Велика турнірна таблиця чемпіонатів України з футзалу

МФК «Шахтар» випереджає «Інтеркас» за підсумками сезонів 1993-2010 р.р.

По завершенні 17-го Чемпіонату України були внесені відповідні зміни до зведеної турнірної таблиці. Віце-чемпіон країни, донецький МФК «Шахтар» нарешті за очками випередив ще одного гранда вітчизняного міні-футболу - київський «Інтеркас» та очолив велику таблицю чемпіонатів. Хоча за кількістю турнірів і, відповідно, зі кількістю зіграних матчів «гірники» поки що поступаються запорізькій «Дніпроспецсталі» та харківському «Універу...».

За підсумками минулого сезону поліпшили свої турнірні позиції майже усі команди вищої ліги. Зокрема, за турнірними здобутками «Енергія» (5 місце) та «Єнакієвець» (6 місце) обійшли «Запоріжкокс», а чемпіон двох останніх сезонів - львівський «Тайм» - за шість років виступів в еліті піднявся на дев'яту позицію. За один-два кроки до десятки кращих перебувають львівський ТВД та івано-франківський «Ураган», котрі наразі займають 11-е та 12-е місця відповідно.

Найбільшого прогресу у зведеній таблиці чемпіонатів добився харківський «Моноліт» (34), що в порівнянні з минулим сезоном «додав» аж на 14 позицій. Його земляки з «Локомотива» (22) піднялися на 8 місць, львівський «Кардинал» (39) - на шість сходинок, а луганський ЛТК (18) - лише на одну. Житомирський «Контингент» (44), навпаки, втратив дві позиції, а дебютант вищої ліги - севастопольський ПФС займає 51 місце.


- очки, набрані командами, перераховані за новою системою - 3 бали за перемогу

Правонаступність
Надія-Запоріжкокс = Запоріжкокс
Случ = МФК Рівне
Універ-Харків = Універ-Локо = Універ-ЕХО = ФК Харків = ЕХО-Еталон = ЕХО
Колос = Сумигаз
Укрсплав = МФК Шахтар
Донбас = Донбас ЮМС = Шахтар = Шахтар ВАВК
Кий-Політехнік = Кий
Корпія = Корпія-Політех
Універ-Автомар = СумДУ
Примітки:
- про правонаступництва інших команд інформація відсутня;
- виділено нині існуючі команди вищої ліги;
- команда «Київ-Уніспорт», виділена окремим рядком. Раніше клуб носив назви «Кий-Слід», «Кий», «Кий-Політехнік», «Корпія-Політех», але не всі роки команда належала одному і тому ж власникові;
* - чемпіони України різних років і кількість титулів.

Підготував Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК «Ураган»
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 17 мая 2024, 18:30 20

Решение пока не принято

Комментарии