ДЗІНЗІРУК: «Universum отримав за мене відступні»

Чемпіон світу за версією WBO Сергій Дзінзірук розірвав контракт із німецьким клубом Universum

Продовжувати кар'єру українець має намір під опікою американських промоутерів Арті Пелулло (Banner Promotions) і Гарі Шоу (Gary Shaw Productions).

«Сергій хоче боїв в Америці, найсильніших суперників, прагне об'єднати пояси. На мій погляд, він найкращий у своєму дивізіоні!» - переконаний А. Пелулло. «Недарма Сергія називають «Бритвою» - він ріже суперників на шматки! - зазначає Г. Шоу. - Його дебют у США відбудеться навесні. Тренуватиметься боксер у Лос-Анджелесі».

Нагадаємо, 33-річний Сергій Дзінзірук здобув пояс WBO в молодшій середній вазі (до 69 кг) у грудні 2005 року. Востаннє він виходив у ринг аж у листопаді 2008-го.

Сергій Дзінзірук розповів про новий етап у своїй кар'єрі.

- Уже поставлено останні підписи під документами, які засвідчують, що моя співпраця з німецькими промоутерами залишилася в минулому, - каже боксер. - На 99,9 відсотка погоджено всі подробиці мого контракту з Banner.

- Universum був готовий судитися з вами. Як удалося полюбовно завершити справу?
- Перш за все хочу сказати, що жодних зобов'язань перед німцями в мене вже не було. Вони це розуміли, тому не висували захмарних вимог. Представники Banner узялися самі залагоджувати ситуацію з Universum. Наскільки мені відомо, вони просто заплатили відступні.

- Скільки саме?
- Якщо не помиляюся, 75 тисяч доларів.

- Ви сказали, що погодили подробиці угоди з Banner на 99,9%. Одну десяту відсотка залишили на підписання контракту перед журналістами в Києві?
- Так, мої нові промоутери планують прилетіти сюди і провести прес-конференцію.

- Це правда, що вашими справами займатимуться Пеллуло з Banner Promotions і Гарі Шоу?
- Так, я спілкувався паралельно з обома промоутерами. Потім з'ясувалося, що вони друзі й ведуть спільний бізнес. Тому контракт підписуватиму з обома.

- Угоду розраховано, як і планували, на шість боїв?
- На три роки щонайбільше або на шість боїв. Промоутери зацікавлені в тому, щоб проводив якомога більше поєдинків. У межах розумного я лише «за». Вони кажуть, що шість двобоїв проведу за два роки, а не за три. Побачимо.

- Коли вирушаєте до Америки?
- Нині оформляю робочу візу. Тільки-но завершу - відразу ж вилітаю в Штати.

- Хто тренуватиме вас? Олександр Поліщук?
- Якщо він не буде зайнятий в Україні, то тренуватиме мене в Америці. Якщо матиме справи тут, то знайду собі тренера вже в США.

Гліб ВАКОЛЮК, Львівська Газета

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 22 мая 2024, 13:36 0

Зачастую зрителям ее не показывают