ГОРДІЄНКО: «Сподіваємося зберегти самобутню команду»

ФК «Суми» змінив назву і планує все ж таки пройти атестацію другої ліги

ФК «Суми» увійшли до чималого сумного списку професіональних клубів, у яких виникли проблеми із атестацією у ФФУ на наступний сезон. Та якщо іншим кризовим колективам остаточно вказано на двері, то команда зі стадіону «Ювілейного» продовжує боротися за збереження професіонального футболу в обласному центрі. Ми вийшли на зв'язок із сумчанами й почули обнадійливі новини.

- Є гравці, котрі залишили колектив за власним бажанням, проте є й ті, хто, попри всі труднощі, залишився, - розповідає «УФ» головний тренер команди Валерій Бермудес. - Із тими, хто лишився, проведено повний розрахунок по заборгованості (з січня по 1 червня). Головне ж - клуб і надалі існуватиме.

- Не можу не поцікавитися, в якому статусі?
- Маємо велику надію, що в другій лізі.

До нашої розмови прилучився гендиректор клубу Вадим Гордієнко, якого ми попросили прокоментувати фінансовий бік існування сумської команди.

-Ми заявляємося у дещо іншому статусі - клуб змінив форму власності й підкоригував назву. Тепер називатимемося ТзОВ ПФК «Суми». Назва для нас - не головне. Потрібно багато зробити, аби наша команда пройшла атестацію.

-Якими були головні зауваження ФФУ під час першої спроби атестуватися?
- Йшлося про фінансові питання. Клуб не виконав норми по фінансах, турбувала заборгованість перед гравцями, потрібен був аудиторський звіт. Нині сподіваємося, що за підтримки нового інвестора вдасться заявитися на друголіговий сезон і зберегти самобутню команду. Усе вирішуватиметься найближчими днями.

- Цим інвестором буде Костянтин Григоришин? Як ви на нього вийшли?
- Ситуація в клубі була кризовою, і не лишалося нічого іншого, ніж шукати нових людей, здатних допомогти утриматися на плаву й розвиватися. Ми кілька разів побували на прийомі в голови облдержадміністрації Сумщини, й він пообіцяв знайти людину, яка приділила б увагу ФК «Суми». Так і знайшовся новий інвестор - Костянтин Григоришин.

-У разі позитивного вирішення питання з атестацією оновлений клуб стартуватиме в добре знайомій групі «Б» другої ліги. На що сподіватиметеся у новому сезоні? Які будуть завдання?
-Про щось конкретне зможемо говорити десь через тиждень. Нині маємо 20 гравців, зможемо залучити і новачків. Деякою мірою вдалося зберегти основний склад. Вирішимо питання щодо атестації - то в ігровому плані не загубимося.

- Група «Б» відрядила у першу лігу «Титан», натомість, через зняття ФК «Харків», не отримала поповнення. Хто, на вашу думку, стане законодавцем мод у новому сезоні?
- За найвищі місця боротимуться ті ж команди, що й минулого сезону - «Сталь», ФК «Полтава», «Кремінь», той же «Олімпік». Із активності впродовж літа можемо зробити висновок, що й «Олком» недарма посилюється. Є ще амбітний «Шахтар» із Свердловська.

- Свого часу сумський стадіон «Олімпійський» збирав у першій лізі по 20 тисяч глядачів. Місцева команда побореться за глядача чи знову на стадіоні з'являться футбольні «гастролери» штибу ФК «Харків» чи «Арсеналу»?
- «Гастролери» для місцевого вболівальника не настільки цікаві. Думаю, якщо своя, рідна команда прогресуватиме, прихильники футболу знову заповнять трибуни місцевого стадіону.


Артур ВАЛЕРКО, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 13 мая 2024, 01:05 2

Шотландский «Селтик» с 1915 по 1917 год не уступал в 62 поединках подряд

Комментарии