ВОЛЯНЮК: «Тренування перед першим матчем провели без м’ячів»

Гравець львівського «Кардиналу» Михайло ВОЛЯНЮК по поїздку до Лівії та найближчі завдання команди

Як вже повідомляв наш сайт, на минулому тижні у Лівії завершився міжнародний фуизальний турнір «Sultat Shaab Cup», на якому луганська команда «ЛТК», підсилена кількома гравцями інших клубів, посіла 2-ге місце, поступившись лише господарям змагань. Одним з тих, кого залучили до участі у лівійському вояжу, був один із кращих бомбардирів цьогорічного чемпіонату (з 13 влучними ударами входить до чільної десятки), гравець львівського «Кардиналу» Михайло ВОЛЯНЮК. На прохання кореспондента sport.ua футболіст розповів про свої враження від лівійського турніру.

- Михайле, вітаю із поверненням на рідну землю. Які твої враження від тижня проведеного у Африці?
- Лівія - чудова країна. Не зважаючи на те, що майже всю її площу займають пустелі, міста там дуже красиві. Готель в якому ми розташувалися був неподалік міста Себха. Поряд з нами мешкала команда із Камеруну, тож ми мали і можливість з ними поспілкуватися. Загалом умови були хороші, а от харчування специфічне - надто гострі страви у їхній кухні. Щодо спортивних залів - то вони сучасніші і кращі в порівнянні з українськими, вміщують до 3,000 вболівальників.

- Перший матч українська команда провела із Камеруном, і впевнено переграла 12-5…
- Ми зробили всю гру фактично ще в першому таймі. 7-1 - це той рахунок, який дозволив нам в другій половині матчу вже розслабитися, і доводити гру до логічного, переможного завершення. Загалом, Камерун - команда не того рівня, щоб нав'язувати свою гру, та й за весь матч вона нічого особливого не показала…

- Чи траплялися які-небудь казуси, непорозуміння з організаторами?
- Так, на жаль. Ось, наприклад, тренування перед тим же першим матчем ми провели без м'ячів. Лише на останні 10-15 хв. нам їх виділили.

- Як щодо гри з Йорданом?
- О, цей матч був досить напруженим, обидві команди грали десь на одному рівні, тому було багато боротьби. Перша половина завершилася за нічийного результату, але в другій половині матчу все ж таки нам вдалося ще двічі відзначитися і, як підсумок, - 3-1 в нашу користь.

- Гра з Лівією була вирішальною для визначення переможця змагань. Українці програли 4-7. Що пішло не так?
- Перший тайм ми провели досить обережно, забили два голи на контратаках, і на перерву пішли за переваги 2-1. На жаль у другому таймі ми залишилися у меншості, і одразу пропустили гол. Потім судді призначили два пенальті у наші ворота…

- Тобто ти хочеш сказати, що з боку суддівської бригади було упереджене ставлення до української команди?
- По-перше, всі судді були лівійцями. І виглядало на те, що все робилося для перемоги команди-господаря. По-друге, першу червону карточку нашій команді було поставлено за несуттєве порушення правил, нічого серйозного, як на мене. Друге ж вилучення ми отримали за те, що м'яч потрапив у руку нашого гравця, що стояв у стінці. І знову пенальті. Це трохи підкосило команду психологічно.

- Давай повернемося до твого клубу. «Кардинал» вже другий місяць очолює Олександр Юзик, чи помітні зміни в команді?
- З приходом нового тренера завжди щось змінюється, - перш за все тренувальний процес, тактична підготовка перед матчами. Також у команді з'явилися новачки, які потрохи адаптуються до гри.

- Яке завдання команди на закінчення сезону?
- Оскільки в шістку нам вже не вдасться потрапити, то зараз для нас чим вище положення в турнірній таблиці, тим краще, планки як такої зараз нам не поставили…

- Ти найрезультативніший гравець команди. Чи були вже зацікавлення тобою від інших клубів?
- Наскільки мені відомо, не було. Я гравець «Кардиналу», постійно маю тут ігрову практику і мене все влаштовує, тому щоб щось змінювати - я не думав.

Андрій СТАДНИК, спеціально для sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 30 сентября 2024, 11:29 3

Юлия поборется против Анны Калинской, которая на отказе прошла Пейтон Стернс