Ігор ЖАБЧЕНКО: «ПФК Суми має грати в першій лізі»

Розмова з новим керманичем сумського колективу

Залишивши кіровоградську «Зірку», Ігор Жабченко не довго був без роботи. А за тиждень до початку нового сезону фахівець очолив друголіговий ПФК «Суми».

-Минув тиждень відтоді, як ви очолили ПФК «Суми». Розкажіть, як виник варіант з цією командою?
-Мені зателефонував генеральний директор клубу Вадим Гордієнко й запропонував зустрітися. Після чого, переговоривши та дізнавшись про серйозність намірів сумчан, я прийняв пропозицію очолити команду.

-Залишаючи «Зірку», ви говорили, що хотіли б працювати в команді значно вищого рівня. Те, що ви очолили «Суми», це бажання залишитися при роботі чи в клубі мають серйозні наміри на цей сезон?

-Запрошень від клубів високого рівня не надходило, а працювати хотілося. «Суми» мають на цей сезон серйозні завдання. До того ж, це місто - обласний центр та ще й з таким стадіоном («Ювілейний», - Прим. авт.). Тож гріх не грати тут у першій лізі.

-Чи були інші варіанти продовження тренерської кар'єри?
-Пропозиції надходили, але не такі серйозні, як від ПФК «Суми».

-Очоливши команду, ви мали лише тиждень на підготовку до старту чемпіонату. Як у такі короткі терміни доукомплектувати та підготувати колектив?
- Часу на підготовку ми майже не мали. Звичайно, за таких умов дуже тяжко гідно підготувати команду, до того ж, рівнем тих гравців, які були в команді, я не зовсім задоволений. Але що вдієш? Заявка вже пройшла, більшість гравців працевлаштовані. Гратимемо ж з тими, хто залишився, та очікуємо на приїзд ще кількох досвідчених футболістів. Для нас головне завдання на перше коло - сильно не відстати від провідних команд ліги. А взимку, коли часу буде вдосталь, ми вже гідно доукомплектуємо команду.

-Загалом, які очікування від цього сезону?

- Для нас головне, щоб команда грала та перемагала, радуючи своїх уболівальників. Хочеться, щоб на стадіон ходило якомога більше глядачів.

-Гріх друголіговій команді не перемагати на такому стадіоні, як «Ювілейний»...

-(Сміється). Звичайно.


Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 июня 2024, 12:28 8

Украинский вратарь теперь не уверен, стоит ли оставаться в «королевском клубе»

Комментарии