Анонс матча Карпаты – ФК Львов

Футбольний десерт по-львівськи

У заключному турі Прем'єр-ліги календар звів на стадіоні «Україна» дві львівські команди «Карпати» та ФК «Львів», причому поразка для городян означатиме повернення після річної перерви до першої ліги.

Тему львівського дербі журналісти піднімали ще минулої суботи в Києві та Добромилі, де проводили свої календарні матчі «Карпати» та ФК «Львів». Ось думки обох тренерів на післяматчевих прес-конференціях.

Олег Кононов:
- Я з великою повагою ставлюся до Сергія Ковальця, це дуже чудовий тренер, чудова людина і у житті я завжди готовий допомогти йому. Однак не на полі - це дербі.

Сергій Ковалець:
- Є «Карпати», і є «Львів» - і це дві різних команди. В них є свої питання, в нас є свої. Буде дербі, буде багато вболівальників і хай переможе сильніший.

«Карпати» підійшли до цього дербі, маючи за спиною безвиграшну серію з 9 матчів, яка розпочалася ще 21 березня. За останні 7 років це найдовша така сумна серія виступів «зелено-білих» серед найкращих команд країни. Тож вболівальників «Карпат» у цьому принциповому поєдинку влаштує лише перемога. Тим не менше, за словами Сергія Ковальця, у ФК «Львів» також ще є шанси поборотись за місце у чемпіонаті.

Нагадаємо, що матч першого кола, який відбувся 15 листопада минулого року на цьому ж таки стадіоні завершився вольовою перемогою «Карпат» - 4:2. При цьому по ходу матчу ФК «Львів» після ударів Валерія Федорчука та Григорія Баранця вів у рахунку з різницею у два м'ячі. Але завдяки голам Сергія Кузнецова, Дениса Кожанова, Ігоря Худоб'яка та Михайла Кополовця перемогу у підсумку святкували «Карпати».

Родзинками матчу є те, що у різні роки за «Карпати-2» виступали і нинішні гравці основного та молодіжного складу ФК «Львів» - брати Борис та Григорій Баранці, Віталій Романюк, Ігор Ільків, Олександр Ліщук, Андрій Даньків, Юрій Шевчук, Тарас Яворський. Виступали за «Карпати» і головний тренер городян Сергій Ковалець та його асистент Юрій Беньо.

Арбітром матчу «Карпати» - ФК «Львів» призначено Сергія Задирана з Дніпропетровська, якому незабаром виповниться 47 років. Для нього це буде 39-а гра у чемпіонатах, з яких раніше 3 провів за участю «Карпат»: +1=0-2, м'ячі 2-2, та 2 матчі - за участю ФК «Львів»: +0=0-2, м'ячі 0-2.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ спеціально для sport.ua

26 мая, вторник
«Карпаты» - ФК «Львов»
Львов. Стадион «Украина». 18.00
ТВ-трансляция на телеканале Первый Национальный
Арбитр: Сергей Задиран (Днепропетровск)
Прогноз sport.ua - 0:1
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 22:26 4

Тренер «Ливерпуля» может занять руководящую должность в немецком клубе

Комментарии