Отстранить рф. Новый президент федерации шахмат обнародовал свою программу

Александр Камышин рассказал о своих действиях на ближайший период

Новый президент Федерации шахмат Украины Александр Камышин обнародовал свою программу действий на ближайший период.

Программное заявление Александра Камышина (на украинском языке)

Починаю роботу в Федерації шахів відразу з непростої і важливої битви на міжнародному фронті. На 22 вересня в Будапешті заплановано засідання Генасамблеї ФІДЕ, на якому в порядку денному є питання про «відновлення в повному обʼємі прав національних федерацій шахів росії та білорусії».

Мова йде про повернення права збірним країн-агресорів виступати на міжнародних змаганнях під своїми прапорами, під своїми гімнами. Також росія і білорусь хотять повернуть собі право проводити міжнародні турніри під егідою ФІДЕ у себе на території.

Нагадаю, станом на зараз збірні команди ні росії ні білорусії не мають права виступати в міжнародних змаганнях під егідою ФІДЕ, а їх шахісти мають право виступати в турнірах тільки під нейтральним прапором ФІДЕ. Це питання в порядок денний вніс голова Федерації шахів Киргизської республіки Бабур Тольбаєв.

Поки в Україні гинуть шахісти від рук російських військових терористів, російському та білоруському прапорам не місце на шахових турнірах. російський гімн не має права звучати в країнах вільного світу. А жоден поважаючий себе шахіст, що дорожить своєю репутацією не поїде в країну, яка щодня вбиває мирне населення іншої країни.

Нагадаю, з початку Великої війни, в Україні загинув вже 21 шахіст, і ще двоє шахістів зникли без вісти. І це тільки ті дані, що вже відомі на даний момент. Тому від імені Федерації шахів України офіційно заявляю про категоричну незгоду по цьому питанню порядку денного. І прошу ФІДЕ зняти питання з порядку денного.

Ми не дамо терористам і військовим агресорам повернутись в цивілізований світ шахів під своїми закривавленими прапорами допоки вони вбивають шахістів в Україні.

Николай Степанов Источник: Telegram
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Олимпийские игры | 09 сентября 2024, 10:15 2

Михаил Ильяшев считает, что спрашивать нужно у самой Ольги

Комментарии