МАРКЕВИЧ: «Для болільників ця гра - якраз те, що потрібно»

Украина - Румыния - 3:2. Послематчевая пресс-конференеция главного тренера сборной Украины

Післяматчева прес-конференція за участю головного тренера збірної України Мирона Маркевича, яку запропонували одразу розпочати із запитань.

-
Для болільників ця гра - якраз те, що потрібно. Люди отримали багато емоцій. Сюжет матчу був досить напруженим: спочатку ми вигравали, потім програвали, і в кінці кінців дотиснули суперника. Моментами команда грала досить непогано. Звичайно нам треба більш організованіше грати в обороні. При цьому я маю на увазі не лише дії захисників, а в цілому командну гру в обороні. Тому що практично ми з нічого пропустили голи. Ми грали проти хорошої команди, яка знає що робити на полі. Звичайно раді, що обіграли хорошу збірну. Є над чим працювати. У Норвегію ми напевно візьмемо п'ять гравців молодіжної збірної. Спробуємо ще їх і будемо рухатися далі.

- Мироне Богдановичу, як вам гра в обороні Гусєва і в атаці - Коноплянки?
-
Треба враховувати, що Гусєв стільки пропустив після операції. Це його друга гра. Ми йому знайшли місце правого захисника і він нас не підвів. Не хочу видавати аванси Коноплянці, але думаю, що з нього буде дуже інтересний футболіст.

- Сьогодні просилася швидше заміна Худоб'яка і стадіон цього хотів?
-
Напевно, як ви сядете на моє місце, то будете міняти кого хочете.

- Чи не здається вам, що сьогодні Україна грала без десятого номера?
-
Ні, я так не рахую. Можливо, десь можна говорити, що це не краща гра Мілевського. Але у тих відповідальних моментах, коли ми програвали, він зіграв дуже непогано. В кожного футболіста бувають не кращі матчі. Впевнений, що Мілевський допоможе збірній.

- Сьогодні Ощипко мало підключався до атак, на відміну від Кобіна чи Гусєва. Це була така установка?
-
Ні у нього була мікротравма, яка далася взнаки і сьогодні ми його замінили.

- Будуть гравці, як, наприклад, Горяїнов, які після цього матчу залишать табір збірної?
-
Так, будуть. Наразі я не можу назвати їх прізвища. Будемо вирішувати це завтра у Києві. Шевченко попросив відпочинку. Не забувайте, що за плечима футболістів весь чемпіонат, цих дві гри. Зараз будемо в Норвегії переглядати на молодь. Подивимось, що у нас є на завтра.

- Мироне Богдановичу, Ви хочете ще зі збірною приїжджати до Львова? Трибуни допомагають, адже тут збірна перемогла вже у шостій грі?
-
Звичайно. Планується ще провести у Львові матч проти Канади. Сподіваюсь, що львів'яни побудують новий стадіон. Ми би вже на новому зіграли.

А Развана Луческу журналісти так і не дочекалися. Головний тренер збірної Румунії не виявив бажання прийти на прес-конференцію.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 июля 2024, 09:54 22

Чемпионат Европы по футболу проходит в Германии с 14 июня по 14 июля

Комментарии