропетровске

Як вже повідомлялося, матч другого раунду Першої групи Євро-Африканської зони розіграшу Кубка Девіса між збірними України та Швеції проходитиме 5-7 квітня у дніпропетровському ВТК «Мегарон».  При цьому покриттям корту буде хард. Прокоментував цей вибір «синьо-жовтих» після його оприлюднення, а ще поділився думками щодо майбутнього поєдинку, капітан нашої команди Михайло Філіма.

- Безперечно, навесні вибір місця проведення подібного матчу досить обмежений, але чи була загалом дилема щодо Дніпропетровська?
- Чесно кажучи, наші гравці були б не проти провести цей поєдинок гра грунті, причому на відкритому корті. Все просто: збірна Швеції не особливо і знайома як для нас, її представники розташовані в одиночному рейтингу ATP нижче за українських спортсменів, відтак щодо вибору покриття брали до уваги лише власні інтереси. Саме після цього поєдинку Кубка Девіса наші гравці розпочнуть індивідуальні виступи у грунтовій серії, тож, справді, для них було б непогано перед цим впродовж майже тижня (підготовка + саме протистояння зі шведами) адаптуватися до повільних кортів після виступів на харді. Але на початку квітня погода не стійка, її спрогнозувати важко, тож зіграти, наприклад, в Одесі чи у Криму саме у цей період було б ризиковано. Тому й обрали хард і «Мегарон», адже ми там вже проводили вдалі зустрічі, там хороший комплекс, загальні умови проведення подібного поєдинку та вже фактично готова інфраструктура для нього.      

- Що ж до суперника у цьому випадку?
- Певною мірою, для них хардове покриття є зручнішим, аніж грунт, але ж і у нас майже вся команда надає перевагу саме хардовим кортам.

- Яким варто очікувати склад збірної України у цьому матчі?
- Сподіваюся, він буде таким самим, що і у першій грі цього сезону. Головне, щоб не було ушкоджень, оскільки усі хлопці погодилися на те, щоб продовжувати і далі виступати за збірну.

- Тобто збірна України може бути знову представлена, скажімо так, розширеним складом, з додатковими гравцями?
- Це було б чудово: для нас це завжди зайвий плюс, якщо є запасні гравці на зборі. Більшою мірою, це буде залежати від них, від їх графіків і бажання приїхати, потренуватися, якщо є можливість звільнити час для цього. Це стосується, зокрема, і Манафова, і Недовєсова, і Сергеєва – з ними також підтримую зв’язок. 

- Не можу не поцікавитися самопочуттям наших гравців після поєдинку зі словаками, адже вони мали проблеми зі здоров’ям. І якщо Сергій Стаховський одразу ж після цього зіграв у чвертьфіналі турніру АТР у Монпельє, то Олександр Долгополов змушений був відмовитися від участі у змаганнях у Сан Хосе…
- Як на мене, навіть два матчі Кубка Девіса позитивно вплинули на Стаховського: Сергій був після хвороби, і поєдинки дозволили дещо повернутися до своєї форми, тож це позначилося і на його хороших результатах у Франції. Прикро, що через транспортні форс-мажори (затримку) він лише пізно вночі прибув до Роттердама після свого виступу у Монпельє, не зміг відновитися після ночі без сну і вже у першому колі кваліфікації поступився Гулбісу. Що ж до Олександра, то він впродовж протистояння зі словаками ускладнив отримане в Австралії ушкодження, втім, на щастя, вже все добре. На додачу ще у своїй останній грі проти словаків він підвернув ногу, тому й змушений був пропустити турнір у США. Сподіваюся, для нього проблеми вже позаду.

- Чи вже існують певні плани щодо того, в які строки збиратиметься команда?
- Постійно підтримую зв’язок з нашими гравцями: у них насичений турнірний графік, і до України вони повинні прилетіти після американської серії змагань. Той, хто прибуде раніше, буде тренувати у Києві, а загалом, ймовірніше за все, увечері неділі (31-го березня – прим. авт.) приїдемо до Дніпропетровська, а вже вранці у понеділок розпочнемо підготовку до матчу.

www.ftu.org.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

У кого 10? Стали известны оценки Мудрика и Миколенко за очный матч в АПЛ
Футбол | 16 апреля 2024, 00:35 1
У кого 10? Стали известны оценки Мудрика и Миколенко за очный матч в АПЛ

«Челси» разгромил «Эвертон» со счетом 6:0

Челси продлил контракт с Мудриком на один сезон – источник
Футбол | 15 апреля 2024, 16:35 3
Челси продлил контракт с Мудриком на один сезон – источник

Правда, эта информация не слишком стыкуется с тем, что сообщалось ранее

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
speka
класс, нужно обязательно сходить