Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1452
4

Игорь ХУДОБЯК: «У Днепра солидная атака»

Защитник «Карпат» - о предстоящем матче против «Днепра»

– Ігорю, чим матч проти «Говерли» минулого туру запам’ятався вам передусім?
 – Перш за все, невтішним для нас результатом. А щодо «Говерли», то суперник нічим особливим не здивував. Проте на нічию, будемо відверті, напрацював.

– Після десяти турів у стартовому складі цього матчу ви опинилися в запасі. Це якось пов’язано зі здоров’ям?
 – Ні. Думаю, коли команда не дає результатів, то в тренера логічно виникають певні сумніви щодо окремих виконавців. Та й змінювати, безумовно, щось було потрібно. Через те й відбувається ротація складу, пошук оптимальних зв'язків у грі. Я нічого страшного в цьому не бачу, це природній процес. Ну, і плюс конкуренти у нас більш, ніж серйозна.

– Після перемоги в шостому турі над запорізьким «Металургом» шість матчів «Карпати» не виграють. Чи не втрачається в такій ситуації віра у власні сили?
 – Якщо відверто, то в цьому контексті нам непросто, тому що коли команда виграє, то тримає себе в необхідному моральному тонусі. Але я не можу назвати ситуацію критичною. Вірю, що результати прийдуть найближчим часом.

– Слідкуєте за виступами свого наступного суперника, «Дніпра», у чемпіонаті та Лізі Європи?
 – Звичайно. І нічого сенсаційного не скажу: команда Хуанде Рамоса (можливо, дещо несподівано для всіх) у цьому сезоні стала набагато сильнішою, ніж минулоріч. Тому просто в Дніпропетровську нам точно не буде…

– За рахунок чого можна обіграти «Дніпро» насамперед? Інакше кажучи, які слабкі місця бачите в грі найближчого суперника?
 – Детального опонента ми ще не аналізували, проте з того, що бачив я, одразу помітив сильну сторону «Дніпра» – середню ланку. Та й напад у команди дуже пристойний. Відповідно, захист виглядає не так переконливо…

– А в яких компонентах гри «Карпати» не поступаються «Дніпру» на сьогодні?
 – А це вже покаже недільна гра (усміхається).

– Чи слугуватиме для «Карпат» додатковою перевагою четверговий матч «Дніпра» проти «Наполі»?
 – Не думаю. Все-таки дніпропетровці мають велику обойму гравців і ще з до старту сезону закладати необхідну підготовку для участі на двох фронтах. До того ж не так давно «Карпати» теж виступали в Лізі Європи, і паралельно, в чемпіонаті, сил нам вистачало. Звичайно, були певні зміни в складі, тренування проходили без суттєвих фізичних навантажень. Але особливих складнощів я не відчував.

– У неділю матимете змогу зустрітися з Артемом Федецьким, з яким, як відомо, вас пов’язує дружба. Розмовляли з ним про найближчу зустріч ваших команд?
 – Ми з ним постійно на зв’язку, загалом, часто спілкуємося. Але про гру між нашими командами ще не розмовляли.

– Якщо «Дніпро» нинішнього сезону зробив суттєвий крок уперед, то «Карпати», попри всі очікування, не можуть облишити свою минулорічну «місію» – боротьбу за виживання. Що, на ваш погляд, повинно змінитися, аби результати команди були більш втішними?
 – Футболістам потрібно більше працювати!

– В якому конкретному напрямку?
 – Гадаю, існує комплекс проблем, які нам слід вирішити своєю роботою на тренуваннях. Це і фізичні кондиції, і майстерність гравців, і психологічна готовність. Якщо команда не виграє, то було б нечесно говорити, що з усім цим у нас повний порядок.

– У клуба багато претензій до суддівства, а між уболівальниками ходять чутки про упередженість з їхнього боку до «Карпат». Помічали таке на футбольному полі? Може, це теж позначилося на результатах?
 – Точно знаю, що коментувати суддівство – не моя справа. Не люблю про це розмовляти.

– Гаразд, Нікола Костов після зустрічі з «Говерлою», говорячи про першопричину невдалих результатів, зізнався, що наразі йому не вдається збалансувати команду. Що можете додати до слів тренера у цьому контексті?
 – Нічого. Тренеру видніше, адже він аналізує ситуацію всесторонньо, і бачить усе під іншим, фаховим, кутом. Зрештою, якщо він висловив таку думку, то йому є на що опиратися.

– Також тренер сказав, що психологічно футболістам «Карпат» дуже складно боротися за виживання, бо це не відповідає амбіціям клубу. Виникає питання: які ж тоді справжні амбіції «Карпат»?
 – Складне запитання… Якщо говорити про конкретне завдання на сезон, то перед нами його не було в контексті турнірної таблиці. Йшлося тільки про видовищну гру й намагання здобувати перемогу в кожному матчі. Але якщо ми закінчимо чемпіонат, скажімо, дванадцятими, то, переконаний, це нікого в клубі не задовольнить. Усім хочеться принаймні підібратися до зони Ліги Європи й почуватися там спокійно. Від того, гадаю, і якість гри поліпшилася, адже на гравців не тиснув би результат настільки, як тисне нині.

Джерело: «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Olezha74
Защитник «Карпат» - о предстоящем матче против «Днепра»
------------------
Блін, найкращий спортивний ресурс! Відколи Худоб'як став захисником?! Виправте заголовок!
lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
OdessitNaForume
В смысле 3:0 победа Днепра )))