ПОГОРІЛИЙ: «Експеримент удався»

Воротар «Арсеналу» провів в прем'єр-лізі два матчі і голів ще не пропускав

Молодий кіпер київського «Арсеналу» вдруге у цьому сезоні вийшов на поле у основному складі й знову відстояв на нуль. Хоч одноклубники Сергія говорять про нього як про людину досить холоднокровну, ми все ж вирішили запитати у кіпера про початок його «сухої» серії та взагалі про те, що робиться наразі в таборі «гармашів».

-Сергію, після того, як «Арсенал» програв «Таврії» 1:6, ви, мабуть, підозрювали, що шанс нададуть саме вам?
-Я розумів, що якісь оргвисновки будуть, але скажу так: на свій шанс чекаю після кожного матчу. Не так важливо, вдалий він був чи ні.

-Що Грозний сказав після матчу в роздягальні? Дуже кричав?
-Та ні. Просто сказав, що робитиме висновки й по закінченні сезону половину гравців залишить у команді, а половину виставить на трансфер. Особливих емоцій не було. Занадто вже приголомшливою була поразка.

-Тобто передумов до того, що він залишить посаду, не було?
-Відверто кажучи, я в очі тренеру не вдивлявся, але враження, що він подасть у відставку, не було.

-Як хлопці сприйняли його відхід?
-Гадаю, кожен по-своєму. Ті, хто грав у основі, мабуть, засмутилися, а ті, хто сидів у запасі, можливо, сприйняли це як черговий шанс. Утім, стверджувати не беруся.

-Чи щось змінилося у команді з приходом Грозного?
-Якщо ви хочете, щоб я порівняв Заварова з Грозним, то скажу: в Анатолійовича (Заварова. - Прим, авт.) акцент робився на швидкості роботи з м'ячем. Майже кожне тренування у нас тривало з м'ячами, багато грали у дир-дир. А у В'ячеслава Вікторовича було багато тактичних занять. Ми постійно на макетах розбирали всі ігрові ситуації, моделювали... Ось така різниця.

-Коли стало відомо, що до Кривого Рогу поїде, умовно кажучи, «другий» склад?
-Наступного ранку після матчу з «Таврією» на базу приїхав Вадим Рабинович і сказав, що футболісти, котрі програли матч «Таврії», повинні привести себе до ладу в психологічному плані, і наступний матч пропустять. Тож, аби морально налаштуватися, у нас час був. Як бачите, експеримент удався.

-То, може, варто його продовжити?
-Може, й варто... Не нам це вирішувати.

-Ви проводили свій другий матч у основі (перший - проти одеського «Чорноморця» у першому колі). Який із них був для вас важчим?

-З психологічної точки зору, зрозуміло, проти одеситів. Дебют все ж таки. А якщо брати до уваги насиченість і кількість роботи, то проти «Кривбасу». Підопічні Максимова створили нам багато проблем.

-Ви м'ячів ще не пропускали. Це не тисне на вас психологічно?

-Абсолютно ні!

-То, може, варто, задуматися над продовженням «сухої» серії?
-Я б навіть сказав: необхідно!


Олександр ОЗІРНИЙ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 11:30 8

У подопечных Юрия Максимова в случае победы еще сохранятся шансы на бронзовые награды

Комментарии