Вадим ГУРЖОС: «Євро-2012 може обійтися без доріг»

Фрагмент інтерв’ю екс-глави Укравтодору Вадима ГУРЖОСА

- Які нинішні проекти ви вважаєте найбільш проблемними?
- Перш за все, це будівництво великої кільцевої навколо Києва. Вона потрібна і Київській області, і всій Україні, і Європі. Тут сходяться основні національні транспортні коридори, три міжнародні. Тобто, усі дороги із сходу на захід та із заходу на схід ідуть через Київ.

Оскільки у Києві немає об'їзної дороги, весь рух іде через центр, через Південний міст. Розпочали проект вчасно, виглядало все реалістично. Витратили чимало коштів тільки на проектування, але зараз реалізація проекту під питанням.

- А «Євро-2012» без цієї дороги може обійтися?
- «Євро-2012» може взагалі обійтись без доріг. Підготовка до проведення чемпіонату не передбачає грандіозних дорожньо-будівельних проектів.

Ніхто не обіцяв будувати автобани. Мова йшла про те, що буде зроблено капітальний ремонт існуючих доріг. Цю програму ми виконаємо.

Державна служба автомобільних доріг забезпечить комфортний проїзд від західного і східного кордонів і сполучення необхідної якості між містами, у яких буде проводитися чемпіонат.

Навіть якби ця програма не спрацювала, то Європі від нас потрібна, насамперед, спортивна інфраструктура, готелі й аеропорти. Тому щодо доріг переживати не треба: «Євро-2012» відбудеться.

- На скільки відсотків виконана програма?
- Щодо автодоріг - на 70-80%, тобто з урахуванням кризи - не так погано.

www.epravda.com.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 07 мая 2024, 12:30 5

Украинская сборная пробилась в Дивизион 1A

Комментарии