Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
1689
0

Леонід РАТНЕР: «Зараз некоректно скаржитись на побут»

Нацiональна жiноча гандбольна збiрна, здається, виходить iз кризи

Леонід РАТНЕР: «Зараз некоректно скаржитись на побут»
Леонид Ратнер
Наша збiрна, до керма якої таки повернули Леонiда Ратнера, здобула двi блискучi перемоги у стартових матчах вiдбiрного циклу Євро-2012. Чи цей успiх дає пiдстави стверджувати, що криза у гандболi минула? Про це Експрес розпитав головного тренера команди.

-- Леонiде Анатолiйовичу, фiнансовий стан збiрної тепер вiдповiдає її статусу?
-- Наразi важко сказати, бо я тiльки почав виконання своїх обов'язкiв. Що стосується останнiх двох матчiв, то ми мали все, чого потребували. Перед Швейцарiєю у нас був п'ятиденний тренувальний збiр, нам профiнансували поїздку в Iсландiю, дiвчатам заплатили добовi. Хоча порiвнювати наш матерiальний стан iз, скажiмо, заробiтками футболiстiв недоречно.

-- Колись ви нарiкали, що перша команда країни навiть форми нормальної немає...
-- Форму ми отримали. Тепер дiвчата мають футболки i по однiй парi шортiв. Взуття ще не дiйшло. Сумок i курток не дали. Можливо, тепер цим команди вже не забезпечують?
А от зi спортивними костюмами вийшла халепа. Їх нам привезли, але вони не пiдiйшли за розмiрами. Довелось вiддати. Форма гандболiсток швидко зношується, бо м'яч, яким ми граємо, покривають липучкою. Зрозумiло, що руки спортсменок липкi та бруднi, це все залишається на формi.

-- А як iз медикаментами? В аптечцi, крiм зеленки, щось ще є?
-- Я говорив iз лiкарем команди, i вiн сказав, що останнiм часом отримує потрiбнi препарати. Тобто конче потрiбне є. А от дорогих препаратiв, якi колять у колiна, у нас немає. Менi зараз некоректно скаржитись на побут збiрної. Моє завдання -- створити в командi гарний мiкроклiмат, злiпити боєздатний колектив. Про грошi говоритимемо згодом.

-- Майже всi нашi збiрницi грають за кордоном. Вони їдуть туди через грошi?
-- Звичайно. Коли я працював у запорiзькому клубi, у нас найвища зарплата була двi тисячi гривень. Цi грошi отримували лише лiдери команди. Скiльки нашi дiвчата отримують за кордоном, я не цiкавлюсь, але знаю, що там рiвень зарплат вiд 2 до 12 тисяч євро. Йдеться про Румунiю, Данiю, Норвегiю i Росiю. Середня зарплата у цих чемпiонатах коливається в межах 4-5 тисяч євро. Тобто, маючи найгiрший контракт, там можна заробляти 20 тисяч гривень на мiсяць, а не двi.
Однак проблема у тому, що нашi дiвчата там не грають, вони сидять на лавi. Так, грошi отримують, та iгрової практики не мають.

-- У табiр збiрної вони приїжджають своїм коштом?
-- На грошi мiнiстерства. Дорогу їм вiдшкодовують, але як вони, бiдолашнi, добираються! З двома-трьома пересадками, ночують в аеропортах на сумках. От ми повернулися до Києва о 17-й годинi, i частина дiвчат залишились у Борисполi, бо в п'ятiй ранку мали рейс у країни, де тепер виступають. Але вони не нарiкають, i це мене тiшить. Заради збiрної можна йти на такi жертви.

До речі

Українки почали цьогорічний лік матчам у боротьбі за путівки на Чемпіонат Європи 2012 року. Підопічні Ратнера після перемог над Ісландією та Швейцарією перебувають на другому місці після Іспанії. У обох команд однакова кількість очок (по 4), але в іспанок краща різниця закинутих та пропущених м'ячів. Боротьба за дві путівки на чемпіонат Європи продовжиться з березня 2012 року й триватиме до початку червня:

21.-22.03.2012 Україна - Іспанія
21.-22.03.2012 Швейцарія - Ісландія

24.-25.03.2012 Іспанія - Україна
24.-25.03.2012 Ісландія - Швейцарія

30.-31.05.2012 Ісландія - Іспанія
30.-31.05.2012 Швейцарія - Україна

02.-03.06.2012 Іспанія - Швейцарія
02.-03.06.2012 Україна - Ісландія

Максим КАЧУРІВСЬКИЙ
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Букмекеры назвали наиболее вероятный клуб, в который перейдет Судаков
Футбол | 23 апреля 2024, 18:42 18
Букмекеры назвали наиболее вероятный клуб, в который перейдет Судаков

По мнению аналитиков, следует ожидать перехода Судакова в «Наполи»

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.