Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 августа 2011, 18:36
4206
3

Андрей ПОРОШИН: «Звезда - претендент на повышение в классе»

Нападающий кировоградской команды считает, что ему есть, куда расти

| Обновлено 04 августа 2011, 18:36
4206
3
Андрей ПОРОШИН: «Звезда - претендент на повышение в классе»
Андрей Порошин

Нападник кіровоградської «Зірки», вихованець місцевого футболу, Андрій Порошин у спілкуванні з прес-службою ФК «Зірка» проаналізував старт команди в нинішньому сезоні, оцінив рівень першої ліги та згадав деякі епізоди своєї футбольної кар’єри.

- На Вашу думку, наскільки вдало кіровоградська «Зірка» стартувала в нинішньому сезоні у першій лізі?
- В цілому я оцінюю старт команди не дуже хорошим; ми налаштовувалися у цих матчах взяти максимум очок. Кінцівка минулого сезону дала нам надію на позитивний результат, показала, що ми можемо грати. Тренери, керівництво клубу та вболівальники від нас на старті сезону чекали більшого. Отже, є над чим працювати для покращення нашої гри. Перша гра, вважаю, була рівною, ми не мали програвати. Стартове хвилювання, можливо, було присутнє... Це ж була перша домашня гра в сезоні. В матчі з МФК «Миколаїв» ми повинні були реабілітуватися за поразку у першій зустрічі. Молодці, що перемогли. У останньому матчі нам не вдалося показати хорошу гру, задовольнилися нічийним результатом. Будемо старатися покращити якість своєї гри. В кожному матчі маємо перемагати і показувати хорошу гру. Подальший перебіг змагань у першій лізі покаже, на яке місце наша команда може розраховувати. Нині йде награвання колективу, до нас прийшли нові гравці, які лише звикають до вимог нашого тренерського штабу. Я сподіваюся, що ми за підсумками сезону маємо потрапити, як мінімум, до десятки кращих. Щодо новачків, то з перших тренувань помітно, хто на що здатний. Кожен з нас тренується, зростає у професійному напрямі. Є ще куди рости мені та моїм партнерам. В нас є потенціал. Чого досягнемо, покаже гра.

- Чи є відмінність виступів в рідній та чужій командах?
- У рідному клубі, звісно, більша відповідальність, особливо перед вболівальниками. У чужому клубі ти «варяг», до тебе інше відношення, як до приїжджого. А вдома намагаєшся показати все, на що здатний. Тут також більше присутнє хвилювання. Після гри вболівальники можуть запитати, чому так зіграв. Приємно йти по місту, коли команда здобуває перемоги; підходять люди, вітають з перемогою, бажають удачі. Отримуєш чудові емоції. А коли в минулому сезоні ми програвали, то на душі було надзвичайно неприємно.

- Наскільки серйозно налаштовуєтеся на цьогорічний розіграш Кубка України?
- Даний турнір не є другорядним. Перед нами стоїть завдання в кожному матчі грати лише на перемогу. Хочеться в наше місто «привести» команду Прем’єр-Ліги України, тобто пройти в наступний етап змагань, в якому у боротьбу за Кубок України вступають команди еліти українського футболу. Бажаємо порадувати вболівальників хорошою грою. Вдалий виступ в Кубку України є престижним для клубу та для нас самих, хочеться показати на що ми здатні.

- Оцініть, будь-ласка, рівень української першої ліги.
- Якщо порівнювати нашу першу лігу з латвійською вищою лігою, в якій я минулого року грав у складі «Даугави», то кіровоградська «Зірка» була б у верхній частині турнірної таблиці їхньої футбольної ліги, тому що там демонструють посередній рівень гри. У «Даугаві» був у той час грамотний спеціаліст, не поганий склад підібрався. Але ми не слабші тієї команди. А от в російському першому дивізіоні нам було б набагато складніше грати, адже чимало там хороших команд, рівень гри в них вищий.

- На Вашу думку, які команди є головними претендентами на підвищення у класі в нинішній українській першій лізі?
- «Говерла-Закарпаття», «Металург», «Севастополь» та ми.

- Ваші побажання кіровоградським вболівальникам.
- Приходьте на стадіон, підтримуйте нас у години перемог та невдач. Нам потрібна Ваша підтримка, адже ми граємо для Вас, лише для Вас. Слава й гроші відходять на другий план. Як не складався б матч, хочемо розраховувати на Вашу підтримку, шановні наші віддані вболівальники. Ваша підтримка нам дуже допомагає і вдома, і на виїзді.

Віктор Слюсаренко, прес-служба ФК «Зірка»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
jack19892008
Звезда в этом году не выйдет,а вот в следующем году могут ы вытийти в ПЛ
petrovichsn
Это понты
UK88
Звезда на повышение в классе??? Он сума сошёл!!!как бы не вылетели...