Александр Поворознюк топит Десну

У черниговского клуба нет денег, чтобы уехать на выезд...

Сьогодні вранці звилась інформація, що футболісти чернігівської «Десни» відмовляються їхати до Львова, де завтра має відбутися календарна гра чемпіонату України з футболу між місцевим ФК «Львів» та «Десною». Причина - відсутність грошей.

Кореспондент «Високого Валу» пішов до офісу ФК «Десна» та спробував з'ясувати «хто винний?» та «що робити?».

Перший, з ким довелося поговорити, був віце-президент клубу Володимир Сулім.

- Пане, Володимире, чи правда, що команда не поїде на гру до Львова?
- Цілком можливо, оскільки виїзд вже вдруге раз переноситься (спочатку планували виїхати вчора вночі, потім сьогодні вранці), а до гри залишається не так багато часу.

- У чому причина?
- На даний момент у нас немає грошей на виїзд, а президент клубу Олександр Поворознюк (на фото) ігнорує усі звернення.

- Почекайте, але ж ви говорили, що Поворознюк пішов із клубу?
- Говорив, бо він сам казав «Не потрібен мені цей футбол. Я кидаю команду». Але через кілька днів, Поворознюк заявив, що передумав і буде продовжувати володіти клубом.

Раніше він заявляв: «або клуб буде цілком мій, або футболу у Чернігові не буде», а позавчора у мене з'явилась інформація, що пан Поворознюк збирається продати «Десну».

- Скажіть, будь ласка, на яких умовах ви прийшли в клуб?
- До групи партнерів, яку я представляю, пан Поворознюк звернувся по допомогу та запропонував володіти клубом на рівних засадах. Навіть домовленості були - місяць клуб фінансуємо ми, місяць Поворознюк.

Свій місяць ми профінансували. Коли настав місяць Поворознюка, він попросив, щоб ми профінансували ще один, а він потім розрахується. Профінансували й другий. Прийшов третій, а Поворознюк у клубі не з'являється і годує телефонними обіцянками.

Коли ми прийшли в «Десну» (у червні цього року, - автор) у клубі існували величезна заборгованість по заробітній платі, яку ми відразу ж ліквідували і розрахувались як із футболістами, так і з усіма працівниками клубу.

- Але ж Поворознюк говорив, що погасив борги він?
- Я читав ту його заяву і дивувався його нахабності. Насправді, розрахувалися із боргами група партнерів, яку я представляю, чому є й документальне підтвердження.

Також ми погасили борги пов'язані з орендою стадіону, і, як ми вважали, із виготовленням форми, у якій «Десна» грала весною.

- Чому «як вважали»?
- Уявіть собі, на початку липня ми передали пану Поворознюку 21,7 тис гривень, щоб він розрахувався із фірмою Puma за форму, але гроші адресату так і не надійшли. А от від ТОВ «Puma-Україна» претензія надійшла, 16 липня, за непогашену заборгованість.

- На вашу думку, скільки взагалі уклав грошей Поворознюк у «Десну» за час свого президентства.
- Жодних документів про фінансування клубу я не бачив, а тому й не здивуюсь, якщо його фінансування обіцянками й обмежилось.

- Невже команда не поїде на гру? Чи знає про це Поворознюк?
- Звісно ж знає. Щойно з ним розмовляв по телефону адміністратор клубу та повідомив, що футболісти розійшлися по домівках і на гру не поїдуть. Так знаєте, що йому відповів Поворознюк? «Хай буде, як буде».

- Невже «ваші» партнери допустять невиїзд на гру?
- Розумієте, зараз вони знаходяться за межами нашої країни і я не можу з ними зв'язатися. Якщо мені вдасться вийти з ними на зв'язок, тоді все можливе.


Надії ж на пана Поворознюка немає жодної, особливо після тих його слів «хай буде, як буде».

Ігор Стах, Високий Вал

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 15 мая 2024, 12:44 11

«Манчестер Юнайтед» хотел подписать украинца

Комментарии