БОНДАР: «Жертвуємо медалями заради підготовки до Лондона»

Головний тренер українських плавців Сергій Бондар не вважає виступ на ЧЄ провальним

«Бронза» Ігоря Борисика на стометрівці брасом стала єдиною нагородою української команди на європейській першості з плавання на короткій воді, що у неділю закінчився в Стамбулі.

Порівняно із минулорічними досягненнями нашої збірної у 25-метрових басейнах Хорватії, де українці здобули 4 медалі (серед яких і «золото» Борисика на його коронній стометрівці брасом), нинішня статистика не радує. Втім, за словами головного тренера українських плавців Сергія Бондаря, виступ збірної в Туреччині не варто називати невдачею.

«Цьогорічний чемпіонат Європи на короткій воді був гарною простартовкою для нового складу збірної, - зазначив керманич української національної команди. - Переважна більшість наших спортсменів, які виступали в Стамбулі, - це представники «молодої гвардії» українського плавання, яка вже перевершує за своєю формою й результатами спортсменів, які виступали у Пекіні, але поступаються найкращим плавцям Європи та світу».

«Дарина Зевіна, Дарина Степанюк, Андрій Говоров - ці та інші спортсмени, попри юний вік, вже регулярно потрапляють до фіналів, а також підкорюють подіуми «дорослих» змагань. Вірю, що з часом вони стануть новими клочковими та лісогорами. Ну а поки що доводиться жертвувати медалями заради підготовки, зокрема - до Ігор 2012 року в Лондоні», - додав Сергій Бондар.

Наступним стартом, де плавці української збірної з плавання відточуватимуть власну майстерність, стане Кубок Сальникова, який 19 та 20 грудня відбудеться в Санкт-Петербургу.

НОК України

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 16 мая 2024, 17:00 120

Украинскую сборную ждут три контрольные встречи