МАРКЕВИЧ: «Рыбалка? Обязательно!»

Мирон Богданович доволен + АУДИО

Мирон Маркевич, главный тренер сборной Украины:

- Дійсно, це перша гра. Звичайно, ми десь хвилювались - і тренери, і футболісти. Перший тайм був трошки нервовий, але моментами команда зіграла непогано. Но ви ж розумієте, що це всього лиш перша гра, ми тільки почали працювати. Добре т, що футболісти прислуховуються до того, що ми від них хочемо. Нажаль, цілісної гри поки що немає, збірна перший раз грала в такому складі. Треба більше працювати над зіграністю, награвати комбінації. Вони і сьогодні в нас інколи виходили, але хотілося б, щоб все було чіткіше. Вітаю команду, вони були сьогодні в хорошому тонусі, не хотіли підвести тренерський склад, за що я їм вдячний.
- Мирон Богданович, знали ли Вы перед матчем, что никто из игроков сборной Украины еще никогда не оформлял хет-трик? И почему Шевченко исполнил этот пенальти, хотя Алиев мог оформить уникальное достижение? Второй вопрос - видите ли вы пару Михалик - Чигринский постоянным центром защиты, потому что Вы стали всерьез ее наигрывать?
- На даний момент я думаю, що це - оптимальний варіант. Поки що. Десь, можливо, трошки відчувалось, що Чигринський давно не грав, Але якщо він буде так далі грати, то місце в складі йому гарантовано. Міхалік також непогано зіграв, в нього хороша швидкість і серйозних провалів по центру не було. Ну, можливо, в першому таймі. А хто там бив пенальті я, чесно кажучи, не знаю. Артем (Франков, прим. М.Ш.), в тебе вся інформація і статистика, на лавці про це не думаєш. Ну, пішов Шевченко, забив.
- Мирон Богданович, какая замена больше всего усилила игру сборной? И усилила ли?
- Важко сказати. Напевно, посилила. Я дав можливість їм пограти. Дехто взагалі в перший раз вийшов на поле у складі національної збірної. Напевне, якщо би не був такий рахунок, я би не ризикував. А так дали можливість зіграти тим футболістам, які в перший раз одягнули футболку національної збірної.
- Ваша характеристика действий Горяинова, который очень понравился в этом матче? Намеренно ли вы дали триумфаторам сегодняшней игры возможность уйти с поля под овации, или это плановые замены Алиева и Шевченко?
- По-перше, в нас через три дні матч з Румунією, десь ми дали трошки відпочити футболістам. Горяінов на рідному стадіоні видав хорошу гру, пару раз нас виручив.
- Почему Вы одели его в белое (Горяинов играл в непривычной белой вратарской форме, прим. М.Ш.)?
- То не я його одягав, а адміністратори (сміється).
- Мирон Богданович, на протяжении матча Алиев и Шевченко постоянко оспаривали друг у друга право пробития штрафных ударов, в итоге Шевченко все время уступал Алиеву. В команде Вы даете им указания, кто именно будет бить, или они сами решают?
- Звичайно, в нас було все розписано, цим Юра Калитвінцев займається, і ми йому повністю довіряємо. Алієв одразу забив такий штрафний, напевно, треба, щоб він і далі бив. Вони самі на полі розбиралися, це досвідчені футболісти, які чудово розуміють один одного.
- Можно ли говорить о дедовщине Алиева по отношению к Шевченко?
- Ну, напевне, напевне, так (сміх в залі).
- Міроне Богдановичу, наскільки зміниться склад збірної на матч з Румунією? Чи побачили ви когось для «Металіста» у складі збірної Литви (сміх в залі)?
- Знаєте, я зараз повністю переключився на збірну України, дайте мені трошки відпочити від «Металіста», там є кому займатися комплектацією команди. А склад… Якщо і зміниться, то несуттєво.
- Традиционный вопрос - завтра у сборной выходной, какая намечена культурная программа?
- Ми виїдемо на природу, щоб футболісти трошки там походили. Чи буде рибалка? Обов'язково!
Раймондас Жутаутас, главный тренер сборной Литвы:
- Добрый вечер всем. Скажу откровенно - я доволен своими игроками, которые сегодня в первый раз появились на поле. Они показали, что умеют играть в хороший футбол. Мы не использовали много моментов, есть над чем работать. Так что я доволен не результатом, а игрой.

Подготовил Михаил ШАПОВАЛОВ, Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 14:44 41

Полузащитник «Шахтера» прокомментировал победу над «Черноморцем»

Комментарии