ФШУ и Минспорта обнародовали обращение по дисквалификации рф в шахматах

ФИДЕ рассмотрит вопрос снятия санкций на генассамблее в Будапеште

Оприлюднено звернення Міністерства молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України та Федерації шахів України щодо питання можливого зняття діскваліфікації з рф та рб у шахах.

Звернення Мініспорту, МЗС та ФШУ

Міністерство молоді та спорту України, Міністерство закордонних справ України та Федерація шахів України глибоко стурбовані планами Генеральної Асамблеї ФІДЕ 2-22 вересня 2024 року в Будапешті, Угорщина, розглянути можливість відновлення права національної шахової федерації російської федерації та республіки білорусь як повних членів ФІДЕ, що дозволить їх представникам повернутися до міжнародної шахової спільноти.

російська федерація вже більше десяти років веде гібридну війну проти України. Повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, яке триває донині, за сприяння республіки білорусь, стало найкривавішою війною Європи з часів Другої світової війни.

З початку повномасштабної агресії росії українська спортивна спільнота втратила понад 500 спортсменів та тренерів, у тому числі 21 шахіста, ще двоє шахістів зникли безвісті. Понад 500 закладів спортивної інфраструктури були знищені або пошкоджені, включаючи 15 тренувальних олімпійських та паролімпійських тренувальних баз.

Ми хотіли б ще раз підкреслити, що російські та білоруські спортивні спільноти є інструментом російської та білоруської державної політики. Спортсмени з російською та білоруською громадянством не повинні бути частиною міжнародного спортивного руху, оскільки для країн, які ведуть агресивні імперіалістичні війни, немає місця серед мирних країн. Повернення їх означало б легітимізувати ведення війни.

Ми наполягаємо на тому, що національні команди ані російської федерації, ані республіки білорусь не мають права брати участь у міжнародних змаганнях під егідою ФІДЕ. Поки російські війська за підтримки білоруського уряду ведуть свою жорстоку війну проти українського народу, заборона на участь російських та білоруських спортсменів у будь-яких міжнародних змаганнях повинна бути підтримана.

Ми закликаємо ФІДЕ зберегти призупинення участі спортсменів від російської федерації та республіки білорусі у будь-яких міжнародних змаганнях.

Николай Степанов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 26 сентября 2024, 13:29 1

Сара Соррибес Тормо и Гао Синью провели на корте почти 4,5 часа