Карпаты – Кривбасс. Анонс

Суперники з полярними настроями

У середу, 5 травня, «Карпати» на стадіоні «Україна» у заключному домашньому матчі чемпіонату зустрінуться з криворізьким «Кривбасом», який ще зберігає теоретичні шанси на збереження прописки в чемпіонаті. Натомість підопічні Олега Кононова вийдуть на поле з піднесеним настроєм, адже в минулому турі «зелено-білі» зіграли в Сімферополі внічию зі своїми конкурентами з «Таврії» і достроково завоювали одну з путівок до Ліги Європи.

А перший матч «Карпати» провели з «Кривбасом» ще 12 липня 1968 року у Львові, і після ударів Володимира Данилюка та Яноша Габовди перемогли криворіжців з рахунком 2:1. Загалом у 1968-1969 в радянських чемпіонатах було проведено лише 4 матчі і «Карпати» мають перевагу над криворіжцями, перемігши їх два рази, один раз граючи з «Кривбасом» внічию і один раз їм поступаючись. В розіграшах Кубка України зафіксовано два поєдинки суперників - у 1998 році в рамках в 1/8 фіналу, і криворіжці вийшли до наступного етапу лише за підсумками післяматчевих пенальті.

У національних же чемпіонатах суперники провели вже 31 матч, з них 15 у Львові. І «Карпати» на своєму полі мають суттєву перевагу над «Кривбасом», перемагаючи у 12 матчах і лише в трьох поєдинках суперники порівну ділили очки.

В матчі першого кола у Кривому Розі підопічні Олега Кононова обіграли «Кривбас» з рахунком 2:1. Олег Голодюк відкрив рахунок, але ще до перерви Младен Бартулович реалізував пенальті. І лише під завісу матчу Сергій Кузнецов провів переможний гол.

У нинішньому матчі-відповіді проти «Кривбасу» Олег Кононов не зможе задіяти дискваліфікованого Михайла Кополовця, який в маті з «Таврією» отримав четверту в сезоні жовту картку. Натомість після дискваліфікації повернеться до основи Денис Кожанов. У команді Юрій Максимова дискваліфікованих гравців немає. Для Максимова це вже друга у сезоні поїздка до Львова і після першої з них у колишнього керманича «Оболоні» настрій був гнітючим, адже в серпні минулого року пивовари поступилися з рахунком 0:2.

Свого часу за «Карпати» і за «Кривбас» виступало 18 (!) гравців. І лише один з них - Сергій Даниловський - нинішній заявці криворізького клубу. Львівський період є і у футбольних біографіях вихованця Львівського училища фізичної культури Миколи Морозюка та екс-півзахиснкиа ФК «Львів» Валерія Федорчука.

А головним арбітром матчу призначено 38-річного Сергія Лисенчука з Києва, який провів у чемпіонатах лише 14 ігор, з них одну за участю «Карпат» - 18 квітня 2009 у Львові, із «Зорею» - 1:1 та 3 матчі за участю «Кривбасу», причому криворіжці не набрали у них жодного очка - 3 поразки.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ.

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Тлумак - Тубич, Федецкий, Милошевич, Ощипко - Годвин, Худобяк, Ткачук - Зенев, Кожанов, Батиста.

«Кривбасс»: Каниболоцкий - Кицута, Лисицкий, Жданов, Сердюк - Даниловский, А. Максимов, Кобахидзе, Морозюк - Лепа, Воронков.

Травмы: Голодюк (Карпаты)

Дисквалификации: Кополовец (Карпаты)

Котировка букмекеров:
Bwin - 1,50 - 3,90 - 5,40
William Hill - 9/20 - 11/4 - 5/1

5 мая, среда
«Карпаты» - «Кривбасс»
Львов. Стадион «Украина». 19.00
Арбитр: Сергей Лисенчук (Киев)
Прогноз www.sport.ua2:0 -
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 18 мая 2024, 05:51 0

Поединок за абсолют пройдет вечером 18 мая в саудовском Эр-Рияде

Комментарии