САЛІТА: «Мій бій з Котельником розкручується вже давно»

Саліта сподівається зустрітися з Котельником у липні в Нью-Йорку

26-річний боксер-професіонал Дмитро Саліта провів на професіональному рингу 30 поєдинків. Уродженець Одеси, а нині громадянин США, переміг у 29-ти (16 нокаутів) і один завершив унічию. Як виявилось, він був одним із найбільш зацікавлених у перемозі чемпіона світу за версією WBA львів'янина Андрія Котельника, в його поєдинку 7 лютого проти аргентинця Маркоса Майдани. Про це боксер розповів в інтерв'ю головному редактору сайту «ПроБоксінг».

- Дімо, бачили бій Котельник - Майдана?
- Наразі ні, планую подивитися найближчим часом. Чув, що Андрій провів хороший бій. Вітаю його з перемогою. Знаю, дехто сумнівається у справедливості суддівського рішення на користь Котельника. Але оскільки в боях з Джуніором Віттером і Сулейманом Мбайє (двічі) бої були приблизно рівні і перемогу можна було віддати будь-кому, то вважаю перемогу Котельника над Майданою справедливою. Це компенсація за минулі рішення не на його користь - справедливість восторжествувала.

- За кого вболівали?
- За Андрія. Мій бій з Котельником розкручується вже давно, тому я сподівався що Андрій переможе і наш бій відбудеться. Котельник - один з кращих боксерів у моїй вазі, мені він цікавіший як противник і в світі боксу він більш поважаний, ніж Майдана.

- Після бою з Майданою Котельник в інтерв'ю сказав, що наступний бій швидше за все проведе у США з вами у червні-липні.
- Я аплодую Андрієві за те, що він хоче зустрітися зі мною. Я не можу діждатися цього і сподіваюся, що наша зустріч відбудеться в липні. А перед тим планую провести проміжний поєдинок 2 квітня в Брукліні (один із п'яти районів Нью-Йорка - ПБ).

- Чи ведуться зараз переговори про ваш поєдинок?
- Наскільки я знаю, переговори ведуться. Ми одержали лист від «Universum Box-Promotion» (німецька компанія, за яку виступає Котельник - ПБ) про готовність Котельника провести бій в Нью Йорку. Я тільки «за» і готовий зробити все, що від мене вимагається, аби цей бій відбувся.

- Торік ви обіцяли, що поб'єте Котельника. Можете те ж саме стверджувати тепер?
- Коли я говорю, що поб'ю Котельника, я не говорю це тому, що він поганий боксер. Він технічний, досвідчений, у нього хороша школа боксу. Моя думка про нього залишається такою ж, якою вона була до бою з Майданою.

- Який інтерес у США викличе можливий бій Котельник - Саліта?
- В Нью-Йорку багато українських уболівальників. Вони приходять на Кличків. А це тисячі людей. Гадаю, вони прийдуть вболівати за Андрія. Окрім цього, американські вболівальники мене знають ще з любителів і регулярно приходять на мої бої. Мій рейтинг за кількістю телеглядачів на каналі MSG був другим, поступившись лише рейтингу бейсбольної команди «Mets». У мене багато вболівальників у єврейській і російськомовній общині Нью-Йорка. Квитки на мої бої розкуповуються за декілька тижнів до бою. Всім буде цікаво побачити цей бій. Насамкінець скажу, що я поважаю уболівальників боксу з України, поважаю Андрія Котельника. А ринг покаже, хто кращий.

Василь Tанкевич

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 18 мая 2024, 02:30 17

Предстоящая игра уже не имеет турнирного значения, но победить будут стараться обе команды

Комментарии