МАЗАРАТІ: «Завдання в нас одне - вийти до першої ліги»

Головний тренер МФК «Миколаїв» підвів підсумки сезону й поділився планами на майбутнє

МФК «Миколаїв» залишив першу лігу два роки тому. Однак це сталося не за спортивним показниками, а внаслідок фінансових проблем, що виникли в клубі. Минулого сезону команда прагнула повернутися в другий дивізіон українського футболу, але домашні поразки в другому колі від основних конкурентів стали на заваді. Які завдання вирішуватиме колектив у новому сезоні, в ексклюзивному інтерв'ю для «Українського футболу» розповів головний тренер В'ячеслав Мазараті.

-Вячеславе Григоровичу, значну частину чемпіонату команду очолювали інші тренери, тому, мабуть, ми можемо поговорити лише про її сьогодення і майбутнє. Чи ви все ж підіб'єте підсумки сезону в цілому?
-З мого боку це буде некоректно. Скажу лише, що на зустрічі з керівниками клубу однією з основних причин невдалого виступу команди визнано велику плинність кадрів. Тому мене в майбутньому попросили не влаштовувати масових переглядів гравців, не проводити масової ротації та зберегти кістяк колективу.

-Почесний президент клубу Анатолій Валєєв, який запросив вас на цю посаду, поставив конкретні завдання?
-Анатолій Казанфірович попросив до останнього туру вести боротьбу за путівку до першої ліги. У цей момент нам випала ключова гра з «Буковиною». У разі перемоги команда залишилася б в обоймі. Потім ніби з'явилася надія підвищитися в класі з другого місця. Впевнений, що ми його заслужили, але останні секунди матчу в Іллічівську стали для нас фатальними.

-Яка з п'яти ігор принесла вам найбільше задоволення?

-Із «Бастіоном» - за малюнком гри, самовіддачі хлопців, виконання тренерської установки.

-Ви вже обговорили з керівництвом клубу завдання на наступний сезон?
-Завдання одне - посісти перше місце і вийти до першої ліги.

-Чи здатні нинішні гравці МФК «Миколаїв» її вирішити?
-Так, але за умови зміцнення трьох-чотирьох позицій.

-Яких саме?
-Подивіться у підсумковій турнірній таблиці, скільки ми забили м'ячів і скільки пропустили. Нам потрібно підсилити гру в атаці.

-Чи сталися вже будь-які зміни в команді? Хто пішов, хто перебуває в полі зору?
-Більшість гравців хочуть продовжити кар'єру в місті Миколаєві, їм подобається у нас, подобається ставлення до них з боку керівників і тренерів. За взаємною згодою наші лави поки залишили Новак, Леонов, Гончарук та Криворучко, тобто футболісти, які не зуміли пробитися в основний склад. Хто до нас натомість прийде, говорити ще, мабуть, зарано. Все перебуває на стадії переговорів.

-Останнім часом ви тренували другу команду МФК «Миколаїв», яка виступає в обласному чемпіонаті. Тому знаєте про ці змагання не з чуток. Чи є тут футболісти, які сьогодні здатні успішно виступати на рівні другої ліги?
-Є, всі вони переважно грають у «Торпедо». Є ще група гравців, скажімо так, з віддаленою перспективою. На них ми поки розраховувати не можемо, хіба що - за рік або два.

-Коли розпочнеться підготовка до нового сезону?

-Команда збереться 25 червня. До 8 липня будемо тренуватися вдома, потім проведемо 10-денний тренувальний збір у Нікополі. Стартовий матч чемпіонату відбудеться, орієнтовно, 24 липня.


Вадим СІРИЙ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 08:01 2

Гарри догнал Мбаппе (у обоих – по 8), но французу еще предстоит играть с «Боруссией Д»

Комментарии