Закарпатье – Заря - 0:2

Навіть попрощатися гідно не вдалося. ОТЧЕТ

Такі матчі іноді навіть описувати не хочеться. Абсолютно інертний футбол господарів і надто невимушений з боку гостей. Такої наперед прогнозованої гри й очікували місцеві уболівальники і, натомість замість футболу обрали більш цікавіші видовища... На трибунах сиділо всього близько півтисячі фанів, які прийшли попрощатись із вищою лігою. Але навіть гідного прощання з вишкою ужгородські футболісти влаштувати своїм прихильникам так і не змогли (чи то пак - не захотіли змогти).

З перших хвилин гри було помітно, що команди подумки вже у відпустці і на поле виходити не мали особливого бажання. Завів обидві команди Євген Луценко, котрий самотужки прорвався через усі оборонні редути ужгородців і у боротьбі з ліберо Чижевським таки відправив у м'яча у дальній кут воріт Романенка. Відверто скажемо було сумно дивитись за такою безпорадністю гравців «Закарпаття». Надалі «Зоря», як не дивно продовжила тримати ініціативу, але до ударів так і не доходило. У гостей найактивнішим у першій половині був той таки Луценко, який кілька разів намагався філігранною передачею запустити у прорив форвардів, але ті частіше всього залазили в офсайд. Що до господарів, то за весь перший тайм запам'ятався хіба що дальній удар Яроша метрів з 30-ти, після якого м'яч несподівано напевно для самого ужгородця влучив у стійку і відскочив до голкіпера Тлумака.

А наприкінці тайму «Зоря» забила вдруге, проте взяття воріт відмінили через положення поза грою. Відзначився Антонов який добив круглого у ворота після, відбитого Романенком, удару Бредуна.

У другому таймі малюнок гри суттєво не змінився. Щоправда ужгородці спромоглися вже на два реальні моменти для взяття воріт. У першому після розіграшу кутового з меж штрафного пробивав Шопін, але м'яч знову влучив у каркас воріт, а в другому всю свою бездарність продемонстрував Бурий, який, вийшовши один на один із Тлумаком, чи то злякався його, чи то взагалі не зрозумів навіщо його випустили на поле, і пробив далеко повз ворота.

Натомість «Зоря» в другій половині гри використала ще один свій шанс і збільшила перевагу в рахунку. Юрій Целих, який не так давно був кумиром закарпатських уболівальників, прорвався по лівій бровці і віддав бездоганну передачу на Воробея, який не роздумуючи пробив сходу в дальній кут, впіймавши Романенка на протиході. Той таки Целих створив ще кілька ідеальних моментів для своїх партнерів, але по черзі Антонов, та Костюк їх марнували.

На цьому команди й закінчили виступи у вищій лізі сезону 2007/2008. «Зоря» готуватиметься до нових протистоянь у еліті, а «Закарпаття», як мінімум на рік, знову сумуватиме за «вишкою».

Мирослав НЕБЕСНИК, спеціально для sport.ua

«Закарпатье» - «Заря» - 0:2

«Закарпатье»: Романенко, Микуляк (Писный, 40), Бундаш (Бурый, 46), Козориз, Витошинский (Ксенз, 62), Есин, Браила, Ярош, Шопин, Донец, Чижевский.
«Заря»: Тлумак, Антонов (Сикорский, 77), Луценко, Бредун (Целых, 46), Воробей, Гаврюшов, Цимакуридзе, Шевчук, Половков (Костюк, 64), Коротецкий, Храмцов.
Голы: Луценко (9), Воробей (67).
Предупреждения: Писный (78) - Бредун (36), Воробей (79), Сикорский (89).

Удары (в створ): 7 (3) - 9 (5).
Угловые: 4 - 4.
Офсайды: 1 - 8.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 30 апреля 2024, 14:44 9

Команда Христича оформила в ворота соперника 9 шайб