МАРКЕВИЧ: «Национальная сборная – мой приоритет»

Мирон Богданович о перспективных игроках и проблемах сборной

Керманич «Металіста» та збірної України Мирон Маркевич розповів про кандидатів у збірну, що представляють російську Прем'єр-лігу і про непорозуміння з керівництвом української Прем'єр-ліги.
- Мироне Богдановичу, як складаються ваші взаємини з Григорієм Суркісом?
- У нас з Григорієм Михайловичем нормальні, робочі відносини. Ми поговорили, розставили всі крапки над «i». Думаю, надалі ніяких проблем з президентом Федерації не виникатиме.
- У 2002 році наставник збірної Росії Валерій Газзаєв оголосив розширений список з 59 футболістів. А ви готові оголосити свій список?
- Серйозно, 59?! У нас стільки кандидатів точно не набереться (сміється). Добре якщо зуміємо окреслити коло кандидатів з 20-25 футболістів.
- Розкажіть тоді про кандидатів, що представляють російську Прем'єр-лігу.
- Мені сподобалася гра Віталія Федоріва. У матчі з ЦСКА лівий захисник «Амкара» виглядав обнадійливо. Подивимося, як він проявить себе далі. Про Андрія Вороніна поки складно що-небудь говорити. Він тільки влився в колектив, в новий для нього чемпіонат. Час покаже.
- Ви не назвали Олександра Алієва. Якщо він прийме російське громадянство, чого не приховують керівники «Локомотива», шлях до збірної України буде автоматично закритий?
- Алієв на даний момент входить у розширений список кандидатів. А щодо російського громадянства ... Прийме чи ні - це виключно особиста справа Алієва.
- Колишній капітан «Зеніт» Анатолій Тимощук сидить на лавці запасних у мюнхенській «Баварії». Вам не здається, що для збірної буде краще, якщо Тимощук змінить клуб? Наприклад, повернеться до Росії чи Україну?
- Я б дуже хотів, щоб Анатолій все-таки зумів пробитися до складу «Баварії». Якщо не вийде, то Тимощук сам все чудово розуміє ... Гравцеві збірної потрібна ігрова практика. У будь-якому випадку, ми на нього розраховуємо.
- Незважаючи на те, що в 2012-му Тимощук увійде у вік Христа?
- 33 роки - ігровий вік. Він хлопець, який дружить з режимом, тому навіть не сумніваюся, що через два роки Толя буде в повному порядку.
- Не так давно ви звернулися до футбольної влади з проханням поміняти останній тур чемпіонату (9 травня) з фіналом Кубка України (16 травня). Хіба це так принципово?
- 17 травня ми починаємо перший збір, а довга пауза, на мій погляд, негативно позначиться на фізичному стані хлопців. Логічно?
- Абсолютно логічно, Мироне Богдановичу ...
- Однак нам не пішли назустріч.
- Цікаво знати: хто ж ініціатор табу, накладеного на інтереси національної збірної?
- Федерація повністю підтримала моє рішення, а ось наша Прем'єр-ліга не хоче шукати компроміси. Нібито, «проти» висловилися тренери клубів. Мені не зовсім зрозуміла така позиція. Ми ж просили продовжити чемпіонат на якихось шість (!) днів.
- Поділіться першими відчуттями тренера-сумісника. Поки ще не з'являється потреби продовжувати час доби?
- До цього все йде (сміється). Завдання «Металіста» адже ніхто не відміняв (на старті весняної частини чемпіонату України команда Маркевича програла три матчі з п'яти). Збірна доки терпить. Перші товариські матчі ми зіграємо в кінці травня. Я чудово віддаю собі звіт в тому, що національна збірна - мій пріоритет. Напруга колосальна. Багато часу проводжу тепер в літаках і аеропортах.
- Скільки матчів в уїк-енд, крім «Металіста», намагаєтеся подивитися?
- У кожному турі я обов'язково наживо переглядаю ще одну гру. Дивлюся телевізійні трансляції, в тому числі російського чемпіонату. Не варто забувати і про моїх кваліфікованих помічників, в Росії, упевнений, їх добре знають - це і Юрій Калитвинцев, і Олександр Хацкевич, і Семен Альтман ... Вони проробляють величезний пласт роботи.
www.tsn.ua
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 11:30 10

В прессу попала информация о временах работы нынешнего коуча «Шахтера» в «Твенте»

Комментарии