Український олімпійський дім в Пекіні – відкрито

7 серпня об 11 годині за київським часом в Пекіні відкрив свої двері Український олімпійський дім

Вперше наші олімпійці матимуть рідну домівку, де зможуть не лише відпочити у комфортній атмосфері та скуштувати страви української кухні, а й поспілкуватися з представниками засобів масової інформації. Адже саме тут проходитимуть усі прес-конференції за участю вітчизняних спортсменів, зустрічі та прийоми.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь Віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР Сергій Камишов, олімпійці.

«Приємно, що наші спортсмени мають в Пекіні «куточок України», де їм буде комфортно і затишно», - підкреслив Сергій Бубка. Президент НОК також повідомив, що вже 11 серпня оцінити Український олімпійський дім зможуть 300 поважних гостей. Серед них - представники Оргкомітету Ігор, члени Міжнародного Олімпійського Комітету та керівники Міжнародних олімпійських федерацій, голови олімпійських делегацій різних країн, Олімпійські чемпіони і призери.

Іван Васюник передав вітання від Президента України Віктора Ющенка та Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко та побажав успішних стартів нашим атлетам.

В свою чергу Юрій Павленко повідомив спортсменам, що держава підняла розміри винагород для чемпіонів та призерів Олімпійських ігор.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР Сергій Камишов запевнив, що посольство зробить все можливе, щоб олімпійці відчували себе дуже комфортно.

Територія Посольства України в КНР, де і розташований Олімпійський дім, справжній «куточок України». Саме тут можна побачити хатинку, тин, віз, криницю, глечики, соняшники, снопи жита. Усіх гостей, яких зібралося чимало, радо зустрічали українські музики з народними піснями та танцями.

Український олімпійський дім діятиме протягом усіх днів Ігор XXIX Олімпіади.

НОК України

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 07 мая 2024, 07:21 6

«Галактикос» выиграли 36-й титул чемпиона Ла Лиги