Усі, та не всі

Чемпіонат України на 90% визначив склад національної збірної для участі в Олімпійських іграх

Національна першість, що завершилася минулої п'ятниці на столичному НСК «Олімпійський», зібрала майже всіх наших зірок «королеви спорту». Проте не всім із них вда­лося продемонструвати свої найкращі якості. Тому постало навіть питан­ня, чи брати їх до Пекіна.

Наприклад, олімпійський чемпіон Афін-2004 у штовханні ядра Юрій Білоног на чемпіонаті України в усіх трьох спробах заступив за лінію й посів останнє місце. І хоча норматив на Ігри-2008 він виконав раніше, на виконкомі Федерації легкої атлетики України обговорювали доцільність поїздки Білонога в Китай. Зваживши, що у змарнованих спробах одесит відправляв снаряд до позначки 21 метр, його таки взяли до збірної.

Жоден із стрибунів у висоту в Києві не зміг підкорити олімпійський норматив, хоча раніше це вдалося аж п'ятьом спортсменам. У підсумку третім нашим делегатом до Пекіна - у компанію до чемпіона країни Юрія Кримаренка й срібного призера Олександра Нартова - федерація вибрала молодого львів'янина Дмитра Дем'янюка.

У стрибунок виконання нормативу Б не дозволило стати учасницею Олімпіади 36-річній киянці Ірині Михальченко. До Китаю поїдуть Вікторія Паламар (у березні злітала на 2,01 м) і Вікторія Стьопіна. Цікаво, що миколаївка Сьопіна на чемпіонаті України стрибнула на норматив А (1,95 м), а на недільному турнірі в Мадриді підкорила планку лише на висоті 1,92 м і стала п'ятою.

Незаповненою залишається третя вакансія у багатоборок. Молоді Ганна Мельниченко й Людмила Йосипенко, котрі назбирали потрібну суму балів разом із досвідченими Людмилою Блонською та Наталією Добринською, проведуть між собою «очну ставку» на окремому старті.

Як повідомили на прес-конференції президент ФЛАУ Валерій Борзов (на фото) і держтренер Ва­лерій Александров, лег­коатлетична команда України на Олімпійські ігри-2008 сформована на 90 відсотків. До 14 липня ще намагатимуться виконати норматив А Сергій Лебідь і Тетяна Головченко (5 км), Вадим Слободенюк (3 км із перешкодами), Наталія Лупу і Зоя Гладун-Нестеренко (800 м) та призерка Афін-2004 Олена Красовська (100 м із бар'єрами).

З естафетних квартетів Україна делегує лише своїх жінок у забігах 4х100 м і 4х400 м. У Києві ж у представників сильної статі тріумфували четвірки Донецької (4х100) і Луганської (4х400) областей, у жінок - Івано-Франківської (4х100) і Чернівецької (4х400). Але до Пекіна, зрозуміло, поїдуть кращі представники в кожному виді.

ЗАГАЛЬНИЙ ЗАЛІК
У підсумковому командному заліку чемпіонату України п'ятірку лідерів склали збірні Донеччини (27 522 очки), Харківщини (27 261), Київщини (27 020), Києва (26 584) і Дніпропетровщини (26 230). До трійки аутсайдерів увійшли Херсонська (10 492) й Закарпатська (7 051) області та Севастополь (3 882).

Україна Молода

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 21:01 0

Артем отличился в очном матче команд на 4-й минуте поединка