Закарпаття – Динамо. Анонс

Чи поверне Газзаєв собі першу сходинку?

Для кого важливіше три очки у цьому матчі? Киянам! І тут, напевно, ніяких розбіжностей у поглядах ні в кого не виникне. У Газзаєва, насамперед, стоїть завдання повернути собі перше місце у турнірній таблиці. Крім цього, напевно, не менш важливим є повернути командний дух і впевненість у динамівський колектив, адже спочатку весняного сезону гра команди зовсім не схожа на чемпіонську (2 виїзні нічиї і 2 важкі мінімальні перемоги вдома).

Гра з ужгородським «Закарпаттям» - чудова можливість для динамівців відновити статус лідера і головного претендента на золото чемпіонату. Переможний на користь «Динамо» підсумок поєдинку буде цілком логічним і з точки зору статистики. Усі вісім поєдинків, що зіграли між собою команди у вищій лізі протягом останніх десяти років, завершувалися перемогою киян! В Ужгороді «Динамо», як правило, багато не забиває - тут стабільний рахунок 2:1 на користь гостей. Винятком став лише останній матч між цими командами у травні 2008-го, коли гвінеєць Бангура розійшовся і відзначився «хет-триком» у воротах Бабенка. У підсумку тоді динамівці перемогли 4:1.

Що стосується амбіцій «Закарпаття», то для команди Гамули, зважаючи на останні успіхи (перемога над «Зорею» і виїзна нічия з «Арсеналом»), теж дуже непогано було б здобути очки у цій грі, і успішно продовжити боротьбу за виживання. Однак, ні для кого не секрет, що головними матчами для «Закарпаття» будуть домашні ігри проти «Оболоні» (вже цієї суботи), «Чорноморця», запорізького «Металурга», «Таврії»... Саме у цих матчах, чого не приховує і сам коуч ужгородців вони мають здобути бали, які забезпечать прописку в Прем'єр-лізі на наступний сезон.

Цікавинкою цього протистояння буде тренерська дуель. І Валерій Газзаєв, і Ігор Гамула - росіяни, принаймні за громадянством у паспорті. Доля склалася так, що корінний осетин та українець більшу частину свого ігрового та тренерського життя віддали Росії, де неодноразово протистояли один одному. Також цікаво, що одним із перших клубів у кар'єрі гравців для обох наставників свого часу був ростовський СКА, що тоді був одним із лідерів чемпіонату СРСР.

І ще... Ужгород нарешті побачить «весняний» футбол! Давненько у найзахіднішому обласному центрі України не було такої теплої, сонячної і футбольної погоди.

Мирослав НЕБЕСНИК, спеціально для sport.ua

Орієнтовні склади:

«Закарпаття»:
Бабенко, Малигін, Болохан, Комарницький, Леандро - Брала, Трішовіч, Райчевич, Микуляк, Гомес - Давидов

«Динамо»: Шовковський - Данило Сілва, Хачеріді, Алмейда, Каддурі - Вукоєвіч, Маграо, Єрьоменко, Нінковіч - Шевченко, Мілевський.

Травми: Гибалюк, Малиш («Закарпаття») - Богуш, Гусєв («Динамо»)

Дискваліфікації: нема

Котировки букмекерів:
Bwin: 11.00-5.50-1.20
William Hill: 12/1-19/4-1/7

24 березня, середа
«Закарпаття» - «Динамо»
Ужгород. Стадіон «Авангард». 16:00
ТБ-трансляція «Перший національний»
Арбітр: Юрій Гристо (Львів)
Прогноз www.sport.ua - 1:2
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 18 мая 2024, 19:11 23

Наставник остался недоволен работой арбитра

Комментарии