ГРЕЩАК: «Милевский умеет только падать и разговаривать»

Ветеран «Карпат» о матче с киевским «Динамо»

На переповнених трибунах «України» під час суботнього матчу було чимало колишніх гравців «Карпат». Серед них - і легендарні творці кришталевого тріумфу 1969 року Ростислав Поточняк, Ігор Кульчицький, Валерій Сиров, Богдан Грещак. З останнім по завершенні поєдинку спілкувався кореспондент Інформаційного центру клубу.
- Чудовий матч. Такої висококласної командної гри «Карпат» я вже давно не бачив, - емоційно ділиться враженнями Богдан Михайлович. - Хлопці абсолютно не боялися титулованого суперника. Всі 90 хвилин грали у свою гру і повністю переграли «Динамо». Я отримав велику насолоду, за що хочу подякувати гравцям і тренерам нашої команди. Не сумніваюся, що так само може сказати кожен, хто бачив цю гру.
- Можливо, це просто сьогодні не був день «Динамо»?
- Згоден, що кияни виглядали дуже слабо. Але в цьому якраз заслуга «Карпат». Наші хлопці дуже добре контролювали гру, багато комбінували, створили достатню кількість моментів. Ще раз хочу наголосити на командних діях. У кожному епізоді кожен знав, що і як він повинен робити. Я б сказав, що сьогодні «Карпати» грали в той футбол, якому наше покоління вчив Ернест Юст. Ернест Ервінович завжди говорив, що обігрувати суперника можна лише за умови, коли гравець, у якого м'яч, має кілька варіантів продовження атаки. Необхідно, щоб кожен раз троє-черверо гравці відкривалися, пропонуючи себе партнеру. Саме так, наскільки я розумію, вчить своїх гравців і нинішній тренер «Карпат» Олег Кононов.
- То в перемозі над «Динамо» головна заслуга тренера «Карпат»?
- Заслуги тренера применшувати не будемо. Але головне - що гравці почули тренера і змогли в грі з таким сильним суперником впровадити у життя його задуми. Карпатівці не боялися брати гру на себе, не поспішали віддавати м'яч. Тобто грали саме так, як того вимагала кожна конкретна ігрова ситуація, і в ній кожен знав своє місце. До речі, так само вони грали і проти «Шахтаря». Але в тій грі їх трохи забракло на заключну частину матчу. А от цього разу все вийшло на всі сто відсотків.
- Як колишній нападник, дайте оцінку гри форвардів «Динамо» і «Карпат».
- Щодо «Динамо» скажу, що воно грало без форвардів - і без першого, і без другого, і без третього.
- А Мілевський?..
- Я його ніколи не вважав за нападника. Адже він на полі лише вміє ходити, падати і багато базікати. Я не можу зрозуміти тренерів, які ставлять його на гру. Ну а про Зозулю скажу, що він явно перенервував, що й призвело до його вилучення. А от гра Батісти мені сподобалася. Бразилець увесь час чіплявся за м'яч і добряче «потоптав» динамівську оборону. Гол, який забив Батіста, - просто супер. Ще в передній лінії «Карпат» я б виділив Худоб'яка, який дуже добре зіграв і індивідуально, і на команду. Можливо, в останні хвилини він трохи підсів, але це не дивно. Адже він грав не тільки на атаку, а й багато відпрацьовував у захисті. А на максимальних обертах всі 90 хвилин грати і вперед, і назад не так просто.
- На вашу думку, хто стане чемпіоном - «Динамо» чи «Шахтар»?
- За тої ситуації, яка є зараз, думаю, що «Шахтар». Адже у них тепер перевага в три очки і домашня особиста зустріч. А найголовніше, «Шахтар» нині сильніший за своєю грою. Тому мій прогноз - «золото» візьме Донецьк.
- А «Карпати» в Лізі Європи гратимуть?
- Не хочу наврочити, а тому утримаюся від прогнозу. Хоча відрив у сім очок від «Таврії» за три тури до фінішу - це дуже серйозно. Дай Боже, щоб все закінчилося для нас добре. Але ж ми можемо ще поборотися принаймні за четверте місце...
Sport.ua
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 22:25 3

«Жирона» обыграла «сине-гранатовых» 4:2 и впервые в истории вышла в Лигу чемпионов!

Комментарии