Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
4071
6

Анатолій ДЕМ’ЯНЕНКО: «Роботи у нас – непочатий край»

«Волынь» – «Заря» – 2:2. Послематчевая пресс-конференция

Анатолій ДЕМ’ЯНЕНКО: «Роботи у нас – непочатий край»

Анатолій Дем’яненко (головний тренер луцької «Волині»):

- Команда виконала ту задачу, яка ставилася перед нею за ті 10 турів, що залишалися у Прем’єр-лізі. Звісно, хотілося виграти, але потрапили у неприємну ситуацію. У першому таймі... Я зайшов в роздягалку і кажу хлопцям: «Чому ви так не грали у першому таймі, як у другому?». Чому?! Будемо розбиратися, будемо шукати причини. Добре, що вийшли з честю із ситуації. А «Зоря» - хороша команда, ось і вдома зіграла унічию із «Динамо». Тому роботи у нас – непочатий край, хлопці. Я їм так і сказав: «Непочатий край». Слід проаналізувати усе, закотити рукава і пахати, пахати і ще раз пахати…

- Оцініть гру Романчука сьогодні...
- Він багато пропустив ігор. Ми знаємо, на що він здатний. Він гравець кваліфікований, але все-таки пропустив.

- А може краще Леандро зіграв би?
- Ну, він також гарний гравець. Але Романчук – орендований і мені слід було побачити його в дії ще раз, аби вирішити, що з ним робити далі.

- Ви маєте намір залишити його?
- Ще не вирішив, сумніви є.

- З Майконом вже домовилися?
- Ще розмовляємо, процес триває важко.

- По Шеліхову та Шарпару що скажете?
- По Денису питання закрите – до зими він у нас. І далі є домовленість, що ще на рік він буде у нас. Шарпар – питання буде обговорюватися, бо там сума велика, якщо викупляти його. Не все тут від мене залежить.

- Може лавки чи роздягалку треба поміняти, щоб команда виграла в Луцьку?
- Ці всі забобони можна придумувати, але треба грати у футбол. Можна на стільки придумати, що жити не варто.

- Які придбання можна очікувати від «Волині»?
- Будуть такі, причому дуже хороші. Прізвищ називати ще не буду, нехай ці покупки здійсняться. Раніше нічого не можна говорити. Українці будуть і легіонери. Хоча наших хороших виконавців зараз так важко купити і дорогі вони. Посилювати будемо абсолютно всі ланки. Це не жарти – всі ланки посилити слід.

- А чи посилять основну команду гравці дубля?
- Годованого будемо брати на збори з основною командою. Щедрого ще трохи рано...
Ми збираємося 3 червня, 4-5 червня – медогляд. Будемо тут тренуватися, а 10-го їдемо у Словенію на збір. Я сказав хлопцям: «Готуйтеся, без праці нічого у вас не вийде».

Юрій Вернидуб (головний тренер луганської «Зорі»):

- Буду намагатися розмовляти українською, все таки я сам з Житомирщини, жив у Львові, в Івано-Франківську сім років прожив. Якщо щось не так, суржик буде… Але, я думаю, що буду розмовляти краще ніж наш… (сміх у залі).

Якщо по грі, то ви розумієте, що ми в минулому турі вирішили завдання – залишилися в Прем’єр-лізі. Тому їхали сюди без психологічного вантажу. Просив у хлопців, щоб вони зняли вантаж і зіграли так, як вони вміють. Може, щось не виходило, а щось виходило. Я вважаю, що сьогодні були дві рівні команди на полі, ніхто не розраховував на поразку. Я радий за те, що у нас дійсно гарний колектив, дружній і скажу вам від серця: «Я дуже радий, що ті хлопці, яких ми взяли зимою, показали, що вони справді хороші футболісти». З тієї ями, в якій ми були, дуже тяжко було вилазити, і ви самі розумієте, яке в нас було становище і який календар. Я ще раз вітаю обидві команди з одним балом.

- Скажіть, ви додаток в.о. будете знімати?
- Його вже немає, його зняли після гри із «Динамо» (Київ).

- А контракт у Вас підписаний?
- Ви знаєте, я, поклавши руку на серце, можу сказати, що ніколи цим не переймаюся. Якщо буду гарно працювати і робити свою роботу добротно, то думаю, що з керівництвом знайдемо спільну мову і підпишемо нормальний контракт. Наразі в мене ще є півроку старого контракту. Головне, щоб команда грала, а там буде видно.

- Тобто Вам пропозицій не надходило?
- Ви знаєте, такі ігри були. Такі, як з «Динамо», в мене навіть часу не було про це думати. Єдину мрію мав: залишити команду в Прем’єр-лізі. Дякувати Богу, що він дійсно поміг нам в усьому. Трішки прикро за Кубок… Хоч ми й програли «Металургу» у чвертьфіналі, цього ми не заслуговували, але будемо робити висновки і йти далі.

- Була чутка, що Кварцяний збирається в «Зорю»…
- Я нікого не хочу з тренерів ображати, але я вважаю Віталія Володимировича гарним тренером. Можливо, у нього характер такий не дуже, але він працював і команда завжди грала. Він витягував цю команду в Прем’єр-лігу, і з тих можливостей, які у нього були, він зробив гарну команду. Я дивлюсь, що грають всі хлопці, що були при ньому. Але вважаю, що й з Дем’яненком команда буде грати. Це суперфутболіст, зірка... Я ще був пацаном і він дуже мені імпонував як захисник. І, як тренер, він зробить все для того, щоб «Волинь» була на якомога вищих місцях, а може десь і потрапила у євротурнір. Отож, вам бажаю, щоб ваша команда грала в Європі.

www.fc.volyn.net

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
slavko_slavko
Що ще казаты Анатолій ДЕМ’ЯНЕНКО файний хлопець
igorvt
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
conquistador
- А може краще Леандро зіграв би?
- Ну, він також гарний гравець. Але Романчук – орендований і мені слід було побачити його в дії ще раз, аби вирішити, що з ним робити далі.
...............
назад, його, в "солнечный Харьков" (Мирон казав, що їм українці потрібні)
conquistador
давай, Анатолію Васильовичу, зроби з Волині КОМАНДУ!!!
Надеющийся только на себя.
Работы у вас не початый край, а вы представьте сколько работы у Динамо? Вам нужен результат (до уровня лиги европы), а Динамо нужен результат чемпиона (и победы в ЛЕ).
serggarini4
Дуже адекватні та змістовні інтерв'ю від двох тренерів. Приємно читати.