Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 19 сентября 2012, 11:43
6211
7

Ураган - ЛТК - 2:6 + ВИДЕО

«Холодний душ» для «Урагану»

| Обновлено 19 сентября 2012, 11:43
6211
7
Ураган - ЛТК - 2:6 + ВИДЕО

За весь час виступів в еліті вітчизняного міні-футболу «Ураган» двічі розпочинав сезон з поразок, причому з різницею у чотири м'ячі. Обидва рази івано-франківці поступалися в гостях: у 2004 році – столичному «Інтеркасу» (1:5), а два роки тому рівненському «Кардиналу» (0:4). Ювілейний 20-й за ліком чемпіонат України підопічні Сергія Гупаленка також розпочали з поразки – цього разу домашньої, але знову з «мінус 4». Проваливши другий тайм, у підсумку господарі були биті луганською «ЛТК» – 2:6...

Новий футзальний сезон в Івано-Франківську відкрили традиційно – підняттям державного прапора, привітальними словами від спортивного директора Екстра-ліги Валентина Вакули. Після чого усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять голкіпера Максима Щербини, який влітку передчасно пішов з життя. Він виступав як раз за «ЛТК» та «Ураган». Далі був подарунок, дитячий візок, для новоспеченого батька – тренера з фізпідготовки Валерія Козлова. А потім розпочалась сама гра.

В дебюті матчу Аветисян ударом з лівого флангу перевірив Пітулю, а згодом Валєнко непогано пробив поруч зі стійкою. Луганці відповіли дальніми пострілами Кузя та Іванова. А вже на шостій хвилині рахунок був відкритий – це Іванов вдало прострілив з ауту, захисники не встежили за Кузем, котрий в падінні замкнув дальню стійку – 0:1. У відповідь Аветисян знову пробив з лівого флангу – неточно. Згодом Ципун витягнув м'яча з-під поперечини після потужного удару Шпигаря зі штрафного.

На 11-й хвилині господарі організували швидку контратаку 3 в 2, але Шурак замість пасу на хід комусь з партнерів вирішив пробити сам з 11-и метрів – голкіпер був на місці. Так само, як і його івано-франківський візаві через лічені хвилини у шпагаті парирував дальній удар Стрільця. Після тайм-ауту «ЛТК» гості одразу мали забивати вдруге, однак Ципуну просто пощастило, бо м'яч, зрикошетивши від ноги захисника, пролетів поруч зі стійкою.

А за хвилину штанга прийшла на допомогу «телефоністам»: Аветисян пробив зліва, і м'яч від Іванова відбився у стійку, а потім ним заволодів Пітуля. Не довго роздумуючи, кіпер закинув «круглого» на хід Разуванову, котрий прострілив вздовж воріт, і Кузь з трьох метрів «розстріляв» ворота франківців – 0:2. Ще через дві хвилини Ципун виручив «Ураган», кинувшись в ноги Шпигарю, після чого класний момент змарнував Кордоба, який з лінії воротарського не влучив у рамку.

На останній хвилині першого тайму Кіндратів завдав дальнього удару, але м'яч просвистів поблизу стійки, а за кілька секунд вже Валєнко з того ж лівого флангу поцілив у штангу. Однак усі зусилля господарів виявилися не марними – за 3,5 секунди до перерви Тменов чітко реалізував десятиметровий за шостий фол луганців, пробивши поміж ніг Пітулі, який вийшов з лінії воріт – 1:2.

Друга половина розпочалась з «холодного душу» для «Урагану», коли впродовж чотирьох хвилин івано-франківці пропустили ще два м'ячі. На 23-й хвилині новачок «ЛТК» Свірідов протиснув на лівому фланзі Валєнка і з дуги пробив точно у ближній кут – 1:3. Згодом Іванов прострілив справа, але жоден з двох його партнерів не зумів замкнути дальню стійку.

А далі просто блискучу реакцію продемонстрував Ципун, потягнувши кілька «мертвих» м'ячів. Гості вдало грали у відборі і одразу ж мчали до воріт. Близькими до успіху були Рось, Разуванов і Кузь, а показовим став нереалізований вихід «три в нуль». Та все ж всього за кілька секунд «телефоністи» таки добились свого, викотившись «2 в 0»,
а Свірідов оформив другий дубль у цьому матчі – 1:4.

Спіймавши справжній кураж, підопічні Романа Ковальчика і не думали зупинятись на досягнутому. Однак Безсалов з семи метрів поцілив у перекладину, а Іванов після навісу з кутового головою пробив поруч зі стійкою. Пощастило «Урагану» й на 30-й хвилині, коли вже Разуванов знову влучив у поперечину. А до цього епізоду франківці створили один по-справжньому небезпечний момент: Королишин вивів на ударну позицію Шурака, втім переграти голкіпера з кількох метрів йому не вдалося.

В намаганні врятувати гру Кіндратів на своєму м'ячі почав виходити на майданчик п'ятим польовим. Втім це не принесло господарям бажаних дивідендів. Але якщо Рось і Свірідов зі своєї половини не влучили у порожні ворота, то з інтервалом у дві хвилини Стрілець (завершив вихід 3 в 2) та Іванов (точним ударом у порожні ворота) змусили суперника відмовитись від такої затії – 1:6. Ципун знову повернувся у ворота і до кінця матчу ще кілька разів виручив свою команду. А гол Валєнка за дві хвилини до фінальної сирени лише підсолодив гіркоту поразки «Урагану» – 2:6.

Олег ЛАНЯК, для Sport.ua

«Ураган» (И.-Франковск) - «ЛТК» (Луганск) - 2:6

Никита Тменов, 20, Евгений Валенко, 38 - Тарас Кузь, 6, 16, Богдан Свиридов, 23, 27, Александр Стрелец, 32, Дмитрий Иванов, 34

«Ураган» (И.-Франковск): Кирилл Ципун - Евгений Валенко, Петр Шотурма,  Максим Павлюк, Максим Аветисян -  Александр Маржановский, Роман Киндратив, Роман Кордоба,  Тарас Шурак - Игорь Корсун, Никита Тменов, Сергей Крыкун, Тарас Королишин
«ЛТК» (Луганск): Андрей Питуля - Александр Стрелец, Максим Литвинов, Артем Рось, Богдан Свиридов - Владимир Разуванов, Дмитрий Иванов, Максим Бессалов, Тарас Кузь - Никита Шпигарь

 Дмитрий Иванов, 20.

Удары (в створ): 11 (7) - 19 (15)

УРАГАН-ЛТК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

События матча

38’
ГОЛ !
Евгений Валенко(Ураган (И.-Франковск)) метров с 2-х протолкнул мяч в ворота.
34’
ГОЛ !
Дмитрий Иванов(ЛТК (Луганск)) отправил мяч в пустые ворота Урагана.
32’
ГОЛ !
Александр Стрелец(ЛТК (Луганск)) метров с 4-х несильным ударом отправил мяч в сетку.
27’
ГОЛ !
Богдан Свиридов(ЛТК (Луганск)) вышел один на один с Ципуном и отправил мяч в сетку!
23’
ГОЛ !
Богдан Свиридов(ЛТК (Луганск)) точно пробил с левого фланга.
20’
ГОЛ !
Гол с 10-тиметрового забил Никита Тменов(Ураган (И.-Франковск)).
16’
ГОЛ !
После прострела Разуванова Тарас Кузь(ЛТК (Луганск)) метров с 2-х отправил мяч в сетку.
6’
ГОЛ !
Тарас Кузь(ЛТК (Луганск)) метров с 3-х сильным ударом отправил мяч в сетку.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»
Футзал | 18 апреля 2024, 12:54 0
Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»

Вратарь сборной Бразилии по футзалу отметил игру Андрея Лунина против «Манчестер Сити»

Президент ПСЖ – Барселоне: «Когда уже откажетесь от тупой идеи Суперлиги?»
Футбол | 25 апреля 2024, 07:49 4
Президент ПСЖ – Барселоне: «Когда уже откажетесь от тупой идеи Суперлиги?»

Аль-Хелаифи уверен, что Суперлиги не будет

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vmevd
бразильці скоро нові будуть
m.f.c.c.r
Просто Ураган того року грав в Лізі Чемпіонів тій вилетів і того року заняли 3 місце
цього року З еНЕРГІЄЮ ТАК САМО БУДЕ.
А Урагану пора звикнути шо Бразильців уже нема
starter90
Луганск будет в этом году в призах)))
Конкурент один - Локомотив. А Урагану без бразильцев тяжело. Им бы толкового тренера.
dimko1991
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
m.f.c.c.r
Ой думаю Ураган у плей-оф непопаде
bodistr
Павлюк...(((((( жах
trancelife
Как здорово играл Луганск!!! Надеюсь, в этом чемпионате будут в призерах.
а у Урагана в защите продолжается (с межсезонья) проходной двор...