Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Борьба вольная
|
4738
8

Мария СТАДНИК: «Я просто оказалась ненужной Украине»

За «серебро» Олимпиады украинка получит в Азербайджане полмиллиона долларов

Мария СТАДНИК: «Я просто оказалась ненужной Украине»
Мария Стадники

Борчиня, що виступає нині під прапором Азербайджану, на шляху до фіналу здолала українку Ірину Мерлені. І хоча у фіналі програла японці, навіть за срібну нагороду Марія Стаднік заробила у чотири рази більше, аніж отримають українські олімпійські чемпіони.

Кореспондент зустрівся з Марією Стаднік у Лондоні.

— Українські олімпійці полишали Лондон майже одразу після участі у своєму виді програми. Ви ж чомусь затрималися у британській столиці аж до закриття Ігор...
— Азербайджанська олімпійська делегація разом прибула до Лондона і разом звідси відбуває. Тому після свого виступу я змогла залишитися на Олімпіаді. Лондоном не прогулююсь, бо взимку брала участь у турнірі й обійшла майже всі визначні місця. Вільний час проводила в Олімпійському парку, а ще відвідувала змагання з боротьби в інших вагових категоріях.

— Завойовану медаль носите із собою?
— Натякаєте на інцидент, який стався у Львові? Торік тут обікрали нашу квартиру. Поцупили не лише цінні речі, але й дві нагороди пекінської Олімпіади: срібну чоловіка і бронзову мою. (Чоловік Марії — Андрій Стаднік став тоді срібним призером у складі збірної України. — Авт.). Але якось пережила цю втрату.
Насправді ж не буду я постійно носити із собою нагороду. От нині залишила її в кімнаті. Мені не лячно, коли поцуплять медаль. Звання ж призера все одно залишиться.

— У півфіналі лондонської Олімпіади ви побороли Ірину Мерлені. Знали всі її козирі?
— Так. я дуже добре знаю можливості Ірини. Виграла заслужено, бо була краще підготовлена. Особливо фізично. Перемогла також і завдяки наполегливості.

— Коли ви змагалися у фіналі, Ірина Мерлені вболівала за вашу суперницю з Японії. Вона цього не приховувала... Як ви це сприйняли?
— Це її право. Не буду я засуджувати Мерлені за те, що вона не мене підтримувала. Мені байдуже. Головне, що мене підтримували рідні, близькі люди.

— За «срібло» у Лондоні азербайджанці заплатять вам 500 тисяч доларів. Це вчетверо більше, аніж гонорари українських олімпійських чемпіонів.
— Ці гроші ніяк на мене не вплинуть. Коли я стала бронзовою призеркою Ігор у Пекіні, також отримала непогані гонорари. Вони не зупинили моє кар'єрне зростання. Була «бронза», тепер — «срібло». Слід працювати далі, аби виграти олімпійське «золото».

— Чи не картаєте себе за те, що недотиснули у фіналі? Адже за «золото'' в Азербайджані платять цілий мільйон!
— Ні, картаю себе лише за те, що не використала шансу стати олімпійською чемпіонкою. А коли виходжу на татамі, то про гроші не думаю. І не розмір гонорарів вплинув на те, що я виступаю за Азербайджан. Я просто виявилась непотрібною Україні.

— Ви б засвітилися з азербайджанським прапором, якби посіли перше місце на Олімпіаді?
— Так, я пробіглася б із прапором країни, кольори якої захищаю. Азербайджанці слушної миті подали мені руку допомоги, тоді українці не були зацікавлені в моїх послугах. Але не могла ж я зав'язати зі спортом. Дуже люблю боротьбу.
Так, я в Україні виросла, тут тренуюся немало днів у році. Але найбільше часу все ж перебуваю у складі збірної Азербайджану. Азербайджанці прийняли мене у складний час, і я їм за це вдячна.

Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Гол Киммиха. Бавария минимально победила Арсенал и вышла в полуфинал ЛЧ
Футбол | 17 апреля 2024, 23:59 10
Гол Киммиха. Бавария минимально победила Арсенал и вышла в полуфинал ЛЧ

Мюнхенская команда уверенно в очередной раз прошла «канониров»

Аналитики изменили прогноз на количество медалей Украины на Олимпиаде-2024
Олимпийские игры | 17 апреля 2024, 14:18 1
Аналитики изменили прогноз на количество медалей Украины на Олимпиаде-2024

«Сине-желтым» прогнозируют меньшее количество наград, но больше золотых 

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ryabcev1970
Для того чтобы попасть в состав нашей сборной, нужно было долго и упорно не в зале тренироваться, а посещать пати с лилечкой подкопаевой, владиком ямой... и прочими..что и делала Мерлени...(((
ryabcev1970
Попасть в состав сборной на эту Олимпиаду у Стадник не было шансов..ведь она много и упорно тренировалась , а Мерлени посещала пати с Лилечкой Подкопаевой, Владиком Ямой и прочими...)), поэтому в вопросе отбора она была вне конкуренции. Зато в самой борьбе, да ещё с независимыми судьями всё стало на свои места! Поздравляю!
kossak-dk
Сейчас модно поддерживать спортсменов и во всех грехах обвинять чиновников, но это не всегда так. И именно в случае со Стадник это не так. На прошлую олимпиаду она не могла вытеснить Мерлени, действующую олимпийскую чемпионку, но захотела поехать и в 19 лет сменила гражданство. Хотя вполне могла бы подождать 4-летний период. Или сменить весовую категорию. Но она решила иначе. Это был её выбор, но говорить, что она была не нужна Украине - чушь. Просто её амбиции превосходили то, на что она могла реально рассчитывать в украинской сборной 5 лет назад.
Ripperok
Недалекоглядность спортивных функционеров вот как это называется ..
Baltika8
Смешно и печально было слушать оправдания Савелия, про "засушеность" Мерлени - т.е то что она не могла соответствовать своей весовой категории и физически ослабла из-за принудительного сбрасывания веса. Еще тогда во время трансляции задался вопросом - а что нельзя было перейти в следующую весовую категорию и открыть дорогу на ОИ Стадник? Правда переход Стадник был ещё перед Пекином, но ведь уже наверное тогда Мерлени вернувшись в борьбу после родов могла испытывать проблемы с весом. Вобщем, могли зарабатывать медали на 2-х олимпиадах, в 2-х категориях, а так ограничились одной бронзой Мерлени на прошлой.
Geroi__Odessa
Молодец!
ser_nat
Молодец!
DNEPRS
наши лохи.классно борется.