ГОНЧАРЕНКО: «Іміджу і марці тепер потрібно відповідати»

Головний тренер «Тайму» про гру із «Шахтарем», протистояння із «Монолітом» та формат Кубку України

- Станіслав Олександрович, після гри із «Шахтарем» пройшло кілька днів емоції втихомирилися. Тепер поясніть, що сталося в тому протистоянні?
- Я б дуже акуратно ставився до цієї перемоги. В житті є злети та падіння. На наш злет, вочевидь, припало падіння «Шахтаря». При цьому я б не виключав закономірність чи об'єктивність підсумку цієї гри. Говорити про те, які ми сильні чи великі не варто. Основне - в цей день, в цей час ми були кращими в усіх компонентах гри. В нас дуже добре все вдалося, але не через нашу надзвичайну силу.

- В «Інтеркасі» з великим рахунком перемагали «Шахтар»?
- Ні, мені тільки з «Таймом» вдалося двічі переписати історію. В минулому сезоні ми перемогли «Шахтар» із рахунком 7:1. Тоді усі говорили про те, що це найбільша поразка «гірників». В останньому матчі чемпіонату у Львові «Тайму» знову вдалося внести свої корективи в історію.

- Після такої крупної перемоги над основним конкурентом ваших підопічних не потрібно буде «опускати на землю»? Не буде проблем із налаштуванням на гру із «Монолітом»?
- Вони зобов'язані добре налаштуватися. Та й така крупна перемога повинна збільшити відповідальність за результат в інших іграх. Іміджу і марці тепер потрібно відповідати.

- Що можете сказати про «Моноліт»?
- Робоча команда, обов'язкова. «Моноліт» не втратив шанси на місце в шістці, за що тепер і бореться. А це несе в собі свій підтекст та застереження. «Моноліт» домашні матчі проводить на майданчику, умови якого не відповідають рівню хорошої гри. Ось це найважливіші фактори. Ми готові до них.

- В цьому сезоні чемпіонат і Кубок проходять за специфічною схемою. Як ви її оціните?
- Формат чемпіонату не новий, одного разу ми таке вже проходили, тому розуміння потрібності такого формату є. А стосовно кубкового турніру, є питання. В Італії також практикують проведення Кубка восьми. Але там в цей етап виходять команди, які посіли за підсумками першого кола чемпіонату 1-8 місце.

Загалом, я не проти нашого кубкового формату, але, вважаю, не правильним процес проходження етапів. Спершу з'ясовуємо у двох матчах сильнішого, а потім збираємося в одному місті і з одного матчу визначаємо переможця. З огляду на спортивну складову, не правильно проводити в такий короткий час цей міні-турнір. Водночас, для уболівальників в цьому буде чи не основна родзинка.

Окрім того, в нас знайшли команду, яка хоче прийняти турнір, заявили, що через її перемогу в попередніх кубкових змаганнях, вона звільняється від боротьби на ранніх стадіях. Асоціації зручно, оскільки не потрібно вирішувати організаційних питань. Але це не правильно. Не може бути в команд два різних шляхи. «Локомотив» поважаю, мені ця команд симпатична, але усі повинні бути рівними перед спортивним принципом.

Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 16:38 3

Завершен регулярный сезон в Чемпионшипе, в АПЛ вышли Лестер и Ипсвич