Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фехтование
|
1048
0

У Гавані (Куба) завершився останній у цьому сезоні етап Кубка світу з фехтування

Титули відстоювати важче

На острові Свободи, куди приїхали всі лідери світового фехтування, українським шпажисткам важко було сподіватися на нагороди особистої першості. Однак те, що не вдалося нашим дівчатам поодинці, вони сповна реалізували гуртом. У командній першості Надія Казимірчук, Єва Виборнова, Ольга Партала та чинна чемпіонка Європи львів'янка Яна Шемякіна стали володарками бронзових медалей. Більш ніж упевнено перемігши команди Мексики (45:30) та Польщі (45:30), українки лише у півфіналі спіткнулися на сильній збірній Франції (37:45), лідером якої є супердосвідчена та титулована Лаура Флессель-Коловік. У підсумку француженки, втомлені суперечкою з українськими візаві, у фіналі віддали "золото" угоркам.

В індивідуальній першості найкращою серед українок стала Яна Шемякіна, яка відкрила другий десяток учасниць. Відразу ж за нею, на 12-й позиції, розташувалася киянка Надія Казимірчук. У першому поєдинку плей-оф Яна за кілька хвилин змусила полячку Малгожату Строку зачохлити шпагу (15:9). А далі на вихованку Андрія Орліковського очікувала "група покарання". Спочатку - дворазова олімпійська чемпіонка (2000, 2004) угорка Тімеа Наді. Тімеа встигає взяти від життя все можливе: троє дітей та безліч медалей у спортивній колекції - яскравий доказ цього.

З чемпіонською рішучістю та не сумніваючись у своїй перевазі, кинулася Наді в атаку - 6:3. Але колючі контратаки львів'янки, які влучно зупиняли пориви угорки, швидко дозволили Яні зрівняти рахунок та навіть вийти уперед - 12:11. "Угорка - надзвичайно сильна та досвідчена фехтувальниця, - розповіла Яна Шемякіна. - Атакувати себе так просто не дасть. І навпаки, її атак уникнути надзвичайно складно". Одна з таких стрімких атак дозволила Наді зрівняти рахунок - 12:12. Коли на табло запалало по 14, суддя зупинив поєдинок - закінчився час. Переможницю повинен виявити міні-поєдинок на один укол, перевагу в якому за жеребом надали угорці. Відразу же після команди арбітра Наді вирішила поставити всі крапки над "і" й розпочала свою завершальну атаку. Однак не встигла вона випростати руку для переможного уколу, як її зупинила шпага львів'янки - 15:14.

Другим "подарунком" для Яни стала канадка Шерон Макі, переможниця цьогорічного Кубка світу у загальному заліку. "Вона - найбільш незручна суперниця для мене і також фехтує "ручкою", - поділилася враженнями студентка Львівського училища фізичної культури. - Наче все робила правильно, але результату не було. Вона завжди випереджає мене. Це була моя третя зустріч із канадкою, і, як і перші дві, вона завершилася для мене поразкою - 9:15. Я надзвичайно задоволена "бронзою" у командних змаганнях, однак дуже хотілось потрапити до вісімки найкращих в особистій першості - давно мене вже там не було. Проте з такими суперницями боротися вкрай важко".

Нелегко буде відстоювати титул чемпіонки Європи у спекотному турецькому Ізмірі (саме там з 4 до 9 липня відбудеться першість континенту), вважає наставник Яни Андрій Орліковський: "До неї суперниці ставитимуться вже не як до маленької дівчинки-дебютантки, а як до чемпіонки Європи, в якої цей титул потрібно відібрати. Звичайно, хотілося б, щоб учениця увійшла до вісімки найкращих, однак рвати й метати не будемо: Яна ще не вийшла на пік форми. Та й цілі у нас зараз трішки інші".

Олена САДОВНИК, Газета Поступ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Без эмоций. Как Лунин отреагировал на победу Реала в суперматче в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 07:21 9
ВИДЕО. Без эмоций. Как Лунин отреагировал на победу Реала в суперматче в ЛЧ

Андрей стал героем королевского клуба в серии пенальти против Манчестер Сити

Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 08:22 2
Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина

Икер опубликовал пост в своем Twitter, мадридский клуб выбил «горожан» из ЛЧ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.